Liga prvakov

Savić: Tudi po zaostanku z 0:2 smo verjeli, da tekme ne bomo izgubili

Madrid, 19. 09. 2019 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru madridskega Atletica obžalujejo nekoliko slabši začetek drugega polčasa na uvodnem dvoboju nove sezone najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja na svetu, ko je torinski Juventus z zadetkom Juana Cuadrara in kasneje še Blaisa Matuidija spremenil potek dogodkov na stadionu Wanda Metropolitano. Branilec Atletov Stefan Savić priznava, da je delitev točk pravična.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekem Lige prvakov - Prvi del
    15:28
    Vrhunci tekem Lige prvakov - Prvi del
  • Vrhunci tekem Lige prvakov - Drugi del
    10:03
    Vrhunci tekem Lige prvakov - Drugi del
  • Vrhunci tekme LP med madridskim Atleticom in Juventusom
    03:32
    Vrhunci tekme LP med madridskim Atleticom in Juventusom

Čeprav so nogometaši Atletica prevladovali v prvem polčasu, je 'Stara dama' z zadetkom Juana Cuadrada že v tretji minuti nadaljevanja spremenila potek dogodkov na igrišču. Ko je v polno zadel še Blaise Matuidi, so mnogi pomislili, da je vprašanje zmagovalca na stadionu Wanda Metropolitano odločeno.

Toda to je bil račun brez 'Atletov', ki so še enkrat več pokazali svoj neuklonljivi duh, da se tudi po zaostanku z 0:2 proti tako močnemu tekmecu niso vdali v usodo. Z zadetkoma Stefana Savića in Hectorja Herrera so prišli do točke, ki je po mnenju prvega več kot zaslužena. "Menim, da nam je lahko žal zaradi napak v obrambi, saj so nam po zaostanku z 0:2 in posledičnem lovljenju ugodnejšega rezultata pobrale ogromno energije. Toda še enkrat več smo pokazali, da nikdar ne mečemo puške v koruzo. Veseli dejstvo, da smo proti tako kakovostnemu nasprotniku vztrajali vse do konca in prišli do povsem zaslužene točke. Če bi bili malce bolj zbrani pri zaključku napadalnih akcij, bi lahko iztržili še kaj več," je dejal Savić, ki je vesel doseženega zadetka.

Branilec Atletica Stefan Savić je dosegel zadetek za znižanje zaostanka.
Branilec Atletica Stefan Savić je dosegel zadetek za znižanje zaostanka. FOTO: AP

Veliko prostora za napredek
"Do njega sem prišel po zaslugi celotnega moštva. Dobro smo sodelovali v napadalnem delu igre, nam pa manjka še nekaj več konsistentnosti v obrambi. Ko bomo dosegli zadovoljivo raven v vseh prvinah igre, bomo še nevarnejši za vsakega nasprotnika. Veselim se nadaljnjih preizkušenj v Ligi prvakov," je še pristavil branilec Atletica. 

Trener Diego Simeone je v svojem slogu stoje spremljal celotno srečanje, zavedajoč se dejstva, da bi morebiten poraz proti neposrednemu konkurentu za osvojitev prvega mesta v skupini D lahko vnesel nekaj nemira med njegove varovance. "Borili smo se do skrajnih moči in delno uspeli. Zakaj delno? Ker smo želeli tekmo dobiti, a sta nas napaki v obrambi stali osvojitve polnega izkupička. Vesel sem odziva igralcev po zaostanku z dvema zadetkoma, kar samo potrjuje, da imamo v moštvu značajsko stabilne može, ki ne glede na trenutni izid vztrajajo do konca. Svojo pozornost zdaj znova usmerjamo v domače državno prvenstvo," je temperamentni argentinski strokovnjak ocenil derbi skupine D.  

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Golobek
19. 09. 2019 16.33
No in smo vseeno izgubili🇸🇮🤔🤔🤔😰😰😰😰
tedoVV2HCmedo
19. 09. 2019 12.12
+20
Savić ni edini iz Atletica, ki je komentiral tekno. Vsi naši mediji se obnašajo, kot da smo še vedno v Jugoslaviji, vam je njegova izjava več vredna kot izjava Simeoneja.
janezdollar
19. 09. 2019 11.55
-9
Je pa tudi res, da so imeli več sreče kot pameti...
Carrasco
19. 09. 2019 12.04
+4
Agneli je prijatelj Čeferina prideta v najlepše mesto na svetu branilec Juventusa ni igral z roko ampak z mednožjem
AtleticoSLO
19. 09. 2019 13.35
+6
AtleticoSLO
19. 09. 2019 11.33
+22
Bravo Atleti....nikoli ne prenehajte verjeti v zmago.