Liga prvakov

Barcelona ne popušča v 'cenovni vojni' z Manchester Unitedom

Barcelona, Manchester, 22. 03. 2019 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometni klub Barcelona ne namerava spremeniti svoje politike, ki se tiče cen vstopnic za gostujoče navijače, ki si želijo ogledati tekme Lige prvakov na stadionu Camp Nou. Visoke cene za tekmo četrtfinala so ujezile Manchester United in njegove privržence, odgovor Angležev pa je bil, da bodo navijačem Barce zaračunali enako visoko ceno za tekmo na Old Traffordu.

Stadion Camp Nou.
Stadion Camp Nou. FOTO: AP
Prvo tekmo četrtfinala iz Manchestra si boste lahko 10. aprila (ob 20.40) ogledali na Kanalu A in VOYO. Dan prej bomo prenašali prvo tekmo med Liverpoolom in Portom s stadiona Anfield. Bodite z nami!

Predstavnik za stike z javnostjo pri FC Barceloni je za ESPN FC potrdil, da katalonski klub pred aprilsko domačo tekmo četrtfinala Lige prvakov z Manchester Unitedom ne namerava spreminjati cenovne politike, ko gre za vstopnice za gostujoče navijače. United se je v sredo odzval s sporočilom za javnost, v katerem je zapisal, da so navijači "rdečih vragov" deležni "povišanih/pretiranih cen vstopnic" za tekmo, ki bo na sporedu 16. aprila.

BARCELONA

Premierligaški klub je v odgovor Kataloncem napovedal zvišanje cen za njihove navijače, ki se bodo v Manchester podali teden prej, ko bo na sporedu prva tekma četrtfinala. Prvotna cena za navijače Barcelone je znašala 75 funtov (87,5 evra), Angleži pa grozijo, da jo bodo zvišali na 102 funta (119 evrov), kolikor trenutno zahteva Barca. United je že napovedal, da bo z razliko v ceni (31,5 evra na vstopnico) subvencioniral gostovanje svojih navijačev na Camp Nouu.

Sezonska vstopnica Barcelone cenejša kot tista pri Unitedu
"Cene so enake za navijače (Manchester Uniteda, op. a.) in naše navijače," je za ESPN FC povedal predstavnik za odnose z javnostjo pri Barceloni. "Politika postavljanja cen je v skladu z nedavnimi tekmami izločilnih bojev proti Lyonu in Romi lansko leto. Ni važno, če je Manchester United, Juventus ali Lyon. To so cene, ki jih vsako leto plačajo vsi, če ne upoštevamo lastnikov sezonskih vstopnic, ki imajo vključena vsa tri tekmovanja. Sezonske vstopnice pri Barceloni so cenejše (od tistih pri Man. Unitedu, op. a.). Najcenejša stane okoli 120 funtov (140 evrov) in vključuje vsa tekmovanja. Na Old Traffordu stane več kot 500 funtov (583 evrov) in to so le tekme Premier League. Vse skupaj moramo dati v kontekst."

Barcelona bo svojim navijačem, ki imajo sezonske vstopnice, subvencionirala pot v Manchester. Ceno so s prvotnih 250 znižali na 210 evrov, vključuje povratni čarterski polet in prevoz do in od stadiona Old Trafford, ne pa tudi same tekme. United je podobno protestiral že pred lansko tekmo s Sevillo, ki je nato znižala cene za gostujoče navijače. Privrženci "vragov" so bili nezadovoljni tudi v Valencii na stadionu Mestalla, kjer so se mudili na tekmah skupinskega dela v tej sezoni. Belgijski Anderlecht je Evropska nogometna zveza (Uefa) celo kaznovala za dvig cen, ko je minulo sezono v Bruslju gostoval Bayern.

'Ne bi bilo pošteno'
"Uefina pravila zahtevajo, da morajo biti cene enake za vse navijače. Ne moreš razmišljati o nižanju cen za le eno ekipo, ker to ne bi bilo pošteno do ostalih," je za ESPN FC še povedal predstavnik za stike z javnostjo pri Barceloni.

Za isti medij se je jezno odzval predstavnik za stike z javnostjo pri združenju navijačev Manchester Uniteda (Manchester United Supporters Trust), ki pravi, da to še zdaleč ni prvi primer "oderuštva", na katerega so med popotovanjem po stari celini naleteli privrženci manchestrskih rdečih. 

Jezni navijači: Pohlepne klube mora ustaviti Uefa
"Vedno znova so gostujoči navijači Manchester Uniteda tarča oderuštva v Evropi, ki izvira iz pohlepa domačih klubov. Medtem, ko se je naš klub izboljšal pri bojevanju v našem kotu, res je tudi zagotovil, da naši navijači v Barceloni ne bodo več plačali 102 funtov, a čas je, da Uefa posreduje in ustavi izkoriščanje gostujočih navijačev, ki so že tako dali bogastvo za prihod na tekmo. Če bi nam Barcelona za gostujoče vstopnice zaračunala ceno za člane, jih to sploh ne bi stalo veliko denarja. Gotovo v primerjavi s plačo (Lionela) Messija."

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je sicer že decembra dejal, da se zaveda težav, ki že več let pestijo gostujoče navijače na evropskih tekmah, napovedal pa je boljšo regulacijo oziroma omejitev višine cen.

PARI

MUFCFCB

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
23. 03. 2019 19.35
+3
Ma koga briga vaška liga...Barca jih potamani za zajtrk
Carrasco
23. 03. 2019 09.33
+4
Oderuški angleški klubi: pravo malo bogastvo za spremstvo nogometašev. Članek je bil pred dnevi objavljen tu
Carrasco
23. 03. 2019 09.55
+3
Vzemite otrokom tko boste srečni in še boj bogati oderuški angleški klubi
elrocco77
23. 03. 2019 07.03
+1
To je tko kot ko se nek super bogatun pritožuje, da je cena lave 1,20 eur previsoka...............
+9
anglezi se oglasajo ki imajo 3x visje place kot v spaniji...hehe
mpk2
22. 03. 2019 18.12
+21
Naj jim United cene izenači! Na koncu, glede na standard Angležev in Špancev pa bodo Španci "dražje" plačali!