Liga prvakov

Setien si rešuje službo, Gattusa skrbijo obrambne težave

Barcelona, 08. 08. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Čakanja je konec. Liga prvakov se je z dvema tekmama po dolgem premoru vrnila v petek, v soboto pa bodo vse oči uprte na Camp Nou. Barcelona si bo proti Napoliju skušala priigrati zaključni turnir na Portugalskem, domači strateg Quique Setien pa si bo reševal trenersko kožo. Blaugrana si je na prvi tekmi v Neaplju z remijem 1:1 priigrala lepo popotnico, a so varovanci Gennara Gattusa še vedno povsem v igri za morebitno presenečenje. Prenos srečanja se na Kanalu A in VOYO začne ob 20.30.

Najbolje ocenjeni nogometaši obeh ekip v tej sezoni Lige prvakov.
Najbolje ocenjeni nogometaši obeh ekip v tej sezoni Lige prvakov. FOTO: Sofascore.com

Domači strateg Quique Setien je pred povratno tekmo zaradi poškodb svojih varovancev zagotovo dobil kar nekaj sivih las, dodatne skrbi pa mu povzročata še odsotnosti Sergia Busquetsa in Artura Vidala, ki sta suspendirana zaradi kartonov. Setien je v izjavi pred tekmo že potrdil, da ne bo niti Ousmana Dembeleja, ki se je sicer vrnil na treninge prve ekipe, a še ni dovolj pripravljen. "Opravil je zgolj nekaj skupinskih vadb, zato ne želimo tvegati s prehitrim povratkom," je stanje 23-letnega krilnega nogometaša pokomentiral Barcelonin strateg.

Prav tako bo manjkal centralni branilec Samuel Umtiti, zaradi česar je bil v kader vpoklican 21-letni Ronald Araujo, ki pa pravih izkušenj na tem nivoju nima, poleg tega pa po poškodbi kolena še ni popolnoma okreval. Vprašljiva sta še štoper Clement Lenglet in napadalec Antoine Griezmann, kljub temu pa se oba pričakuje že od prve minute. 

Že omenjeni Griezmann je eden od treh nogometašev iz domačega tabora, ki bi v primeru, da prejmejo rumeni karton, morali počivati na tekmi četrtine finala. Poleg Francoza sta v "nevarnosti" še prvi zvezdnik Kataloncev Lionel Messi in bočni branilec Nelson Semedo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obrambne dileme gostov
Jasno je, da mora Napoli na Camp Nouu doseči vsaj en zadetek, če želi upati na napredovanje. A Gennara Gattusa pred tekmo zagotovo bolj skrbi obramba, v kateri bo manjkal grški steber Kostas Manolas, medtem ko je Nikola Maksimović pod velikim vprašajem. Tako bi na položaju centralnega branilca utegnil zaigrati Giovanni Di Lorenzo, ki pa se veliko bolje znajde na desni strani obrambe. 

Povsem jasna ni niti usoda Lorenza Insigneja, ki je imel nekaj zdravstvenih težav, a bo Napolijeva zdravniška ekipa storila vse, da 29-letnika usposobi za 90 minut resnice na praznem Camp Nouu. Pričakuje se, da bo Insigne v napadu zaigral skupaj z Driesom Mertensom in Josejem Callejonom. Lahko pa bi se Gattuso odločil za rahlo presenečenje in v napad od prve minute postavil Arkadiusza Milika. Poljak v protinapadih zagotovo ne bi predstavljal takšne nevarnosti kot Mertens, a je po drugi strani bistveno bolj nevaren v skok igri, ki je že leta rak rana katalonske obrambe. 

 V nevarnosti tekme prepovedi zaradi prejetega rumenega kartona so pri gostih prvo ime obrambe Kalidou Koulibaly, izkušeni napadalec Fernando Llorente in bočni branilec Mario Rui.

Gennaro Gattuso se je kot nogometaš v Ligi prvakov z Barcelono pomeril šestkrat. Dvakrat je slavil, dvakrat remiziral in dvakrat izgubil. 

V taboru Neapeljčanov so v zadnjem času javno nasprotovali odločitvi Uefe, da se povratna tekma odigra v Barceloni, ki je eno najbolj prizadetih mest zaradi koronavirusa. Italijanski klub se je zato v prestolnici Katalonije odločil za pravi "mehurček" po vzoru lige NBA. Napoli je namreč zakupil celoten hotel, v katerem bo vsak nogometaš in član osebja imel svojo sobo in ki ga bodo lahko zapuščali zgolj ob odhodu na stadion. Po tekmi pa bodo Neapeljčani odleteli neposredno nazaj na Apeninski polotok. 

Zgodovinska tekma za Mertensa 
Barcelona in Napoli sta se doslej na uradnih tekmah pomerila le na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v letošnji sezoni, ki se je končala z 1:1. Na San Paolu je domače v vodstvo popeljal Mertens. Za Belgijca je bil to že 121. zadetek za klub, s čimer se je na večni lestvici Napolijevih strelcev takrat izenačil na prvem mestu z Marekom Hamšikom. V drugem polčasu je po podaji Semeda končni izid postavil Griezmann. Tik pred iztekom rednega dela pa je rdeči karton prejel Vidal, ki bo tako počival na povratni tekmi. 

'Treba bo biti potrpežljiv'
Setien, ki se mu po neuspehu v prvenstvu močno trese trenerski stolček in bi ga lahko rešila zgolj zmaga v Ligi prvakov, je pred obračunom dejal, da bo pomembna predvsem izbira pravih trenutkov za napad. "Če nam bo uspelo žogo držati v posesti, bo manj verjetno, da prejmemo zadetek, kar nam povečuje možnosti za napredovanje. Imamo rahlo prednost, a bomo morali biti potrpežljivi. Treba bo izbrati prave trenutke za napad in nato izkoristiti priigrane priložnosti," je dejal bivši trener Betisa. 

Na petkovi novinarski konferenci je pred medije stopil tudi trener gostov Gattuso, ki ni želel razkriti, ali bo Insigne nastopil. Dejal je le, da bo, če bo popolnoma zdrav. Je pa potrdil, da je 29-letnik v zadnjih dneh treniral po ustaljenem programu. O Barceloni nekdanji odlični vezist ni želel veliko razpredati. Povedal je zgolj, da gre ne glede na vse za odlično ekipo, ki je vajena tovrstnih tekem. Nekaj, česar za Napoli ne moremo trditi. Za konec je Gattuso še dejal: "Imam jasno vizijo, na kakšen način si želim igrati. Kot nogometaš sem z določenim stilom igre doživel velike uspehe, a kot trener si želim igrati drugače." 

Sladko-grenki spomini Barcelone na sodniško ekipo
Srečanje bo vodila turška sodniška ekipa na čelu z izkušenim Cüneytom Čakirjem. Nanj Katalonci zagotovo nimajo ravno dobrega spomina, saj je bil prav Čakir tisti, ki je delill pravico na famoznem polfinalu v lanski sezoni, ko jih je Liverpool doma razbil s kar 4:0. Turek je sicer Blaugrani pred tem sodil še osemkrat, Barca pa je zabeležila po štiri zmage in remije. Na drugi strani je Čakir na Napolijevih tekmah doslej sodil šestkrat. Izkupiček Italijanov pa je dve zmagi, en remi in trije porazi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matrix12
08. 08. 2020 10.16
+0
Realno, da če se danes izmažemo proti Napoliju, nam zagotovo ne uide polom proti Bayernu.
Finforum
08. 08. 2020 11.51
-3
Važno je da smo poslefično boljši od Reala. Pomaga pa ne dosti, to je res.
ehjaehja
08. 08. 2020 12.00
-1
boljši od Reala? Real je zaključil sezono z dvemi lovorikami...Barci je ostala samo še liga prvakov pa še to je dolga in peklenska pot do finala...
Nightrider
08. 08. 2020 14.48
+1
Ti nisi nic boljsi. Ti bos doma kavcu. Tako, da ne pisi 'smo boljsi' :)
Brgolino
08. 08. 2020 16.33
Finforum tezko razumem kaj si napisal...eni ste res otroci na tem forumu...ni vazno do kam pride barca sam da je boljsa od reala? Neumno
AtleticoSLO
08. 08. 2020 09.56
+4
Ne želim biti nesramen a če želijo Setiena odstraniti imajo danes super priložnost da se ga rešijo
Brgolino
08. 08. 2020 09.47
+7
Zelo negotov sem pred danasnjo tekmo....barca lahko gladko napreduje lahk pa izpade tudi na grozovit nacin...upam da jim sredina stece in da messi odigra na nivoju
matrix12
08. 08. 2020 09.31
+8
Mislim, da Gattuso ne bo imel težav z Barcino obrambo.
gullit
08. 08. 2020 09.25
+9
Vse je možno. če bo Napoli igral borbeno kot njegov trener včasih bo še zelo zanimivo, boljši pa naj gre naprej.
samomojemnenje
08. 08. 2020 09.20
+5
Satien napovedal igro na posest. Torej lahko spet pričakujemo neskončne podaje.
apodgra
08. 08. 2020 09.01
+7
Čestitke Juventusu za "odlično" prikazana igro. Poprečna ekipa Lyon taktično premagala "velikana" nogometne Italije.
romantika umira
08. 08. 2020 09.00
+14
Sem jaz edini ki se boji današnje tekme sploh pa zato ker je liga prvakov?
samomojemnenje
08. 08. 2020 09.12
+9