Liga prvakov

Pri Atleticu zadovoljni: Joao Felix je (končno) navdušil

Madrid, 28. 10. 2020 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Joao Felix v prvi sezoni pri Atletico Madridu ni pokazal vsega, kar zna in kar so od njega pričakovali navijači. Da pa še vedno lahko odloča tekme, je pokazal na tekmi drugega kroga Lige prvakov proti Red Bull Salzburgu, ko je dosegel dva zadetka in svojemu moštvu priigral sila pomembne tri točke. Poln hvale na račun Portugalca je bil tudi sicer zahtevni trener Diego Simeone.

Več videovsebin
  • Vrhunci 2. kroga torkovih tekem Lige prvakov (drugi del)
    13:54
    Vrhunci 2. kroga torkovih tekem Lige prvakov (drugi del)
  • Vrhunci 2. kroga torkovih tekem Lige prvakov (prvi del)
    12:42
    Vrhunci 2. kroga torkovih tekem Lige prvakov (prvi del)

"Vsi si ga želimo takšnega, kakršen je bil tokrat. Raven zavzetosti, hitrosti, dinamike in agilnosti je bila na izjemnem nivoju. Z njim v najboljši formi smo povsem drugačna ekipa," je Joaa Felixa po zmagi nad RB Salzburgom pohvalil Diego Simeone

Atleticu je sicer proti avstrijskim gostom dolgo slabo kazalo. V 47. minuti so se Colchonerosi celo znašli v zaostanku, a je bil prav 20-letni Portugalec tisti, ki je z dvema zadetkoma preobrnil srečanje. Do prvega je prišel po sijajni ekipni kombinaciji in nesebični asistenci Angela Corree. Za 3:2 pa je bil v 85. minuti ob pravem času na pravem mestu v kazenskem prostoru gostov. 

Na vprašanje, ali je bila to Felixova najboljša tekma v dresu Atletov, je "El Cholo" odgovoril: "Verjetno, da ja. Če vzamemo v obzir pomembnost tekme in kako konstanten je bil vseh 90 minut, potem je moj odgovor da. Zaradi njegove prisotnosti smo prišli do toliko priložnosti. Povsod, kjer je bil, je bilo nevarno."

Joao Felix je proti Salzburgu blestel kot že dolgo ne.
Joao Felix je proti Salzburgu blestel kot že dolgo ne. FOTO: AP

Za najlepšo potezo tekme pa je Felix poskrbel že v prvem polčasu, ko mu je le okvir vrat preprečil enega najlepših zadetkov sezone. Marcos Llorente mu je podal visoko globinsko podajo v kazenski prostor, Portugalec pa je iz obrata poskusil s škarjicami, a mu je veselje preprečila prečka. 

Felix je v tej sezoni v vseh tekmovanjih na sedmih tekmah dosegel tri gole in dodal tudi dve asistenci. V lanski sezoni, v kateri ni dosegel pričakovanj po 120-milijonski selitvi iz Lizbone v Madrid, je na 36 tekmah devetkrat meril v polno, še šestkrat pa je za zadetek podal soigralcem. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
29. 10. 2020 11.23
-2
Tale Žoao je en veliko precenjen igralec ...
AtleticoSLO
28. 10. 2020 20.12
+6
Felix včeraj odigral zamene najboljšo tekmo v dresu Atletica
ehjaehja
28. 10. 2020 21.37
+4
rekel sem ti jaz da bo še zablestel on le čas mu je potrebno dati...
AtleticoSLO
28. 10. 2020 21.40
+1