Liga prvakov

Bayernovi zvezdniki obrnili ploščo: Kovač je naša največja moč

Dortmund, 09. 12. 2018 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Serijski nemški nogometni prvak iz Münchna je v 14. krogu Bundeslige doma prepričljivo ugnal Nürnberg in vsaj začasno prevzel drugo mesto na prvenstveni tabeli z zaostankom devetih točk za vodilno Borussio iz Dortmunda. Po slabem startu v sezono in še slabšem razpoloženju znotraj kluba, ko je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo poslovil trener Niko Kovač, je sedaj v bavarskem taboru vse bolj idilično.

Manuel Neuer
Manuel Neuer FOTO: AP
Boljši rezultati, tako v Ligi prvakov, kjer so se že uvrstili v osmino finala in kjer še ne poznajo poraza, kot tudi v domačem prvenstvu, kjer trenutno zavzemajo drugo mesto za, ta hip, neulovljivo Borussio iz Dortmunda, so močno izboljšali vzdušje v taboru Bayerna. 
Tekmo zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov med Ayaxom in Bayernom bomo v sredo od 20.45 naprej prenašali na Kanalu A in VOYO.
Bavarci bodo v sredo v Amsterdamu lovili še prvo mesto v skupini, tekmo zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov pa bomo od 20.45 naprej prenašali na Kanalu A in VOYO. Serijski nemški prvaki so se na zahtevno gostovanje proti odlični ekipi Ajaxa "pripravljali" z domačo preizkušnjo proti Nürnburgu, kjer so v bavarskem derbiju zanesljivo slavili (3:0), po tekmi pa so zvezdniki Bayerna na vsa usta hvalili trenerja Nika Kovača, ki je bil še pred nekaj tedni tarča kritik, tako nemških medijev, kot tudi samih igralcev. Sedaj so le-ti povsem obrnili ploščo. Po tretji zaporedni zmagi v vseh tekmovanjih je razpoloženje v bavarskem taboru vse bolj idilično. "Trener Niko Kovač je v zadnjem času naredil nekaj sprememb, tako igralskih kot tudi taktičnih. Več imamo posesti žoge in bolj smo koncentrirani in učinkoviti ob prekinitvah. To je predvsem njegovo maslo," je Bildu pred tekmo z Ajaxom hitel razlagati prvi čuvaj mreže bavarskega ponosa Manuel Neuer.

Niko Kovač
Niko Kovač FOTO: AP

Tudi Thomas Müller, ki je preko medijev večkrat pokritiziral igro Bayerna in posledično Hrvata sedaj na vsa usta hvali Nika Kovača. "V zadnjem času smo občutno izboljšali igro. V sredini terena smo precej bolj kompaktni in tudi s kakovostnimi rešitvami. Trenerjeva filozofija je vse bolj vidna. On postaja naša največja moč in orožje." Dolgoletni nemški reprezentant že pogleduje proti zahtevnem gostovanju na Nizozemskem. "Ajax je v tej sezoni odličen. Spomnite se tekme na naši Allianz Areni, ko smo komaj izvlekli remi. Toda od takrat naprej smo se izboljšali na vseh frontah. Tudi v Amsterdamu bomo šli na zmago, saj želimo prvo mesto v skupini."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
10. 12. 2018 12.55
V 10. kolih so prejeli več golov, kot lani celo sezono.
uporabnica1
09. 12. 2018 16.57
+4
Štart v sezono niso imeli slab ampak dober, na prvih 7 tekmah so dosegli vseh 7 zmag, kriza se je začela šele konec septembra!
uporabnica1
09. 12. 2018 16.54
+3
Haha 24 ur napišete da so igralci kao preko medijev skos kritiziral.... kaj so kritiziral? Analiziral so svojo igro, povedal so po resnici da so igrali slabo, a se naj zlažejo pa rečejo da se odigrali odlično? Mediji pretiravajo, sigurno niso bili zadovoljni s svojo igro in Kovačem ampak, mediji so tako dodano napihnili, samo da privabijo bralce. Bogve kaj je res... Toliko kritiziranja in drame sploh ni bilo res! Meni se tudi zdi da je boljš, če je nemški trener v Bayernru, čeprov zdaj vidim, da jim gre in Niko Kovač ni napačen! No bomo videli na naslednjih tekmah!
uporabnica1
09. 12. 2018 16.55
+1
dreka?1
09. 12. 2018 15.31
+2
Za mene je eden najboljših trenerjev nemška disciplina in balkansko inteligenca dojemanje igre(hrvati srbi bosanci in malo slovenci)
RUBEŽ
09. 12. 2018 12.54
-5
Mene še vedno ne prepriča. Sicer upam da se motim. Ampak čim prej odide, bolje za Bayern.