Liga prvakov

Pozno prebujanje Atalante, Villarreal gre v izločilne boje

Bergamo, 09. 12. 2021 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
3

Nogometaši italijanske Atalatne in španskega Villarreala so v Bergamu odigrali zadnjo tekmo skupinskega dela Lige prvakov, ki je neposredno odločala o napredovanju v izločilne boje. Dvoboj, zaradi sneženja je bil dan prej preložen, so na koncu dobili španski nogometaši (2:3) in se uvrstili v osmino finala. V postavi Atalante, ki bo spomladi nastopila v izločilnih bojih Lige Evropa, je od prve minute igral Slovenec Josip Iličić, ki je podal za drugi gol gostiteljev.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Atalanta - Villarreal
    01:51
    Vrhunci tekme Atalanta - Villarreal
  • Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (2.del)
    10:27
    Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (2.del)
  • Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (1.del)
    10:54
    Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (1.del)
Arnaut Danjuma je v Bergamu dosegel dva gola.
Arnaut Danjuma je v Bergamu dosegel dva gola. FOTO: uefa champions league

Atalanta, od prve minute je za italijanskega ligaša zaigral slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je za preboj v naslednji del tekmovanja Lige prvakov nujno potrebovala zmago, za goste pa sta igrala dva izida, remi in zmaga, je tekmo v Bergamu slabo odprla in po grobi napaki turškega branilca Meriha Demirala, ta je nespametno izgubil žogo krepko na nasprotnikovi polovici, je po hitrem protinapadu že v tretji minuti mrežo domačih načel napadalec Villarreala Arnaut Danjuma

Od Slovencev so se med 16 najboljših ekip Lige prvakov prebili Jan Oblak z madridskim Atleticom, Inter s Samirjem Handanovićem in Benjamin Šeško s Salzburgom.

V Nigeriji rojeni nizozemski nogometaš je na osemnajstih tekmah v tej sezoni v rumenem dresu Villarreala dosegel osem golov in dodal tri asistence. Vodilni zadetek je gostitelje močno presekal, potrebovali so kar nekaj časa, da vzpostavijo ravnotežje in v nadaljevanju so spet začeli oblegati vrata rumene podmornice iz predmestja Valencie. Terenska premoč gostiteljev je bila vse bolj izrazita, toda konkretnih priložnosti si varovanci trenerja Gianpiera Gasperinija niso zagotovili. Odlično postavljena gostujoča ekipa je točno vedela, po kaj je prišla v Bergamo. Ničesar ni prepustila naključju, ni preveč tvegala, ko pa so varovanci stratega Unaia Emeryja hitro zadeli, je bila pot do končnega velikega cilja na široko odprta. Rumena podmornica, ki se je z lanskoletno senzacionalno zmago v Ligi Evropi uvrstila med nogometno elito in v izločilne boje, je bila skorajda vsakič, ko je prišla konkretneje čez sredino igrišča, nevarna pred vrati nasprotnikov. Ti so bili v prvem polčasu še najbližje zadetku ob kotu, ki ga je izvedel naš Josip Iličić, z glavo pa je bil najvišji prav Demiral, a je bil gostujoči vratar Argentinec Geronimo Rulli na mestu. 

Josip iličić vs Villarreal
Josip iličić vs Villarreal FOTO: Sofascore.com

Na drugi strani je gostom še pred koncem prvega dela uspelo okrepiti vodstvo. 

Žreb parov osmine finala bo v ponedeljek ob 12.00 s prenosom na 24ur.com. Med nosilci bodo Ajax, Bayern, Juventus, Liverpool, Lille, Manchester City, Manchester United in Real Madrid, med nenosilci pa Atletico Madrid, Benfica, Chelsea, Inter, Paris Saint-Germain, Salzburg, Sporting in Villarreal.

Spet je bila domača obramba premalo disciplinirana, nezbranost pa je z lepim golom kaznoval Ettiene Capoue (0:2) in Italijani so bili že po prvem polčasu v izgubljenem položaju, saj so za napredovanje potrebovali tri gole. In ko so gostje že na začetku nadaljevanja dosegli tretji gol, vnovič se je pod njega podpisal Danjuma in je na semaforju kazalo 0:3, je bilo jasno, da se bo morala Atalanta spomladi tolažiti v Ligi Evropa, v izločilne boje Lige prvakov pa odhaja Villarreal. Za kozmetični popravek je v 70. minuti poskrbel Ukrajinec Ruslan Malinovskij, ki je znižal na 1:3, v naslednjih minutah pa je Atalanta na krilih tega zadetka močno pritisnila v iskanju pravljičnega razpleta. Imela je nekaj obetavnih situacij pred gostujočimi vrati, eno od teh pa je, po podaji Iličića, izkoristil Duvan Zapata, ki je spremljal odlično podajo rezervista Luisa Muriela in poskrbel za bolj napeto končnico (2:3). Še več, gostitelji so v 85. minuti preko Muriela zadeli okvir vrat in nadaljevali z ofenzivo, ki pa novega zadetka vendarle ni prinesla in domači nogometaši so ob zadnjem sodniškem živžgu popadali na travnik, zavedajoč se izgubljene velike priložnosti ...

Statistika tekme Atalanta - Villarreal
Statistika tekme Atalanta - Villarreal FOTO: Sofascore.com

Izid, 6. krog Lige prvakov:
Atalanta - Villarreal 2:3 (0:2)
Malinovskij 70., Zapata 79.; Danjuma 3., 51., Capoue 37. 
Josip Iličić (Atalanta) je igral celo tekmo.

Atalanta: Musso, Rafael Toloi, Demiral (46./Djimsiti), Palomino, Hateboer, de Roon (54./de Roon), Freuler, Maehle (90./Zappacosta), Pessina (46./Malinovski), Iličić, Zapata.
Villarreal: Rulli, Foyth, Raul Albiol, Pau, Estupinan, Moi Gomez (93./Ruben Pena), Capoue, Parejo (93./Manu Trigueros), Alberto Moreno (88./Alfonso Pedraza), Gerard Moreno (80./Iborra), Danjuma (88./Dia).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Stajerc22
10. 12. 2021 08.20
+0
Gasperini, brez Ilicica si itak gotov. Treba bo zamenjat trenerja in pripeljat nekoga, ki Ilicica ne podcenjuje kot da Gasperini.
nomis1
10. 12. 2021 09.35
+1
Hellsrael
09. 12. 2021 21.44
+0
Sem bil preprican v preboj atalante