Liga prvakov

'Redsi' potolkli Barco do kolen za drugi zaporedni finale Lige prvakov

Liverpool, 07. 05. 2019 20.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.V./N.A./J.B.
Komentarji
532

V izjemnem vzdušju nabito polnega Anfielda so domači nogometaši Liverpoola uprizorili neverjeten preobrat in se z zmago 4 : 0 na povratni polfinalni tekmi proti Barceloni povsem zasluženo uvrstili v madridski finale elitne Lige prvakov. Junaka v vrstah 'redsov' pa sta bila nekoliko nepričakovano Divock Origi in Georginio Wijnaldum, ki sta zadela po dvakrat.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Preobrat na Anfieldu
    02:24
    Iz 24UR: Preobrat na Anfieldu
  • Iz 24UR: Verjeli so, da je mogoče in uspeli
    02:37
    Iz 24UR: Verjeli so, da je mogoče in uspeli
  • Iz 24UR: Srca in duše so se na Anfieldu zlile v eno
    02:18
    Iz 24UR: Srca in duše so se na Anfieldu zlile v eno
  • Iz 24UR: Evforija v Liverpoolu
    01:37
    Iz 24UR: Evforija v Liverpoolu
  • Zadetek Divocka Origija za vodstvo Liverpoola na Anfieldu (1:0)
    00:55
    Zadetek Divocka Origija za vodstvo Liverpoola na Anfieldu (1:0)
  • Zadetek Georginia Wijnalduma za povišanje vodstva na Anfieldu (2:0)
    01:04
    Zadetek Georginia Wijnalduma za povišanje vodstva na Anfieldu (2:0)
  • Zadetek Georginia Wijnalduma za trojno vodstvo na Anfieldu (3:0)
    01:27
    Zadetek Georginia Wijnalduma za trojno vodstvo na Anfieldu (3:0)
  • Zadetek Origija za veliko zmagoslavje na Anfieldu (4:0)
    01:42
    Zadetek Origija za veliko zmagoslavje na Anfieldu (4:0)

Glede na visok rezultatski zaostanek s prve tekme na Camp Nouu, kjer so si nogometaši Barcelone z zadetki Lionela Messija in Luisa Suareza priigrali zelo lepo prednost pred Liverpoolom (3 : 0), je bilo pričakovati, da bodo na nabito polnem Anfield Roadu 'redsi' leteli na krilih izjemnih navijačev.

Ti so pripravili enkratno kuliso, ki je ponesla njihove ljubljence do te mere, da so že v 7. minuti izkoristili napako bočnega branilca Barcelone Jordija Albe in prek prisebnega Divocka Origija prišli v želeno zgodnje vodstvo z 1 : 0. Gostujoči strateg Ernesto Valverde v primerjavi s prvo tekmo na Camp Nouu razumljivo ni posegel v začetno zmagovito enajsterico, medtem ko je bil nemški strokovnjak na drugi strani Jürgen Klopp spričo poškodb napadalnega dvojca Mohamed Salah - Roberto Firmino prisiljen v določene spremembe. Tako sta tekmo v začetni enajsterici Liverpoola začela Xherdan Shaqiri in Divock Origi. Prav slednji je kot že zapisano v 7. minuti popeljal svoje moštvo v vodstvo, drugi pa je skrbel za spremembo ritma v igri domačih, kar je večji del tekme počel več kot zadovoljivo.

TEKMA

V 14. minuti so prvič na srečanju resneje zapretili tudi nogometaši Barcelone, ko je Arturo Vidal na sredini igrišča lepo videl na levi strani osamljenega Philippea Coutinha, ta je prodrl v domači kazenski prostor in podal do utekajočega Albe, ki je podaljšal do Messija, a je domači čuvaj mreže Alisson Becker po Argentinčevem strelu žogo odbil v kot. Med 17. in 19. minuto so gostje zapravili tri izjemne priložnosti za izenačenje izida, a sta bila dvakrat Messi in Coutinho pri zaključnih strelih premalo natančna oziroma je zelo dobro posredoval brazilski reprezentančni vratar. V 24. minuti so v hiter protinapad krenili domači, ko je Mane na robu kazenskega prostora z leve strani lepo sprejel žogo in jo prepustil Andrewu Robertsonu, ki je sprožil močan strel s kakšnih 20 metrov, a je Marc-Andre ter Stegen odbil žogo v polje. 

Isti nogometaš je v izdihljajih prvega polčasa še enkrat poizkušal z razdalje, s približno 20 metrov, a je v zadnjem trenutku Vidal žogo preusmeril v kot. Glavni sodnik obračuna, Turek Cüneyt Cakir, je zaradi nekaterih prekinitev podaljšal prvi del igre za kar štiri minute in v tem obdobju si je Barcelona priigrala dve lepi priložnosti za dosego zadetka, a sta bila najprej Messi, nato pa še Jordi Alba vnovič nenatančna. Stari nogometni pregovor pravi, 'kdor ne dá, dobi', kar je na svoji koži v drugem polčasu v polnem obsegu začutila Barcelona, ki se preprosto ni uspela sestaviti z žogo. Domači so od prve sekunde drugega dela igre zagospodarili na Anfieldu, imeli precej več od igre ter si po videnem očitno tudi precej bolj želeli napredovanja v veliki finale kot nerazumljivo impotentna Barcelona. 

Georginio Wijnaldum se je izkazal za pravega asa iz rokava trenerja 'redsov' Jürgena Kloppa, saj je po vstopu v igro na začetku drugega polčasa kar dvakrat zatresel mrežo Barcelone.
Georginio Wijnaldum se je izkazal za pravega asa iz rokava trenerja 'redsov' Jürgena Kloppa, saj je po vstopu v igro na začetku drugega polčasa kar dvakrat zatresel mrežo Barcelone. FOTO: AP

Že v 6. minuti nadaljevanja je izjemno priložnost za povišanje vodstva po udarcu s kota zapravil osrednji branilec Virgil Van Dijk, a kar je zapravil visokorasli Nizozemec, je že tri minute pozneje po podaji z desne strani Trenta Alexandra-Arnolda popravil rezervist Georginio Wijnaldum, ki je z močnim strelom z desetih metrov matiral nemočnega ter Stegna. Anfield se je tresel od navdušenja, ko je le dve minuti pozneje za novo ekstazo navdušenja na kultnem nogometnem objektu poskrbel znova poskrbel Wijnaldum, ki je po visoki podaji Shaqirija z glavo neubranljivo zadel desni zgornji kot ter Stegnovih vrat. Po velikem šoku je Barcelona le še v 68. minuti konkretneje ogrozila Liverpoolova vrata po strelu Lionela Messija, a je bil znova na pravem mestu Alisson Becker.

Sledilo je obdobje igre na sredini igrišča, kjer so domači vezisti delovali precej bolj sveže in igrivo ter tudi dobili večino neposrednih dvobojev. Trenutek odločitve pa je nastopil v 79. minuti, ko je dvojec Alexander-Arnold v vlogi podajalca in Origi v vlogi hladnokrvnega strelca s hitro izvedbo udarca iz kota presenetil gostujočo obrambo za želeno prednost s štirimi zadetki razlike (4 : 0). Do zaključnega žvižga sodnika Cakirja se izid ni več spremenil, Liverpool je brez večjih težav odbil vse obupane poskuse gostov, ki si po prikazanem na Anfieldu niso zaslužili napredovanja v veliki finale Lige prvakov.

Pred četo Jürgena Kloppa lahko po tistem znamenitem preobratu v velikem carigrajskem finalu iz leta 2005, ko je postala evropski klubski prvak, znova snamemo klobuk in sporočimo: "Vsa čast, redsi!" 
 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.58

Na Anfieldu doni legendarna himna

Po koncu tekme so navijači Liverpoola še enkrat odpeli legendarno himno You'll Never Walk Alone in tako proslavili zgodovinski preobrat.

22.56

Redsi do drugega zaporednega finala!

Jürgen Klopp je s svojimi varovanci prišel do drugega zaporednega finala v Ligi prvakov. Tekmeca bodo Liverpoolčani dobili jutri, ko se bosta v Amsterdamu udarila Ajax in Tottenham.

90+5'

Kakšen preobrat na Anfieldu!

Liverpoolčani so spisali naravnost neverjetno zgodbo in po zmagi s 4 : 0 napredujejo v veliki finale Lige prvakov! Barcelona je podobno kot lani, ko je izpadla proti Romi, na drugi tekmi zapravila veliko prednost. Blestela sta predvsem Divock Origi in Georginio Wijnaldum, vsak s po dvema zadetkoma.

90'

Pet minut sodnikovega dodatka

Četrti sodnik je pokazal še pet minut sodnikovega podaljška. Liverpool le še korak loči do izjemnega preobrata in finala v Madridu.

89'

Sturridge kot zadnji s klopi za Redse

Angleški napadalec Daniel Sturridge je nadomestil Xherdana Shaqirija, ki je požel stoječe ovacije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (532)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dadaljudi
08. 05. 2019 21.32
+1
Ce je kdo potolkel barco se je ona sama in to ze drugic zapored sramota. Sem navijac barcelone ze res dolgo casa in igra ki jo hoce valverde mi gre ze posteno na k. 4-4-2 barca ne more igrati in upam da ga letos vrzejo vn. Tisti ki mislite da je valverde naredil veliko za barco se motite. Je prisel glih v obdobju ko atletico in real nista dobra.
vectra c
08. 05. 2019 21.15
+7
Vsem ki dajejo negativne komentarje naj povem da je najlažje igrat v gostilni za šankom. Predvsem pa znajo igrati tisti ki še žoge niso od blizu videli. Praktično pijančki brez žoge. Zavedajte se da so v polfinalu klubi ki so zelo močni po nogometu ne po bla bla za šankom
trdokuhanojajce
08. 05. 2019 20.22
+6
klopčina je dobro vcepil nemško zagrizenost v glave teh fuzbalerjev
KavčStrokovnjak
09. 05. 2019 09.20
-1
Ti ne veš kaj je to Anfield in kaj pomeni biti član ali pa navijač L'poola.
MarjanBor74
08. 05. 2019 19.25
+9
Bravo Liverpool, tako se igra in grize do konca. Vsaka čast Jurgenu, to kar so včeraj pokazali na igrišču je nemška mentaliteta in ni predaje do zadnjega. Valverde je kot osel , ki gre dvakrat na led, ne morš it branit rezultata s postavo 4-4-2, 4-3-3 bi bila dost večja možnoat da zabijejo vsaj en gol, kar bi presekalo Redse.Sem navijač Barcelone , a s takšnim pristopom nima pol ekipe več kaj delat v tem dresu in mislim , da bi tudi Valverde lahko sam ponudil odstop. Tak klub rabi trenerja , ki ima jajce, kar jih Ernesto na žalost nima. Če so mu v vodatvu lanski debakel v Rimu spregledali, mislim da mu letošnjega ne bi smeli.
MesOjediPinGvin
08. 05. 2019 19.25
+4
ADMINISTRATOR - Zakaj manjka moj komentar pod komentarjem Avtohotnega Slovenca ?? Odgovor na moj komentar pa je.... adijo pamet.
Petarda10
08. 05. 2019 18.40
+3
ürgen Klopp (trener Liverpoola): "Veliko ljudi krivi Messija za poraz, vendar ga ne bi smel kriviti." "Tako sem jezen, ko vidim take komentarje." "Ta poraz ne pomeni, da Messi ni najboljši, ravno nasprotno, Messi je in bo najboljši na svetu."
Lahki
08. 05. 2019 18.16
+8
Pa Barca to ...pa Liverpool to....zmago je nogomet
itransformer
08. 05. 2019 18.10
+11
Se opravičujem Liverpulovim navijačem ker sem par dni nazaj pisu da nimajo šans proti Barci .Bravo Liverpul.
KavčStrokovnjak
08. 05. 2019 19.23
+0
Ti je oproščeno ker navijaš za Madridski Real. ;)
Žongler113
08. 05. 2019 17.45
+0
Koncno je te farceloniste en sesul in jih postavil na realna tla. Ker tako kot so pa včeraj igrali, tako igrajo v 2. razredu OŠ. HAHA ...
lovetheworld
08. 05. 2019 17.30
-13
glede na to da je barca igrala brez salaha bi bilo lepo videt kako bi real zgubil proti taksnemu liverpoolu ...pomojem bi blo bolsji ce grejo prodajat avte kot da igrajo nogomet ker res nevem zakaj tako igrajo da dobijo 10 golu proti benfici... pa se olimpija bi bolse igrala ker tam ze vejo da je nutela najbolsi namaz ceprav radi pomivajo posodo ker imajo kratke lase..... dejstvo je da računalnik bol nekonstanten kot ribja palica ceprav je ta umetna . lp = liga prvaku = lep pozdrav = lopov pomarančni
lumpimonster
08. 05. 2019 17.20
+3
lovetheworld
08. 05. 2019 17.17
-6
prodam drva baletkam z popustom glede na to da imajo -15 !
KavčStrokovnjak
08. 05. 2019 19.24
+3
Nimaš za burek. Kaj ima Real s porazom Barce?
mcHudurra
08. 05. 2019 17.06
+8
Sinoči sem hotela napisati ta komentar pa sem bila prepozna: Že po tekmi na Camp Nouu sem napisala, da bi z malo sreče za Liverpool lahko bil rezultat drugačen. Nekaj let že pišem in pišem, da ta uprava in ta trener nekaj najbolj tragičnega in groznega kar se je lahko zgodilo nam navijačem Barce. Uničili so vse kar se je dalo uničit - igro, igralci, ki zdaj igrajo v Barci nebi smeli niti poduhat dres Balcelone ampak, če je ta izpad iz LP razlog da dobi i....ot na klopi nogo jo bomo pač plačali. Še vedno upam, čakam in molim boga, da spoka uprava in veleum na klopi. Čestitke Liverpoolu.
Uvolf
09. 05. 2019 09.00
+2
McHudurra: daj pokaži ti malo spoštovanja do igralcev, ki so v zadnjih 10letih 4x osvojili CL in tudi suvereno osvajali državne naslove (8 v 11letih)..plus državne pokale.
lovetheworld
08. 05. 2019 16.59
-7
Baletke... a vas zebe kaj ? -15 stopinj ... sej bo kmalu poletje...
lovetheworld
08. 05. 2019 17.03
-4
KavčStrokovnjak
08. 05. 2019 19.26
+1
Ne potrebujejo piste, ker imajo dobra letališča. Kaj pa pomeni "rabiste" pa niti google ne ve.
uporabnica1
08. 05. 2019 16.41
+8
Alba, Suarez in podobni, največji krivci včeraj za poraz Barce, pa se govori in piše o Messiju, kako je zanič in podobne neokusne besede... ja za dobrim konjem se vedno kadi
TvojPrijatelj
08. 05. 2019 16.34
+9
Jau ko bi takole kdaj igral naš Man United... Drgači sonavijači Man Uniteda, rivalstvo z Liverpoolom ali ne, priznajmo jim da so za nas ne samo doktorji nogometa temveč nogometni Bogovi.
Žongler113
08. 05. 2019 17.43
+7
United pa res nima kaj iskati v ligi prvakov. Njihova igra je pa se slabsa kot jo ima Real Madrid.
julij19
08. 05. 2019 16.31
+5
Res ste sami bedaki tile ki komentirate,žoga je še vedno okrogla,tisti ki je trenutno bolj raspoložen,je pač zmagal,na prejšni tekmi je tudi zmagal boljši.Pohvala za igralce Liverpula,čeprav ne navijam za nje,za polom barce pa krivim trenerja,kaj ima za spočiti igralce,s tem jih naredi samo lenuhe.Včeraj so igralci barce prišli na kavo ne pa zmagati tekme,ker igral je liverpul,barca pa je sanjala na igrišču,kot da so bili cepljeni proti brzini in to se jim je dogajalo vedno,ko so igralci počivali,na prvi tekmi je bil zanič.Da pa sta suares in kautinjo igrala za livepul, ne pa za barco pa se je vidlo,ker sta bila popolnoma brez koristi.
HriBii
08. 05. 2019 20.34
jowiki72
08. 05. 2019 16.22
+8
Ko Barca igra bunker se ve da bo slabo za njih!
Žac
08. 05. 2019 16.19
+6
07.05.2019, 15:30:52 -13 "Po velikem razmišljanju, danes stavim na rezultat 4:0,kvota 55. 20 evrov bom že riskiral." Hvala Liverpool.
blackwizard
08. 05. 2019 16.11
+14
najboljše in najlepše je pa to, kako so se navijači barce delali norca iz ronalda po porazu z ajaxom in glej ga zlomka messi je doživel z barco še hujšo blamažo. neprecinljivo....