Liga prvakov

Real po petih sušnih tekmah do (tesne) zmage proti Viktorii Plzen, Roma razbila CSKA

Atene, 23. 10. 2018 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
7

Nogometaši madridskega Reala so po petih sušnih tekmah le okusili slast zmage. V tretjem krogu skupinskega dela Lige prvakov so na Santiagu Bernabeuu premagali Viktorio Plzen. Bayern do težko prigarane zmage v Atenah. Roma je visoko premagala CSKA, Manchester City pa je prišel do gladke zmage v Harkivu.

Trener madridskega Reala po dolgem času znova malce lažje diha. Ne zaradi galaktične predstave belega baleta, temveč vsaj zaradi tesne zmage Reala (2:1) nad češko Viktorio Plzen. Kljub zmagi galaktiki niso ušli žvižgom domačih navijačev.

Domače, ki so po seriji katastrofalnih izidov – na zadnjih petih tekmah so enkrat remizirali in kar štirikrat izgubili –, je v vodstvo že v 11. minuti popeljal francoski napadalec Karim Benzema. Ta je gostujočega vratarja Aleša Hruško matiral z glavo, potem ko ga je z natančno dolgo podajo našel Lucas Vazquez. V 29. minuti je v kazenskem prostoru Reala osamljeni bočni branilec Viktorie Plzen David Limbersky imel krasno priložnost za izenačenje na Santiagu Bernabeuu, a je bil pri strelu premalo natančen. Sledili sta dve lepi priložnosti Isca, enkrat je bil z lobom nenatančen, drugič pa mu je strel vratar Plzena ubranil. Čehi bi lahko izenačili v zadnji minuti prvega polčasa, a je Patrik Hrošovsky s štirih metrov zgrešil nemogoče, potem ko se je sam znašel pred Keylorjem Navasom.

Marcelo je zabil drugi zadetek na tekmi z Viktorio Plzen, a se nato poškodoval in predčasno odšepal z zelenice.
Marcelo je zabil drugi zadetek na tekmi z Viktorio Plzen, a se nato poškodoval in predčasno odšepal z zelenice. FOTO: AP
Tako kot v prvem je Real tudi v drugem polčasu zabil v 11. minuti. Marcelo se je podpisal pod drugi zadetek galaktikov, potem ko so nogometaši Viktorie Plzen nespametno izgubila žogo. Bale je s peto lepo podal, Marcelo pa s prefinjenim strelom še lepše premagal vratarja Hruško. Hitro akcijo je sicer začel 20-letni urugvajski vezist Federico Valverde, za katerega je bil to debi za Real Madrid. Da je obramba Reala v zadnjem obdobju vse prej kot zanesljiva, se je izkazalo tudi tokrat, ko je Hrošovsky popravil svojo napako in dobrih deset minut do konca rednega dela z natančnim strelom po tleh z roba kazenskega prostora znižal zaostanek Plzena na 1:2.

Bayern v drugem polčasu v dveh minutah odločil zmagovalca
Nogometaši Bayerna so se dolgo časa mučili na gostovanju v Atenah, nato pa so v dveh minutah z zadetkoma Javija Martineza in Roberta Lewandowskega strli odpor žilavih Grkov (2:0). Bayern tako z drugo zmago v skupinskem delu ostaja neporažen. 

Lewandowski je postavil končnih 2:0.
Lewandowski je postavil končnih 2:0. FOTO: AP

Bayern, ki je v zadnjem času pod plazom kritik zaradi neprepričljivih iger, se je dokopal do druge zaporedne zmage. Po prvenstveni zmagi so tokrat varovanci Nika Kovača premagali grški AEK v gosteh. Nove tri točke so bile pričakovane, a vendarle po slabih predstavah je bila igra Bayerna pod drobnogledom. Bayern je prevladoval večji del tekme, nato pa v 61. minuti povedel prek Javija Martineza. Ta je bil na pravem mestu ob pravem času in odbitek pospravil za hrbet domačega vratarja Vasiliosa Barkasa. Šok se na olimpijskem stadionu še polegel, ko je nesebično podajo Rafinhe za končnih 2:0 izkoristil Robert Lewandowski.

Na drugi tekmi, ki se je pričela ob 18.55 sta Young Boys in Valencia remizirala. Španci niso potrdili vloge favorita in tako z drugim remijem v skupini H olajšali delo Manchester Unitedu in Juventusu.

Roma in City do visokih zmag
CSKA, ki je v preteklem krogu v Moskvi na kolena spravil madridski Real, je tokrat brez pomoči poškodovanega Jake Bijola pristal na trdnih treh v Rimu. AS Roma ga je namreč premagala kar s 3:0. Pod uvodna zadetka se je podpisal Edin Džeko, nato pa s podajo zaposlil še Cengiza Underja. Ta je že v 50. minuti postavil končni rezultat 3:0.

Prvič so pravi obraz, kot smo ga bili vajeni iz pretekle sezone, v Ligi prvakov pokazali tudi sinjemodri iz Manchestra. City je prišel do visoke gostujoče zmage v Harkivu, kjer so varovanci Pepa Guardiole s 3:0 premagali zasedbo Šahtar Donjecka. Pod zadetke sta se podpisala obe Silvi, David in Bernardo ter francoski branilec Aymeric Laporte.

Izidi:
AEK Atene – Bayern 0:2 (0:0)
Martinez 61., Lewandowski 63.

Young Boys – Valencia 1:1 (0:1)
Hoarau 55./11-m; Batshuayi 26.

AS Roma – CSKA Moskva 3:0 (2:0)
Džeko 30., 43., Under 50.

Real Madrid – Viktoria Plzen 2:1 (1:0)
Benzema 11., Marcelo 56.; Hrošovsky 79.

Ajax – Benfica 1:0 (0:0)
Mazraoui 90+3.

Hoffenheim – Lyon 3:3 (1:1)
Kramarić 33., 47., Joelinton 90+2; Traore 27., Ndombele 59., Depay 67.

Šahtar Donjeck – Manchester City 0:3 (0:2)
D. Silva 30., Laporte 35., B. Silva 71.

Manchester United – Juventus 0:1 (0:0)
Dybala 17.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
24. 10. 2018 09.27
+5
Vseznalci bodo spet govorili, da je Real iz krize. Vendar spet do naslednje tekme, nato spet poraz. Upam da jih Barca še brez Messija potolče.
alien8potnik
24. 10. 2018 16.36
rubež, barsa je brez messija, real pa brez ronalda. torej?
Anticripstoned
24. 10. 2018 09.08
+8
Čestitke Realu. (komaj) premagati doma ekipo katere letni proračun je manjši od plače G. Balea. Zagotovo največji klub vseh časov
ehjaehja
24. 10. 2018 14.07
+0
daj daj zdej ko ste posrečeno premagali sevillo pa ste kr naenkrat spet najboljši Al kaj? Že proti Sevilli bi lahko fasali petardo če bi strelci bli razpoloženi, tako da ista težava ostaja pri vam,na leganes pa girono pa si pozabil Ane?
Anticripstoned
24. 10. 2018 15.27
+3
ti pek v Viktori igrajo za burek. Maribor jih je nabil par let nazaj. Zate je dosežek premagat Viktorio na SB ??
ehjaehja
24. 10. 2018 15.37
-2
Anticripstoned
24. 10. 2018 16.37
+3
zapuralc s tabo res ni vse ok...poglej poraze Reala v tej sezoni...pol se pa oglašej