Liga prvakov

Zmaga Cityja: Jesus in De Bruyne poskrbela za popoln preobrat v Madridu

Madrid, 26. 02. 2020 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester City je na stadionu Santiago Bernabeu na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov pripravil popoln preobrat in premagal zasedbo Real Madrida z 2:1. Galaktiki so povedli v 60. minuti z golom Isca, nato pa sta za veselje sinjemodrih pred povratno tekmo v Manchestru poskrbela Gabriel Jesus in Kevin De Bruyne iz 11-metrovke.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Manchester City
    08:34
    Vrhunci tekme Real Madrid - Manchester City
  • Gol Isca Alarcona za vodstvo Reala proti Cityju z 1:0
    01:03
    Gol Isca Alarcona za vodstvo Reala proti Cityju z 1:0
  • Zadetek Jesusa za 1:1
    00:48
    Zadetek Jesusa za 1:1
  • Enajstmetrovka De Bruyna za 1:2
    01:20
    Enajstmetrovka De Bruyna za 1:2
Odigrali smo 75 spektakularnih minut, nato pa nismo bili dovolj živahni, izgubili smo nadzor nad tekmo, nismo se vračali nazaj. So velik tekmec, prišli so dvakrat in zadeli. Ni izgovorov, konec tedna nas čaka izjemno zahtevna tekma z Barcelono. Treba je začeti razmišljati o tem. Casemiro

Nogometaši Manchester Cityja – ti so začeli brez zvezdnikov Sergia Agüera in Raheema Sterlinga – so v tekmo vstopili s hitrim opozorilom. Po dobre pol minute igre je do strela z leve strani prišel Bernardo Silva, a je Realova obramba bila dovolj prisebna, da je uspela strel blokirati, tako da večje nevarnosti za vrat belgijskega čuvaja Thibauta Courtoisa ni bilo. Real je nato stopil na žogo, po 17 minutah igre je v statističnim elementu posest žoge pisalo kar 71:29 v korist Reala, kar je zelo presenetljivo, glede nato, kako rad ima posest trener Cityja Pep Guardiola. Če je Real, pri katerem je obsedel Toni Kroos, uvodoma prevladoval pri posesti žoge, pa je bil City vsaj na začetku tekme bolj konkreten in se je prvi dokopal do resnejše priložnosti. Gabriel Jesus je po hitri akciji v 21. minuti utekel obrambi Reala in sprožil proti vratom, a se je z obrambo izkazal vratar Courtois. Real je nato odgovoril v 30. minuti, ko je podajal Ferland Mendy, z glavo pa je poskusil Benzema, a se je z obrambo tokrat izkazal brazilski vratar Ederson, odbitka pa nato Vinicius ni uspel pospraviti v mrežo gostov. Prav ob zaključku polčasa je bilo znova nevarno pred vrati Reala: v sodnikovem dodatku so gostje imeli na voljo kot, Courtois je slabo odbil žogo, nato pa bi si lahko Realova obramba gol zabila kar sama, a je žogo spretno in srečno uspel izbiti Casemiro.

Ne bi rekel, da je vse že odločeno. Če katera od ekip lahko odgovori v izločilnih bojih, je to Madrid. Zadeli so, ko smo mi bili najboljši in nato smo mi zadeli, ko so oni bili boljši. To tekmovanje ima vzpone in padce. Ustvarili smo si precej priložnosti, Courtois je bil neverjeten. Imamo dober rezultat. Pep Guardiola

Uvod v drugi polčas je bil bistveno bolj zanimiv kot v prvega: sprva po zaslugi Riyada Mahreza, ki je kar dvakrat ogrozil vrata Reala, a mu je veselje obakrat preprečil Courtois. Predvsem pri drugem poskusu na oddaljeno vratnico se je Belgijec izkazal, ko je s konicami prstov preusmeril žogo, ki je letela v okvir vrat. Kdor ne da, dobi, bi še enkrat več lahko zapisali. Isco Alarcon je pičil kot strela z jasnega. Napako si je na sredini igrišča v 60. minuti privoščil prav Mahrez, Real pa je krenil v hiter polprotinapad, Vinicius je opravil polovico dela, z iznajdljivo potezo je našel Isca. Ta je nato z diagonalnim strelom natančno matiral nemočnega Edersona za vodstvo Reala z 1:0. Real je začutil priložnost, prevzel pobudo in imel novo priložnost prek kapetana Sergia Ramosa, a je njegov strel oplazil enega od branilcev in letel v kot. City je odgovoril v 78. minuti, ko je na 1:1 z glavo izenačil Gabriel Jesus, tega je s krasno podajo, še pred tem je obrnil tri Realove branilce, zaposlil Kevin De Bruyne. Prav junak tekme De Bruyne je v 83. minuti povedel meščane v vodstvo, in sicer iz 11-metrovke, ko je rutinirano ugnal nemočnega rojaka Courtoisa. Enajstmetrovko je zakrivil izkušeni Dani Carvajal, ki je na robu kazenskega prostora podrl rezervista Sterlinga. Prav angleški reprezentant bi lahko v sodnikovem dodatku drugega polčasa še povišal prednost Cityja, a je z roba kazenskega prostora meril preveč po sredini vrat, tako da je Courtois žogo zlahka ujel. Zadnji in pravzaprav edini poskus za izenačenje je na nogi imel Ferland Mendy, a je njegov poskus letel za las mimo Cityjevih vrat. Tako so se sinjemodri razveselili pomembne zmage v Madridu, domov se vračajo z izjemnim kapitalom. Za nameček Real v Manchestru ne bo mogel računati na kapetana Ramosa, ki je v 86. minuti dobil neposredni rdeči karton, ko je kot zadnji branilec podrl Jesusa. Real časa za objokovanje ne bo imel, saj ga že v nedeljo čaka izjemno pomembna tekma španskega državnega prvenstva, ko na Bernabeuu prihaja vodilna Barcelona. Nov spodrsljaj galaktikov bi že lahko prižgal alarme pred nadaljevanjem sezone.  

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma, Madrid, stadion Santiago Bernabeu: 

Real Madrid – Manchester City 1:2 (0:0)
Isco 60.; Jesus 78., De Bruyne 83./11-m
RK: Ramos 86./RMA

Postavi:
Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Valverde, Casemiro, Modrić (Lucas/84.), Isco (Jović/84.); Vinicius (Bale/75.) in Benzema.

Manchester City: Ederson; Walker, Laporte (Fernandinho/33.), Otamendi, Mendy, Rodrigo, Gündogan, Mahrez, De Bruyne, Bernardo Silva (Sterling/73.) in Gabriel Jesus.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.53

Manchester City z lepim kapitalom pred povratno tekmo

Manchester City je prišel do pomembne zmage v Madridu (2:1). Priboril si je tudi dva zadetka v gosteh, kar pomeni, da ima lepo prednost pred povratno tekmo. Toliko za nocoj, znova bomo z vami ob povatnih tekmah.

90+4'

KONEC TEKME! Velika zmaga Cityja!

Manchester City je zmagovalec tekme na Bernabeuu (2:1). Kakšen preobrat meščanov. Isco je popeljal galaktike v vodstvo v 60. minuti, nato je Real zagospodaril in kazalo je na rajanje v Madridu, kot strela z jasnega pa je nato v 78. minuti pičil Gabriel Jesus. Real se je povsem izgubil, sledila je še katastrofalna napaka Carvajala za 11-metrovko, ki jo je uspešno realiziral De Bruyne za končnih 2:1.

90+3'

Tudi Real še 'živi'

Ferland Mendy je prišel do strela, a meril za las mimo vrat Edersona. Ostaja 2:1 za Manchester City, ki ima izjemno ugoden rezultat v nogah ...

90+1'

City išče še en zadetek

Real je oslabljen, tega se Cityjevi nogometaši še kako dobro zaveda. Tokrat je z roba kazenskega prostora poskusil še Sterling, a je njegov poskus letel le v naročje Courtoisa.

86'

Potop Reala se nadaljuje!

Rdeč karton za Sergia Ramosa, ta je nespametno podrl Jesusa, ki je bil zadnji pred vratarjem Reala. Sledila je izključitev Ramosa, Real nadaljuje le z desetimi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (235)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
27. 02. 2020 13.53
+5
Real je v pimpeku
1Gift
27. 02. 2020 11.04
+1
Nic se ni odlocenega. Je pa res da mora Real vsaj 2x zabit in ne prejet in to v gosteh. Mislim pa da bi navijace Barce morala bol skrbet naša brezidejna igra, z drago preplacanimi igralci ki ne igrajo na svojih naravnih polozajih in z nerazumno veliko poskodbani za katere je kriva nesposobna uprava.
Lima33
27. 02. 2020 12.28
+3
Enga lahko prejmejo, če bodo pa več kot enega prejeli pa morjo dat enega več...
AtleticoSLO
27. 02. 2020 10.24
+8
Edino kar krasi City trenutno je natancnost ter hitrost podaj...temu real vceraj ni hil kod....zato je tudi ajax lani dalec prisel....
dark horse
27. 02. 2020 09.45
+10
Za vse ki trdite da je bil foul nad ramosom dotik rahel dotik je bil s hrbta in ramos pade na hrbet kako je to možno. Ob prekršku s hrbta bi padel naprej in tudi nobenega pritozevanja ni bilo tako kot pri kartonu ne ker je vedel da je bilo vse čisto
Fuzbaler
27. 02. 2020 09.38
+7
Vceraj me je najbolj presentil Casemiro. Zagotovo njegova najslabsa tekma letos. Malce za hec: Kot navijac Barce bi si zelel, da bi se mu taksna tekma primerila v nedeljo, a za to sedaj vrjetno ni moznosti. In pa Cityjev Mendy ni kvaliteta za taksen nivo. Ogromno napak. Drugace pa je bila boljsa tekma od vseh osmine finala,ki jih je prenasal kanal A.
User416781
27. 02. 2020 10.48
+2
Noben ni večja katastrofa, kot Barcin Firpo. Sploh ne vem, kako je ta tip prišel do Barce.
Kollerik
27. 02. 2020 14.31
+2
+++++, s kalibri ala Firpo, Semedo... ni mogoče niti približno zamenjati majstrov tipa Inesta ali Xavi. Zato se je treba pač sprijazniti s tem, da kvaliteta ekipe ni več tisto, kar je bila.
User416781
27. 02. 2020 18.02
Iniesta in Xavi sta nenadomestljiva, tako kot je Messi. Vseeno pa menim, da je med Semedom in Firpom ogromna razlika. Semedo je za trenutno Barco zelo koristen, Firpo pa je za klub bistveno nižjega ranga in niti približno ni sposoben igrati v Barceloni.
Alen Vre?er
27. 02. 2020 09.38
+11
Zaslužena zmaga City-ja!!! Polovica igralcev Reala je prepočasna glede na hitre Cityjeve igralce. Gol Reala dosežen z veliko sreče. Viva Manchester City!!!
laycan
27. 02. 2020 09.58
-13
Alen Vre?er
27. 02. 2020 10.03
+9
Ja resno. No ce ti ni všeč, lahk rečem hvala Madrid.
dark horse
27. 02. 2020 09.37
+6
Najbolje da nekateri realovci ki radi pišejo cifre izpred 70 let kaj vse so osvojili pogledajo posnetke iz tistih let in slavijo😂😂😂. Isco ki ga ne marate vam je zagotovil mal sans in predvsem golman ki je bil kao hlod da niste fasali petardo sredi Madrida
laycan
27. 02. 2020 09.44
-12
Tebi podobni pa, kako je barca 10 let nazaj premagala real s 4 goli razlike. Kako zdaj.
Kollerik
27. 02. 2020 10.29
+13
10 let?? Barca je premagala Real s petardo še na predzadnjem el classicu komaj leto dni nazaj....in to brez Messija, ko je Suarez zabil enega svojih trojčkov!
drimtim
27. 02. 2020 09.35
+6
City prizemljiv galaktike kot sem napovedal.Lepa kvota je bila.
Srecko84
27. 02. 2020 09.32
+7
Fantje kje pa je kriplček danes? Kaj Real ni igral včeraj? Aleluja, malo mira pred njegovimi neumnimi in provokativnimi komentarji!
Trend01
27. 02. 2020 09.19
-2
Ko sem poleti gledal (ravno gledam zapiske) kaj bi lahko Real imel v svoji ekipi. Torej koga obdržati in koga kupiti, sem naredil seznam (to je bilo na začetku julija '19). Lunin - Reguilón, Mendy (LB), Vallejo, Militão, Javi Sánchez (CB) – Kubo, Ceballos, Rúben Neves, Fabián Ruiz, Ødegaard, Fede (DM, CM, AM) – Hakimi, Odriozola (RB) - Vinícius, Asensio, Håland, Jović, Rodrygo. Poleg njih bi ostali Casemiro, Courtois, Varane, Hazard. Bi vsaj vedeli zakaj se borijo. Ta garda se je žal nehala. P.s. - in VSE je bilo dosegljivo za relativno malo denarja.
Petarda10
27. 02. 2020 09.01
+10
kmet1
27. 02. 2020 08.57
+15
Ramos je spet dobil nagrado za fer play.😂
Drago Cene
27. 02. 2020 08.52
+6
Kot navijač reala moram čestitat sitiju, no uprava Oz. Zz upam da se bodo kaj premaknili in se zahvalili nekaterim igralcem in pripeljali nove Oz tiste ki so na posoji, ker to kar se dogaja ni nič galakticnega, ne vem ali je zizu zaljubljen v Bremzemaja ali kaj, ne naredi čisto nič, povratna tekma pa samo upam da ne dobimo petardo
AS1983
27. 02. 2020 08.50
+0
Real slabo igra doma, boljsi je v gosteh, city se ni naprej je se povratna tekma
Eyeless
27. 02. 2020 08.43
+0
E moj benžamen mendy
samomojemnenje
27. 02. 2020 08.40
+21
Dragi navijači Barce. Tudi sam sem navijač Barce, ampak zdaj na podlagi tega poraza Reala, nekateri že vehementno napovedujete zmago Barce v nedeljo in celo razmontiranje Reala. Real bo zdaj vse stavil na LaLigo in bodo v nedeljo kot sršeni. Tudi igra Barce v zadnjem času ne more vlivati takšnega optimizma in smelih napovedi. Navijali bomo vsak za svojega in upam, da Barca zmaga.
User416781
27. 02. 2020 08.43
+5
Mah, v Ligi prvakov letos ni konkurenčen noben španski klub, tako da smo vsi v istem zosu.
Kollerik
27. 02. 2020 08.45
+6
samomojemnenje
27. 02. 2020 08.45
+7
Počakajmo na povratne tekme. Nobena ekipa razen Bayerna še ni 100%, da bo napredovala.
Brgolino
27. 02. 2020 08.34
+19
Cestitke anglezom...tekma gledljiva kot se spodobi za lp...svaka cast navijacem reala da so sportno priznali poraz razen seveda enega ali dveh, ki z razlicnimi profili provocira in krivi var,sodnike...in se zali bogu...
Brgolino
27. 02. 2020 08.38
+12
Enako se pricakuje od najvijacev barce,v kolikor v nedeljo izgubimo
laycan
27. 02. 2020 08.41
-6
Mogoče od tebe. Drugače pa spet lahozi, var, Perez,
Kollerik
27. 02. 2020 08.46
+10
....layo, tako se sodi, kot si lahko to videl včeraj! Italijanskim sodnikom res vsaka čast.
samomojemnenje
27. 02. 2020 08.49
+9
Brgolino, jaz bi rekel razen enega, to pa tako vemo, da Cripsi živi v svojem svetu.
Brgolino
27. 02. 2020 09.01
+7
Kripsi zagotovo ampak ni edini...tudi barca ima kaksnega z vec profili...ziher....ampak tak pac je
gogi_
27. 02. 2020 08.33
+9
Za poraz je kriv vinskisus. Zapravil prevec zog in podajal v tri krasne.
laycan
27. 02. 2020 08.47
-3
Star je 19 let, komaj na začetku kariere je. To je velik problem pri realu, ni izkušenj, Jovic, valverde, vinicius, mendy.rodrigo.pol ekipe, mladinci, brez izkušenj,velikih tekmovanj, messi tudi ni kaj veliko pokazal pri 19,razen talenta.
samomojemnenje
27. 02. 2020 08.56
+11
Laycan, Messi je bil pri 20-tih letih najboljši strelec lige prvakov in potem še tri sezone naprej. 4x zapored.
laycan
27. 02. 2020 09.09
+3
Hočem rect, eno je talent, drugo so izkušnje, taki kot je messi ga verjetno več ne bo,je izjema. Zmagale so izkušnje, nič drugega.
dark horse
27. 02. 2020 09.42
+4
Messi ni kič pokazal pri teh letih hahhahaha. Malo poglej kaj počne od leta 2003 naprej. Pred kratkim bil tudi dokumentarec o njem priporočam da ne boš neveden
Maxx365
27. 02. 2020 15.51
Messi je v sezoni 2006/2007, ko je bil star 19 let zabil 16 golov in dodal 13 asistenc.
Dany75
27. 02. 2020 08.32
+18
City povsem zasluzeno! Pep je lepo pokazal Zidanu taktiko.. nacrtno so tipali prvi polcas in igrali zadrzano... Zizu pa po golu zaspal na klopci, ko bi mogo nujno takoj menjat Iscota in Modrica... Carcajal pa z napako zacetnika... Casemiro pa tudi zelo slab... sami sebe so premagali.. Ja pa dejstvo da ima City trenutno boljso zasedbo,tako da v na povratni pricakujem gladko zmago City-a! Glede sojenja nimam pripomb, roke so ble na Ramosu, vendar ni bilo odrivanja, tak da povsem cist gol, sami so krivi da pred tem niso razcistili situacije.... penal in rdeci pa tudi povsem logicno in pravilno, tu ni debate! Privoscim City-u letos da osvojijo CL ,za Real pa upam da v nedeljo premaga Barco! Hala Madrid 💙
Ka pa mislis
27. 02. 2020 08.32
+9
popolnoma zasluzeno. rezultat je primeren stanju na igriscu. Upajmo da bo kaj boljse na povratni tekmi