Liga prvakov

Simeone športno priznal: Borussio je užitek gledati

Madrid, 25. 10. 2018 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najzvestejši privrženci madridskega Atletica ne pomnijo, kdaj nazadnje so njihovi ljubljenci na eni tekmi prejeli kar štiri zadetke. To se je zgodilo v obračunu 3. kroga elitne lige prvakov, v katerem je dortmundska Borussia povsem nadigrala četo Diega Simeoneja, ki ni želel iskati izgovorov za slabo igro svojega moštva.

Kljub temu, da so črno-rumeni iz Dortmunda igrali brez poškodovanega Alcacerja, so predvsem v drugem polčasu odčitali lekcijo 'rojiblancosom', ki tokrat niso imeli svojega večera.

Diego Simeone ni uspel prebuditi svojega moštva iz 'kome'.
Diego Simeone ni uspel prebuditi svojega moštva iz 'kome'. FOTO: AP

Strateg Madridčanov Diego Simeone je ob igrišču zgolj nemočno opazoval potop svojega moštva in po zaključnem sodnikovem žvižgu priznal, da ga v nadaljevanju sezone čaka še veliko dela. "V prvi vrsti je potrebno čestitati našemu tekmecu, ki je prikazal veliko moč v vseh segmentih nogometne igre. Vsako našo napako so uspešno kaznovali, kar lahko počnejo le najboljša moštva. Všeč mi je način njihove igre, bili so praktični in dinamični, razumejo, da je potrebno žogo poslati čim hitreje v nasprotnikov kazenski prostor ... Upam, da bodo nadaljevali v podobnem slogu, saj jih je bilo užitek gledati. Končni rezultat je tako visok, tako prepričljiv, da bi bilo nesmiselno iskati neumne izgovore za našo slabo igro. V vsakem primeru nas čaka kar veliko dela," je iskreno in brez dlake na jeziku dejal trener poraženega moštva Diego Simeone.

Godin še ni izgubil upanja, Reus brez besed 
Kapetan Atletica Diego Godin kljub visokemu porazu še ni vrgel puške v koruzo. "Prvo mesto v skupini je zdaj močno oddaljeno zaradi razlike v zadetkih, toda upanje umira zadnje. Skušali jim bomo vrniti z isto mero na domačem igrišču, nato pa bomo videli, kaj nam bo to na koncu prineslo. Tokrat se ne moremo izgovarjati na pomanjkanje sreče ali kaj podobnega, saj je bil tekmec precej boljši od nas," je objektiven pogled na dogajanje v Dortmundu podal izkušeni Urugvajec na začasnem delu v španski prestolnici.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je moral kar štirikrat po žogo v svojo mrežo.
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je moral kar štirikrat po žogo v svojo mrežo. FOTO: AP

Da je moral slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak kar štirikrat po žogo v svojo mrežo, je presenetilo tudi kapetan Borussie Marco Reus. "Tega si pred začetkom tekme nismo upali niti pomisliti. Zelo redko se zgodi, da Atletico prejme več kot zadetek na srečanje, zato je potrebno pohvaliti celotno moštvo, ki je z izjemno izvedbo na zelenici prisilila nasprotnika v zanj atipične napake." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
26. 10. 2018 10.07
+5
Z lepo igro tradicionalno navdušujejo ekipe Arsenala, Borussie in Barcelone
ehjaehja
26. 10. 2018 17.24
+3
Na tvojo žalost obe omenjeni ekipi imata lepšo igro kakor barca pa brez zamere:D
šumar
25. 10. 2018 20.24
+11
haha to je to ko obramba zataji je oblak za slovensko reprezentanco vi ga pa se kr primerjejte z najboljimi z najmanj streli v okvir si lahko najboljsi ko pa grejo streli v okvir smo pa tak kot vcerej haha
tekač
25. 10. 2018 18.51
+8
Še enkrat dobi poker pa bo kapetan slovenske reprezentance.
Romč
25. 10. 2018 18.16
+10
Ko ni obrambe pa ni ta oblak nic posebnega a ne.
Maxx365
25. 10. 2018 18.39
-8
StAnalitik
25. 10. 2018 17.25
+5
Ja gospod trener Simeone sedaj boste mogli dati Oblaku kapetanski trak če boste hoteli da bo bolje branil.
Hellsrael
25. 10. 2018 16.42
+2
Atleti niso zgledali neki prevec motivirani
tekač
25. 10. 2018 15.35
+18
Zdaj bo Oblak lažje igral za Slovenijo. Še parkat dobi poker pa bo napuh izginal.
cripstoned
25. 10. 2018 13.43
-24
vsak po svoje....simeonu je vsec igra borussie....jaz bi pa rad pohvalil dva angleska kluba ki sta trenutno dalec pred vsemi ko je govor o lepoti igre....chelsea (sari) in arsenal (emery) ...oba trenerja sta novinca v ligi in njihov doprinos k ekipi je ze viden v samem startu....seveda pa sem zadovoljen tudi z igro real madrida (lopetegui)....res da se zaenkrat ne prinasa tock ampak gredo v pravo smer.....
Kvagleas
25. 10. 2018 13.40
+5
Atletiko je isto užitek gledati hahahahahaha
tedoVV2HCmedo
25. 10. 2018 13.13
+14
Borrusia je dobro poznala slabosti Atleticove obrambe, brez težav je prišel v kazenski prostor. Atletico pa obratno, ni zmogel priti v kazenski prostor. Borussie. Simeone bo moral uvesti drugačne taktike in postavitve.