Liga prvakov

Polčas Messijeve čarovnije dovolj za Barco, po Napoliju sledi Bayern

Barcelona, 08. 08. 2020 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
T.Š., M.G., J.K.
Komentarji
244

Barcelona se je z izvrstno predstavo kapetana Lionela Messija, ki je dosegel fantastičen zadetek in izsilil najstrožjo kazen, prebila v četrtfinale Lige prvakov na račun Napolija (3:1). Po remiju na prvi tekmi v Neaplju, kjer je bil izid 1:1, so bili Katalonci blizu tega, da bi že v prvem polčasu rešili vse dvome o napredovanju, a so nato popustili, Italijani pa niso izkoristili nekaj zrelih priložnosti.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Barcelona - Napoli
    08:42
    Vrhunci tekme Barcelona - Napoli
  • Gol Lorenza Insigneja na tekmi Barcelona - Napoli
    02:38
    Gol Lorenza Insigneja na tekmi Barcelona - Napoli
  • Prekršek nad Lionelom Messijem in enajstmetrovka Luisa Suareza na tekmi Barcelona - Napoli
    06:55
    Prekršek nad Lionelom Messijem in enajstmetrovka Luisa Suareza na tekmi Barcelona - Napoli
  • Razveljavljeni zadetek Lionela Messija na tekmi Barcelona - Napoli
    03:09
    Razveljavljeni zadetek Lionela Messija na tekmi Barcelona - Napoli
  • Gol Lionela Messija na tekmi Barcelona - Napoli
    01:37
    Gol Lionela Messija na tekmi Barcelona - Napoli
  • Gol Clementa Lengleta na tekmi Barcelona - Napoli
    01:29
    Gol Clementa Lengleta na tekmi Barcelona - Napoli

Junak Barcelone s prve tekme v Neaplju Antoine Griezmann je kljub poškodbi, s katero je sklenil neuspešno ligaško sezono, na Camp Nouu proti Napoliju dobil priložnost od prve minute. Katalonci, ki s trenerjem Quiquejem Setienom na čelu "rešujejo" slabo sezono v Ligi prvakov, so za povratni dvoboj z italijanskimi pokalnimi prvaki ostali brez enega ključnih vezistov Sergia Busquetsa, ki ga je na sredini igrišča nadomestil Ivan Rakitić, v napadu pa sta seveda začela nezamenljiva kapetan Lionel Messi in njegov zvesti pribočnik Luis Suarez. Pri Napoliju je karizmatični Gennaro Gattuso lahko računal na vprašljivega kapetana Lorenza Insigneja, poškodbo je zacelil tudi srednji branilec Kostas Manolas, medtem ko sta Insigneju v napadu družbo delala prvi strelec v zgodovini sinje modrih Dries Mertens ter Jose Callejon, nekoč član Barcinega najhujšega tekmeca Real Madrida.

Tekma bi se skoraj začela sanjsko za goste, potem ko je po predložku z leve strani slabo posredoval Gerard Pique in uspel zgolj idealno zaposliti Mertensa, ki je z malce ponesrečenim volejem ob že premaganemu Marc-Andre ter Stegnu zadel stičišče  vratnice in prečke. Sledilo je obdobje brez večjih priložnosti, a je nogometašem iz Neaplja uspevalo izpeljati veliko več akcij. Barcelona je odgovorila v deveti minuti, ko je z roba kazenskega prostora poskušal zadeti kapetan Messi, čigar strel pa je od bloka zletel mimo vrat.  A po kotu, ki je sledil, so do tedaj povsem nenevarni domači povedli: v skoku pred vrati je bil najvišji Clement Lenglet, ki je natančno zadel z glavo, turški sodnik Cüneyt Cakir pa je tudi iz VAR-sobe kljub nekaj prerivanja v 16-metrskem prostoru dobil znak, da je bilo vse čisto.

Messiju razveljavili še en fenomenalen zadetek, nato je Argentinec Barci priboril tudi 11-metrovko
V 14. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora golu Davida Ospine poskušal zapretiti še podajalec pri vodilnem zadetku Rakitić, a je meril mimo bližnje vratnice Kolumbijca. Napoli je poskušal odgovoriti, a napadal precej jalovo, v 23. minuti pa je sledila nogometna poezija v režiji Messija. Prvi zvezdnik Barcelone je z desnega boka kot v starih časih krenil v prodor proti golu in švignil mimo številnih tekmecev, vmes tudi padel, a ostal pri žogi, nato pa kljub zdrsu mojstrsko zadel v daljši kot. Po dolgem času je bilo malce bolj vroče pred domačim golom v 30. minuti, ko je po visoki žogi Jordi Alba uspel posredovati, Ter Stegen pa je ukrotil žogo pred enim od nogometašev v svetlih dresih.

Po pol ure igre pa je bilo na semaforju že 3:0, ko je Barca izvedla hiter napad prek Piqueja, Suareza in Frenkieja de Jonga, po podaji Albe s strani pa je močno udaril Suarez, Ospina pa je odlično posredoval. A se je akcija nadaljevala in Messi je na oddaljenejši vratnici mojstrsko sprejel prekrasno visoko podajo De Jonga, nato pa s strelom prek Ospine še drugič v večeru zadel. A veselje je bilo prehitro, saj so sodniki gol Messija zaradi domnevne igre z roko razveljavili. V 40. minuti pa spet kontroverzni trenutki v Barceloni, ko je Messi izza hrbta speljal žogo Kalidouju Koulibalyju, ki ga je nato (resda nehote) z vso silo brcnil v Ahilovo tetivo. Oba sta obležala, spet pa je sledilo preverjanje VAR-posnetkov, v katerega se je po res dolgem čakanju vmešal še glavni sodnik Cakir, ki se je na koncu le odločil za najstrožjo kazen. Njen zanesljivi izvajalec je bil Suarez, v kar petminutnem sodnikovem podaljšku pa je sledila nova enajstmetrovka, a tokrat v korist Napolija: po trčenju Rakitića in Mertensa je Cakir pokazal na belo piko, dvoboj s Ter Stegnom pa je zanesljivo dobil Insigne. Polčas se je zaključil z novo nevarno akcijo Napolija, ki jo je z izbijanjem v zadnjem hipu pred Callejonom ustavil Pique.

Statistika Lionela Messija na tekmi Barcelona - Napoli.
Statistika Lionela Messija na tekmi Barcelona - Napoli. FOTO: Sofascore.com

Napoli zapretil šele v zaključku tekme
V drugi polčas so gostje krenili z menjavo na sredini igrišča, namesto Diega Demmeja je priložnost dobil Stanislav Lobotka, Napoli pa je bil po pričakovanjih podjetnejši. V 50. minuti je po prostem strelu v kazenskem prostoru ob Piqueju visoko skakal Koulibaly, a je po odboju od katalonskega branilca žoga pristala zgolj v golavtu. Neapeljčani so povsem prevzeli pobudo in kot naslednji je nevarno poskusil Insigne, ki je po polvoleju Mertensa malce srečno prišel do šibkega strela z glavo, a je meril točno v roke Ter Stegnu. Prvi nevarnejši poskus Barce beležimo v 56. minuti, ko je obramba Napolija dobro razčistila pred Suarezom, ki je po hitri akciji čakal na podajo s strani. Barca je vse do 66. minute "preživela" brez pretresov in imela novo priložnost za zaključni udarec v 66. minuti, ko pa je bila visoka podaja Albe malce previsoka za Messija, ki jo je sicer uspel spraviti proti golu Ospine, a streljal odločno prešibko. 

Veliko več bi lahko od visoke podaje v osrčje kazenskega prostora v 68. minuti iztržil tudi Griezmann, ki pa mu je žoga ušla vstran. Gattuso je poskusil svoje moštvo prebuditi z dvojno zamenjavo v 70. minuti, ko sta na zelenico namesto Callejona in Piotra Zielinskega prišla Matteo Politano in Hirving Lozano. Gostje so bili nemudoma nevarni, Lozano je namreč že v prvi akciji po predložku Insigneja ostal sam v osrčju 16-metrskega prostora, a z glavo streljal zelo slabo. Napoli je še pred začetkom zadnjih desetih minut rednega dela tekme izraziteje pritisnil, nizali so se udarci iz kota, a pravih zaključkov ni bilo. V igro je nato v 79. minuti prišel tudi slovenski "krvnik" z lanske kvalifikacijske tekme v Skopju Elif Elmas, Gattuso pa je "aktiviral" še Arkadiusza Milika in iz igre presenetljivo potegnil kapetana Insigneja. 

Močno bi se obračun "zakuhal" v 80. minuti, če bi obveljal zadetek svežega Milika, a so sodniki njegov gol z glavo po ostrem predložku s strani upravičeno razveljavili. Domači strateg Setien je menjal šele v 84. minuti, ko je namesto spet zelo povprečnega Griezmanna ponudil priložnost mlademu Ramonu "Monchuju" Rodriguezu. Vroče je bilo pred vrati Barce spet v 85. minuti, ko je na oddaljenejši vratnici do strela z glavo prišel Lozano, a je zadel okvir vrat ob Ter Stegnu, ki bi sicer lahko posredoval, a je malce preveč optimistično ocenil let žoge. Napoli je do konca pritiskal, toda Ter Stegen do zaključka rednega dela tekme ni bil več na preizkušnji. Tako je bilo vse do enega zadnjih napadov na tekmi, ko je Ter Stegen dobro posredoval po pobegu Giovannija Di Lorenza skozi desno stran kazenskega prostora. Po dobrih 95 minutah se je tekma, ki se je močno zavlekla že v prvem polčasu, le končala, Barcelona pa si je zasluženo priigrala petkov zmenek z nemškim prvakom Bayernom.

Osmina finala Lige prvakov, povratna tekma:

Barcelona ‒ Napoli 3:1 (3:1) /1:1/
Lenglet 10., Messi 23., Suarez 45./11-m; Insigne 45./11-m
// - izid s prve tekme

 

Statistika tekme Barcelona - Napoli.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.14

Tu pa je še splošna statistika tekme

Statistiko zagotavlja Sofascore.com

23.12

Takole se je nocoj odrezal eden od junakov Barce - Lionel Messi

Statistiko zagotavlja Sofascore.com

90+6'

KONEC TEKME! Barcelona je zadnji četrtfinalist!

Nogometaši Barcelone se veselijo zmage s 3:1 in napredovanja v četrtfinale, ki bo v Lizboni. Tekmec Kataloncev na Portugalskem bo vse prej kot lahek: Bayern, ki je v tej sezoni v izjemni formi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
90+3'

Napoli ne more priti do gola ...

Napoli vse preveč poskuša po sredini, premalo je akcij po boku, Barcelona pa je dobro zaprla poti do svojih vrat, tako da Italijani ne uspejo priti do nevarnih priložnosti ...

86'

Vratnica Napolija!

Napoli ob svežih rezervistih postaja vse bolj nevaren. Lozano je sprožil z glavo in zadel vratnico. Tudi sicer bi bil Ter Stegen skoraj zagotovo 'na žogi'.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (244)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
09. 08. 2020 15.08
+7
Že 242 komentarjev, pri Realu včeraj skupaj končnih 203.... Bravo Barca tudi na tem področju... :))
Konan
09. 08. 2020 14.37
+3
Zdaj bo pa spet koga na rit vrgu ko boatenga pa bo
Lock Down
09. 08. 2020 14.52
+3
A je to tisti Boateng, ki so ga kao s snajperjem podrli?
Konan
09. 08. 2020 18.00
+1
Zaj si se bo drugega privoscil,da ne bo oni samomor delal
stoj?kov
09. 08. 2020 14.32
+5
vse ekipe do četrtfinala brez večjega presenečenja
fihner
09. 08. 2020 14.05
+3
Lima, genijalac, kje si nam?;
Petarda10
09. 08. 2020 13.07
+11
Hejterji v jok pa na drevooooooooo grande messiiiii
lumpimonster
09. 08. 2020 10.50
+6
grozjak
09. 08. 2020 10.25
+14
Bravo barca...🤗
Konan
09. 08. 2020 09.58
+15
Ej kdaj zdaj real igra me zanima khm
265004
09. 08. 2020 10.05
+14
Perez je vsakemu nabavil tv pa čips ,da bodo lohk gledal...
drimtim
09. 08. 2020 10.28
+15
ehjaehja
09. 08. 2020 10.55
-10
lahko se zgodi da Barca ostane brez lovorike letos zato prosim malo spoštovanja da ne bo bilo "iz junaka do bedaka" kot smo že navajeni od nekaterih vaših provokatorjev.
resnicaosvobaja
09. 08. 2020 12.24
+7
Če povzamemo tvojo logiko potem še nihče ni nič osvojil...tisti, ki osvoji ligo prvakov pa vse...si tako trdil ves čas ? Torej Barcelona še ima možnost, da nekaj osvoji ...Real je zapravil vse možnosti in bo letos brez lovorike...verjetno Barcelona tudi...
Kollerik
09. 08. 2020 12.35
+6
zapirač,... tako kot še nekaj trdovratnih hejterjev Barce... seveda ne upošteva zakona karme, ki ne tolče samo po Barcini ampak tudi po Realovi strani....
denis pohoric
09. 08. 2020 09.51
+19
bravo, zasluzeno gremo naprej...prvi polcas zelo dobro, v drugem niso niti rabili nevem kaksnega napadanja....messi spet pokazal, kdo je najboljsi...zdaj pa bayern, ki je favorit, ampak ena tekma se igra...vse je mogoce
pako-san
09. 08. 2020 10.08
-16
Lock Down
09. 08. 2020 10.36
+19
pako-san
09. 08. 2020 10.40
-9
Kollerik
09. 08. 2020 12.35
+7
pako, tabletka proti bolečinam bo pomagala....
Lock Down
09. 08. 2020 14.14
+7
pako... ta "de.belinko" je danes navsezgodaj že opravil dobrih 50 km s kolesom, kaj pa ti?
Roglič šampion
09. 08. 2020 09.41
+28
no cestitke barci.Zasluzeno priigran zmenek z bayernom. Prvi polcas izvrstno, v drugem pa so popustili, a ke bilo bolj ali manj ze odloceno. O messiju pa ne gre izgubljati besed. Tip je pac carovnik z zogo. Najboljsi na svetu, najboljsi vseh casov. Pa mislim da takega igralca kot je on ne bomo videli se zelo dolgo. Zato smo pa lahko srecni da igra ravno za barco. No gremo barca, do konca!!! VISCA BARCA VISCA CATALUNYA
HondaMM93Champion
09. 08. 2020 08.50
+25
Je pa Messi res car, malo dribla, malo se plazi po tleh, se spet malo pobere, stegne nogo in gol. Kot da bi bila žoga prilepljena nanj. Fantastično!
Dermeister
09. 08. 2020 10.26
+5
Smrad spelji se, ti si hejter Messija, korlu jedan.
HondaMM93Champion
09. 08. 2020 12.32
-6
Ti si hejter samega sebe, poleg tega pa še zabit ko deska.
Dermeister
09. 08. 2020 12.41
+2
HAhahaahhaha, ti o zabitosti?? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Ko pa ti IQ ne dovoli čez sobno temperaturo.😂😂😂😂😂😂😂
romantika umira
09. 08. 2020 08.27
+20
To mi delaj Barca.Zadnje čase napad spet zastrašujoč lih ob pravem cajtu. Prvi polčas poezija za oči drugi polčas padec forme vendar je tekma že bila odločena. Zapiramvamusta tebi pa čestitke za pravilno napovedan izid edini tu gor ki mu je to uspelo pa še to v prid Barci(ne moreš verjeti:P) Bayern prihajamo!!!
Johnny_J
09. 08. 2020 08.26
+11
Včeraj dobra igra lengleta, ki sem ga že odpisal, toda pokazal je, da bi mogoče lahko bil del barcine prihodnosti. Roberto, rakitic in seveda griezmann, so pa pokazali, da je bolje brez njih. Roberta bi kot otroka barce lahko imeli na klopi, saj ponavadi pokaže boljšo igro, ko vstopi kasneje, kadar je začel, je bilo bolj malo od njega. Upam tudi, da je semedo prepričal vodilne be. Dake in se ne bodo odločali o njegovi prodaji. Njegovo mesto je v prvi enajsterici in nič manj. Pique, suarez... Žal je čas za slovo, hvala za vse. Bayern... Znali bi jih premagati, s pravim pristopom in nekaj sreče, bodo v polfinalu. Ponavadi se barca bolje postavi proti boljšim nasprotnikom, taka da pustimo se presenetiti.
Johnny_J
09. 08. 2020 08.31
+16
Škoda za Messijevo roko, drugače oba gola delo velemojstra. Kakšna eleganca pri zaključku ne veljavnega gola. Kak griezmann bi žogo panično nabil v golmana.
Konan
09. 08. 2020 09.59
+11
Kollerik
09. 08. 2020 08.16
+27
"Roka" Messija je bila prej fata morgana turških sodnikov. In ja, Koulibaly bi za tisto nad Messijem kaj lahko fasal tudi rdečega. Drugače pa dobra predstava Barce. O Messiju... mesiji nogometa... ni potrebno izgubljati besed. Najslabše se je odrezal Rakitić, ki je delal napako za napako in je poleg tega tudi krivec za penal. Roberto tudi ni bil pri igri, Griezmann bi lahko storil kaj več. Žal se je Barca v drugem polčasu odločila za taktično držanje žoge, drugače bi padla najmanj petarda, v to sem prepričan. Obramba ok, toda proti Bayernu bo verjetno dosti težje, tam jih čaka garanje, če bodo hoteli rezultat v svojo korist. Kakorkoli...bravo Barca, bravo čarovnik Messi
ehjaehja
09. 08. 2020 08.18
+19
vse je možno ker se igra le ena tekma na nevtralnem terenu če bi se igrale dve bi bil Bayern izrazit favorit tako pa sta obe ekipi 50%50
Anticripstoned
09. 08. 2020 08.20
+11
zapirac prvic v karieri si dobil od mene + za nehejterski komentar
ehjaehja
09. 08. 2020 08.22
+9
če ne bi bil tako zagrenjen bi opazil da moji komentarji že zdavnaj niso več hejterski bolj da ki so vaši...
Anticripstoned
09. 08. 2020 08.23
+6
kollerik ++ tako je...po moje naj tekma barce letos(oz pokoronsko obdobje). dobro za samozavest, predvsem za Messija...kot je rekel zapirač zaradi sistema ena tekma slab dan trenutna forma je res 50%50%
Kollerik
09. 08. 2020 08.26
+9
Bo držalo, obema +++++ in čestitkle Barci za četrtfinale
pako-san
09. 08. 2020 08.54
-8
A prvi gol nebos komentiral?? Prekrsek pred??
Kollerik
09. 08. 2020 08.56
+8
pako-san
09. 08. 2020 09.06
-10
Bom. Zoga je oplazila njegovo roko. Zdaj pa daj ti
Kollerik
09. 08. 2020 09.23
+11
Nismo videli, morda pa imaš ti skupaj s turki rentgenske oči... in če jim tu daš prav, jim daj pa še tam....
pako-san
09. 08. 2020 10.10
-10
Lock Down
09. 08. 2020 10.40
+7
Kollerik
09. 08. 2020 12.36
+2
Misty2
09. 08. 2020 08.16
-10
Pri golu Messija je bila roka sem navijač barcelone. Čisto malo a dovolj da razveljavijo taka so pravila. Če bo obramba dobro delovala proti Bayernu potem je kaj možnosti za Barcelono drugače pa Bayern kaže dobre igre in je favorit proti Barceloni
dark horse
09. 08. 2020 08.18
+10
Sami novi navijači barce nikoli videni ,ki najprej poudarijo da so navijači barce :D
Misty2
09. 08. 2020 08.23
+6
Messi je bog že dolgo za mene a včeraj je bila roka škoda da je žoga malenkost oplazila roko
apodgra
09. 08. 2020 08.38
+5
Herdes , Če bi igral Raal ali Juvnetus , bi sodniki na igrišču brez VAR sodnika sam kompliciranja priznal zadetek.
pako-san
09. 08. 2020 08.55
-12
Ma daj,poglej prvi gol barce. Cisti prekrsek!!!
ehjaehja
09. 08. 2020 08.15
+12
čestitke Barceloni za zmago na obeh tekmah so bili boljši nasprotnik pa še točen rezultat sem zadel sem napisal včeraj da bo 3:1 in tako je tudi bilo😎 Barceloni gre tudi na roko to dejstvo da proti Bayernu se bo igrala samo ena tekma brez povratnih tako da se njene možnosti avtomatsko povečajo toda Bayern pa je v strašljivi formi.
Roglič šampion
09. 08. 2020 09.46
+3
ce gremo mimo bayerna pa potem pride se favorit man city. Ponovno snidenje pepa in barce. Pa tudi srecanje dveh ranjenih levov letosnje sezone( poraz v ligi proti liverpoolu, realu). Ta bi znala biti zanimiva. Je pa messi blestev ob vsakem srecanju s pepom odkar je ta zapustil barco
Brgolino
09. 08. 2020 08.11
+9
Cestitke barci za zmago...prvi polcas super nato pa glih tolk de nisem driske fasal ko so se po vodstvu 3:0 zaceli braniti...pretekli porazi jih niso izucili...se pet minut pred koncem tekme nisem bil ziher da bodo napredovali kak so strikali...drugace pa messi superiorno do prekrska, tudi ostali so dobro kombinirali v 1. Polcasu...sedaj se vracata vidal in buskec,ki bosta dobra okrepitev za bayern...se imamo upanje letos
dark horse
09. 08. 2020 08.08
+2
Solidna predstava(z Bayernom bo treba pokazati dosti več). Napoli nič posebnega,sodnik na ravni 4 slo lige. Toliko napak da glava boli. Razveljavljen gol Messiju,penal ja ampak še rdeči karton ker je bil zadnji itd itd
apodgra
09. 08. 2020 08.07
+6
Rak rana barcine igre je taktiziranje in umiritev igre, ko pride do minimalnega vodstvu. Drugi polčas igra živcev gledalcev. Igra se izključno na svojem terenu , žoga naprej in nazaj ,levo in desno, pa žoga do vratarje ,ta pa zopet enemu od obrambnih igralcev in to se nadaljuje v nedogled. Tu pa je naloga trenerja , da reagira in prepreči tako neodgovorno in nevarno igranje. Ne vem ali trener sploh gleda tekmo in da ne vidi ,kje ima igra svoje slabosti in kateri igralec je za zamenjavo. Ne vem zakaj čaka do zadnjih nekaj minut z zamenjavami ?. Trener Napolia zamenjal vseh pet igralcev, ko se je trener Barce spomnil , da tudi on mora koga zamenjati . S tako taktiko proti ekipi Bayerna , ne bodo prišli do zmage . Izkušane ,ne koristne igralce naj zamenja z mladimi željni nogometa . Griesmann , Suarze , Rakiteć , naj sedijo na klopi .
Paštašutar
09. 08. 2020 08.12
-12
Z nobeno taktiko ne morejo premagati Bayern.
Kollerik
09. 08. 2020 08.29
+6
pašta, upanje ostaja in je z včerajšnjo zmago nad Napolijem samo še okrepljeno. Bo pa zelo težko za Blaugrano, Bayern je v nori formi.
User513426
09. 08. 2020 08.30
+2
drži se ti pašte pa pršuta. tam ne moreš narobe napovedati
seloveroni
08. 08. 2020 21.57
+16
barca ne igra neki bas dober vodi pa kr zaneslivo, btw ki so sudije vidle roko messija mi se zdej ni jasno