Liga prvakov

Barca za Pedrija nastavila vrtoglavo odškodnino

Barcelona, 04. 11. 2020 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Barcelona je v vlogi velikega favorita na tekmi 3. kroga Lige prvakov, ko na Camp Nou prihaja kijevski Dinamo (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.40). Gostitelji želijo do tretje zaporedne zmage v skupini, eden tistih, ki se prebija v ospredje, pa je 17-letni Pedri. O tem, kako resno računajo nanj pri Barci, je tudi višina odškodnine (400 milijonov evrov).

 

Pri Barceloni v zadnjem obdobju zelo dobro igra mladi Pedro Gonzalez Lopez, oziroma Pedri, vsi ga poznajo pod tem vzdevkom. Komaj 17-letni nogometni up je z velikimi črkami zapisan, kar se tiče klubske prihodnosti, tega se dobro zavedajo pri Barci. Letos poleti se je preselil na Camp Nou iz Las Palmasa za odškodnino petih milijonov evrov, dodatne štiri milijone bo njegov matični klub dobil, ko Pedri odigra 25 tekem za prvo moštvo. Las Palmas bo z vsemi bonusi, če bo šlo vse po načrtih, na koncu lahko zaslužil približno 22 milijonov evrov. 

Barca počasi pomlajuje zasedbo in Pedri se je pridružil prav tako velikemu upu, eno leto starejšemu Ansuju Fatiju v zasedbi, in je do tega trenutka zaigral na osmih tekmah v vseh tekmovanjih. Tako ni presenetljivo, da so v Pedrijevo pogodbo pri katalonskem klubu zapisali precej zajetno višino odškodnine, kar 400 milijonov evrov, so zapisali na spletni strani Goal.com. Najbrž je odškodnina visoka tudi zato, ker so za mladeniča pokazali zanimanje pri münchenskem Bayernu in Manchester Cityju.

Pedri je Barcelonin up, o tem priča tudi višina odškodnine, ki jo je nastavil katalonski klub.
Pedri je Barcelonin up, o tem priča tudi višina odškodnine, ki jo je nastavil katalonski klub. FOTO: AP

Trener Ronald Koeman ga je preizkusil na več igralnih položajih, mladenič pa pravi: "Dobro, da igram v različnih vlogah in pomagam moštvu, ne glede na to kje me potrebujejo. Več nevarnosti lahko ustvarim kot drugi napadalec, čeprav lahko igram tudi drugje, da le koristim moštvu."

Pred tekmo z ukrajinsko zasedbo pa je Pedri izpostavil tudi ključno vlogo prvega moža ekipe, Lea Messija: "Na igrišču nam pomaga na različne načine in vsak njegov nasvet je pomemben. Moramo uživati dokler je tukaj, sam se bo odločil, kaj in kaj. Ne moremo sodelovati pri tem kaj bo, sam bo to storil, mi lahko le izkoristimo čas, ko je z nami in se učimo od njega. Veliko je pomagal vsem, ki smo šele dobro prišli v ekipo, od prvega dneva. Je izjemna osebnost, ob vseh nasvetih na igrišču, krasen je."

Barcelona lahko računa na tretjo zaporedno zmago v Ligi prvakov in povišanje gol razlike, saj na Camp Nou prihaja kijevski Dinamo, precej kadrovsko oslabljen zaradi koronavirusa. Katalonska zasedba blesti na tekmah Lige prvakov, zabeležila je dve zmagi, nazadnje je z odlično igro v Torinu na derbiju premagala Juventus (0:2), slabše pa jim gre v španskem prvenstvu. 

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petarda10
04. 11. 2020 19.50
+1
prihodnost je svetla
poserjemsenavas
04. 11. 2020 14.49
+1
Če pa tale ni od Enriqe Inglesiasa sin pa tudi nič nočem. Izrezan ata.