Liga prvakov

Bartomeu: Pogbaja ne bo na Camp Nou

Ljubljana, 01. 10. 2018 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred sredinim gostovanjem Barcelone na Wembleyu (neposredni prenos na Kanalu A in VOYO ob 20:45) je predsednik blaugrane Josep Maria Bartomeu spregovoril o številnih aktualnih temah. Med drugim tudi o tem, da bo Lionel Messi končal svojo športno pot na kultnem Camp Nouu, in o želji, da bi se Pep Guardiola nekega dne vrnil domov.

Nogometaši Barcelone so po uspešnem startu v novo sezono elitne lige prvakov (domača zmaga s 4:0 nad PSV-jem iz Eindhovna) v domačem prvenstvu nanizali poraz in remi, kar je nekoliko vznemirilo goreče privržence blaugrane. Toda že v sredo, z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO, bodo Lionel Messi in druščina na novi zahtevni preizkušnji, ko se bodo od 20:45 dalje na Wembleyu v okviru 2. kroga skupine B pomerili z odličnim Tottenhamom.

Josep Maria Bartomeu je za ugledni časnik The Times spregovoril o številnih aktualnih temah. Še posebej se je dotaknil govoric, ki so člana Manchester Uniteda Paula Pogbaja selile na Camp Nou, kar je predsednik katalonskega ponosa kategorično zavrnil. "To so bile zgolj špekulacije oziroma govorice brez realne osnove. Gre za izmišljene zgodbice, ki se pojavljajo v medijih med vsakim prestopnim rokom. Res je, da sem se sestal z izvršnim direktorjem Uniteda Edom Woodwardom, a se omenjene teme nisva dotaknila niti z eno samo besedo. Ko se nek klub odloči, da ne bo prodal svojih najboljših igralcev, verjemite, da tega tudi ne bo storil. Menim, da bo Pogba še dolgo časa član Manchester Uniteda, saj največji klubi želijo čim dlje zadržati svoje najbolj izpostavljene posameznike," je govorice o Pogbajevem morebitnem prihodu na Camp Nou že v uvodnem delu pogovora v kali zatrl prvi mož Barcelone.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu (levo) želi, da bi se nekega dne Pep Guardiola vrnil na Camp Nou.
Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu (levo) želi, da bi se nekega dne Pep Guardiola vrnil na Camp Nou. FOTO: AP

Messi bo končal kariero v Barceloni, genij Guardiola
Igra in podoba Barcelone nasploh je v zadnjem desetletju 'odvisna' od nesporne zvezde številka ena Lionela Messija. Bartomeu je prepričan, da bo sijajni Argentinec svojo izjemno kariero končal v dresu Barce.

"Naš dolgoročni načrt temelji na tem, da bi združili vse svoje največje zvezde pod isto streho na čelu z Messijem kot glavnim protagonistom te zgodbe. Barcelone je od nekdaj več kot le klub. In tako se želimo vesti do oseb, ki so pomagale klubu zrasti do najvišje ravni. Podobno je s Pepom Guardiolo, ki je legenda našega kluba in nesporni trenerski genij. Vrata Barcelone mu bodo vedno na stežaj odprta ... Pred dnevi sem v nekem časniku prebral njegovo izjavo, da se želi nekoč vrniti v naš klub in poskrbeti za nadaljnji razvoj mladinske šole La Masie. Ta ideja se mi zdi fantastična. To smo mu nenazadnje ponudili preden je odšel k Bayernu, a je bil pritisk nanj premočan zaradi vseh uspehov, ki jih je dosegel s članskim moštvom Barcelone. Njegova morebitna vrnitev v klub bi bila izjemna novica za vse nas," je vzhičeno dejal Bartomeu.

Osvojitev LaLige prvi cilj
Ko je govora o tekmovalnih prioritetah, predsednik katalonskega velikana vselej izpostavlja osvojitev domačega prvenstva. "Da se razumemo, tudi liga prvakov je izjemno mamljiva, a ko govorimo o prioritetah oziroma glavnih ciljih, Barcelona vedno najprej želi postati državna prvakinja. Mnogi so lansko sezono zaradi nepričakovanega izpada v četrtfinalu lige prvakov proti Romi označili za neuspešno, toda če dobro pogledate, smo v vsakem od treh tekmovanj (LaLiga, španski pokal in liga prvakov) izgubili le po eno tekmo. Zato smo v klubu sezono 2017/18 ocenili za zelo uspešno," je še pristavil Josep Maria Bartomeu.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
02. 10. 2018 08.10
+2
Bolj ,kot je pomemben nakup vrhunskega igralca je pomembnejša uigranost . Te pa pri Barci ni , kjer je trener do sedaj na vsaki tekmi igral s precej čudno mešano postavo . Menjava naj pride v obzir , samo takrat ,ko pride do poškodbe . Ni vrag ,da profesionalni igralec , ne bi mogel igrati eno ali največ dve tekmi na teden. Če ne zmore tega tempa , potem je lahko samo še rekreativec.
apodgra
02. 10. 2018 08.01
+5
Barca bi morala razmišljati o nakupu dobrega obrambnega igralca . V obrambi ima zadnje čase zelo velike probleme in prejema preveč golov. Pique je prepočasne z težkimi napakami , posledica , kar trije prejeti goli. Vezna vrsta z Rakitičem , ne deluje . V napadu Belmende igralec ,ki igra za svoj užitek. Ni kolektivne igralec. Škoda je izgubljati besed glede Suareza .Še kako se pozna se odsotnost Inieste .
Fuzbaler
01. 10. 2018 21.04
+4
Bartomeu bi moral razmisljati o tem kako uveljavljati mlade igralce,saj dobesedno vsi nakupi v zadnih dveh sezonah z izjemo Coutinha niso obrodili veliko sadov. Tu pa na vrsto pride boljsi trener.
Kvagleas
01. 10. 2018 22.31
+1
Fuzbaler
01. 10. 2018 21.02
dark horse
01. 10. 2018 16.41
+3
Barca ga tudi ne rabi. Prenapihnjen,preplačan
ehjaehja
01. 10. 2018 15.49
-12
zgleda da je Ronaldovo haranje že v tretji zaporedni različni ligi dotolklo messija in posledično barco zato pa tudi tako skromna forma messija ter barce:)
Kollerik
02. 10. 2018 09.19
-1
..baje mu že rihtajo posebno celico z moško družbo.... (brez žajfe, press....)
poserjemsenavas
01. 10. 2018 13.14
-10
Na sliki pa z Coutinhom, katerega se je Liverpool "hotel" rešiti za vsako ceno. Kakšne izjave nekaterih.
DaveKodryn
01. 10. 2018 12.45
-44
itak da Lessi nebo šel nikamor..on itak ne more igrat drugje kot v Farsi..in potem se on primerja z CR7...lol...
dugi159
01. 10. 2018 12.55
+24
Evo pa si izlil svoje frustracije . Tu je sedaj kaj lazje , tu guru nogometa
fihner
01. 10. 2018 13.13
+13
Nisem vedel, da sta Iniesta in Xavi še tam. Vsak izgovor naj bi bil dober, kajne Dave...
poserjemsenavas
01. 10. 2018 13.18
+27
Messi bi lahko igral kjer koli, pa čeprav sem navijač Reala mi ni težko priznati.
hokej11
01. 10. 2018 14.23
+14
Messi primerja s cr? Pa cr ni niti v isti ligi po nogometnih sposobnostih, zakaj bi se Messi primerjal s slabsim od sebe?
User416781
01. 10. 2018 14.58
+9
Le najboljši igralci igrajo celotno kariero v enem klubu. Poleg tega so to igralci s karakterjem, ki ne gledajo samo na denar (ala Neymar, CR7), ampak čutijo tudi neko pripadnost klubu, ki je iz njih naredil to kar so. Dobra primerjava je recimo Michael Jordan, ki je preživel celo kariero v Chicagu (...Washington ne štejem, ker je bil solastnik kluba in se je takrat začasno aktiviral, da je bila gledanost tekem višja - je šlo za čisti marketing...). To da ima igralec možnost celotno kariero preživeti v enem klubu, je velika čast in priznanje za kvaliteto.
bogdajmir
01. 10. 2018 12.37
+14
v vsakem primeru se tako dragega/pomembnega igralca ne splača kupovati sredi sezone, ko si že tako ali tako prijavil igralce za ligo prvakov, ti ne koristi