Liga prvakov

Oblak: Vse je šlo narobe

Dortmund, 16. 04. 2024 22.55 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
10

Nogometaši dortmundske Borussie so na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov lovili zaostanek, ki so si ga priigrali v Madridu proti ekipi Atletica (2:1). Nemci so se sanjsko lotili obračuna in dvakrat zatresli mrežo gostov, sledil je povratek Špancev, domači pa so nato vendarle strli odpor čete Diega Simeoneja, ko sta v polno zadela Niclas Fullkrug in Marcel Sabitzer (4:2). Borussia je tako ob Paris Saint-Germainu prvi polfinalist elitnega tekmovanja.

Atletico je tekmo odprl po pričakovanjih, in sicer z nizko postavljeno obrambo, na svojo priložnost pa je čakal ob protinapadih.

Vendarle je domača zasedba na krilih glasnih navijačev zapretila že v tretji minuti. Takrat je po levi strani prodrl Karim Adeyemi in podal pred vrata gostov, kjer je imenitno priložnost zapravil Marcel Sabitzer. Poudariti velja tudi izjemno posredovanje Cesarja Azpilicuete, ki je preprečil zgodnji zadetek Dortmunda.

Nov rekord Borussie Dortmund v Ligi prvakov: Rumeno-črni ne poznajo poraza na zadnjih 10 domačih tekmah v Ligi prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španci so odgovorili le dve minuti za tem, ko je Alvaro Morata sam stekel proti vratom Gregorja Kobla, toda zaključek se ni izšel po načrtih španskega napadalca. Nato je s strelom zapretil še Rodrigo De Paul, a povzročil je zgolj lahek plen za švicarskega čuvaja mreže. 

Na drugi strani igrišča je sledil močan nalet Nemcev. Obramba Atletica na čelu z Janom Oblakom je bila na hudi preizkušnji. Slovenski vratar se je sprva izkazal ob nevarnem poskusu Juliana Brandta, manj uspešen pa je bil v 34. minuti, ko je prav 27-letni Nemec načel špansko mrežo. Brandt se je po fantastični podaji Matsa Hummelsa odlično znašel v kazenskem prostoru polnem gostujočih nogometašev in poskrbel za 1:0. 

Julian Brandt z levico poskrbel za 1:0.
Julian Brandt z levico poskrbel za 1:0. FOTO: AP

V 39. minuti je obramba gostov vnovič klonila, ko je Ian Maatsen lep prodor kronal z neubranljivim diagonalnim strelom.

Jan Oblak je bil po tekmi močno razočaran: "Vse je šlo narobe. Nismo začeli slabo, nato smo prejeli dva prelahka zadetka, izenačili, nato pa res ne razumem kako smo lahko prejeli nova dva gola.. Imeli smo svoje priložnosti. Sem žalosten, razočaran in kot sem rekel, težko je razložiti kaj se nam je zgodilo."

Vidno nezadovoljni Diego Simeone je ob odmoru opravil kar tri zamenjave, poteza trenerja pa je obrodila sadove že v 49. minuti, ko so colchonerosi znižali zaostanek. Po podaji iz kota je bil v domačem kazenskem prostoru najvišji Mario Hermoso, ki je prisilil nesrečnega Hummelsa v avtogol. 

Zasedba iz španske prestolnice je na začetku drugega dela igre pokazala povsem drugačen obraz. Rezervist Angel Correa je sprva zapravil veliko priložnost, nato pa se je le nekaj minut za tem oddolžil z izenačujočim zadetkom.

Angel Correa
Angel Correa FOTO: AP

Toda varovanci Edina Terzića se niso predali. V 71. minuti je po predložku Sabitzerja z visokim skokom do strela z glavo prišel Niclas Fullkrug, ki je s pomočjo vratnice poskrbel za novo vodstvo domačih. Avstrijec Sabitzer je nato dvema asistencama dodal še zadetek, s čimer je poskrbel za nove skrbi Špancev. 

Niclas Fullkrug
Niclas Fullkrug FOTO: AP

Nemški napadalec Fullkrug je imel v 80. minuti priložnost, da zapečati usodo gostov, toda s sijajnim posredovanjem se je izkazal Oblak. 

Statistika Borussia Dortmund - Atletico Madrid
Statistika Borussia Dortmund - Atletico Madrid FOTO: Sofascore.com

Rumeno-črni so kljub temu uspešno zadržali svojo prednost in se po letu 2013 razveselili novega napredovanja v polfinale elitnega tekmovanja, kjer jim bo nasproti stal Paris Saint-Germain, ki je po visoki zmagi na povratni tekmi izločil Barcelono.

Dortmundska zasedba je tako šele druga ekipa po Juventusu (2018/19), ki je uspela izločiti Atletico Madrid po porazu na prvi tekmi v gosteh. Kot zanimivost velja omeniti, da je bil v obeh moštvih prisoten Emre Can.

V sredo bosta na sporedu še preostali povratni tekmi četrtfinala. Münchenski Bayern bo doma gostil Arsenal (2:2), branilec naslova Manchester City pa na Etihadu madridski Real (3:3). Tekmo v Manchestru boste lahko s studijskim delom spremljali od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO.

Manchester City - Real Madrid
Manchester City - Real Madrid FOTO: 24ur.com

Izid, četrtfinale Lige prvakov:

Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4:2 (2:0) // 1:2
Brandt 34., Maatsen 39., Fullkrug 71., Sabitzer 74.; Hummels 49./ag., Correa 64.

// izid prve tekme 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
17. 04. 2024 18.43
-1
ATM je edini res časten klub iz mesta Madrid! Klub proletarcev in arbajtarjev, ter zato z dosti manj financ za vseprek kupovanje raznih zvezdnikov in sodnikov....
zapiramvamustaaa
17. 04. 2024 17.57
+0
Oblak tudi ti imaš vsaj dva gola na duši žal.
manucao
17. 04. 2024 17.20
+0
Ko je bil na vrhuncu par let nazaj je moral zamenjat ta gnjili Atletiko.
Še plešem
17. 04. 2024 10.19
+0
Tragedija. Res se mi smili.
bandit1
17. 04. 2024 14.32
+0
9 strelov na gol in popuši 4. Ma res dober golman. Pa ne bluzite.
HALAcR7
17. 04. 2024 10.15
+1
Privoščim Borusio,atletilo niti mal simpatičen
Jozaa
17. 04. 2024 10.02
+1
Mislim, da je bilo tudi kaj obranlivo?
Doberman1010
17. 04. 2024 08.52
+2
Zapravljena tekma.Sami so si krivi.
tekač
17. 04. 2024 08.38
+1
Atletico Madrid je drugi klub in vedno bo drugi. Oblak bi moral oditi v Anglijo, ko je bil čas...
dule100
17. 04. 2024 08.08
+2
Zanimivo, on ni vedel kako so dobili dva gola, pa v golu je bil! 😂