Liga prvakov

Balkovec, ki domuje na Atatürku: Zadnji mesec ne smemo igrati na tem stadionu

Istanbul, 11. 05. 2021 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., B.B.
Komentarji
0

Čeprav se že nekaj dni šušlja o tem, da naj bi finale Lige prvakov (znova) dobil nadomestno lokacijo, pa se v Turčiji še naprej pripravljajo na to, da bodo gostili veliki spektakel med Manchester Cityjem in Chelseajem. Kakšnem je utrip v Istanbulu, smo preverili pri slovenskem reprezentantu Juretu Balkovcu, ki si kruh služi pri klubu Karagumruk. Ta domuje ravno na olimpijskem stadionu Atatürk, ki bi moral gostiti finale Lige prvakov 29. maja letos (prenos na POP TV in VOYO ob 20.00).

Jure Balkovec
Jure Balkovec FOTO: Damjan Žibert

Jure Balkovec v pogovoru za našo spletno stran ni skrival navdušenja nad Istanbulom. Pravi, da mu je mesto izjemno všeč, da se je na njegovo velikost hitro navadil in da bi si želel tu ostati dlje časa. A ne le mesto, všeč mu je tudi stadion, na katerem Karagumruk igra svoje domače tekme. Gre za olimpijski stadion Atatürk, ki bo oz. bi moral gostiti finale Lige prvakov 29. maja. 

Več na to temo si bo moč ogledati v nocojšnjem športnem delu oddaje 24UR. 

"Meni osebno je stadion fantastičen. Mogoče so le tribune za moj okus malenkost predaleč, drugače pa je ogromen, kar pa moram pohvaliti, je zelenica. Mislim, da je ena boljših zelenic, na katerih sem zaigral v svoji karieri," nam je zaupal Jure Balkovec, sicer slovenski reprezentant. 

Izvedbo finala Lige prvakov v Istanbulu je sicer pod vprašaj postavila rast števila okuženih z novim koronavirusom, kar je turške oblasti prisililo k zaustavitvi javnega življenja oz. t. i. 'lockdown'. "Zadnja dva tedna imamo nekakšen 'lockdown', stvari so se kar spremenile. Pred tem 'lockdownom' si lahko šel v restavracijo in nakupovalna središča, zdaj pa je vse to zaprto in nekako na cestah se vidi, da je manj gneče. Recimo, da sem hitreje doma s treninga," je vse skupaj opisal slovenski bočni branilec, ki je v letošnji turški Super Lig zabil dva zadetka na 32 tekmah.

Bolj kot finale Lige prvakov si po mnenju Balkovca Turčija želi rešiti poletno turistično sezono. "Rekel bi, da je glede na to, da je Turčija nogometna država, v ozadju 'lockdowna' mogoče tudi finale Lige prvakov. Sem pa slišal govorice, da bi pač Turčija na splošno rada zmanjšala številke predvsem zaradi poletja in turistične sezone," je pojasnil član devetouvrščene ekipe prve turške lige. 

Zaradi koronavirusne pandemije in zaradi tega, ker na stadionu skoraj zagotovo ne bo več tisoč navijačev, tudi v Turčiji še ni čutiti nekakšne evforije, priznava Balkovec. Se pa opazi, da se Istanbul pripravlja na sklepno dejanje sezone, ki bi ga moral sicer Atatürk gostiti že lani, a je vse skupaj odnesla pandemija. "Tu pa tam se opazi kakšne plakate. Mi kot klub pa čutimo tako, da ne smemo zadnji mesec igrati na tem stadionu, tako da se lahko preko tega čuti, da se vse pripravlja za ta spektakel," je pojasnil Balkovec.

Statistika Jureta Balkovca v sezoni 2020/21
Statistika Jureta Balkovca v sezoni 2020/21 FOTO: Sofascore.com
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.