Liga prvakov

Berbatov prepričan: Klopp je storil napako

London, 14. 03. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji napadalec Manchester Uniteda Dimitar Berbatov se je ozrl na odlično povratno tekmo osmine finala Lige prvakov v Liverpoolu, kjer so nekoč največji tekmeci bolgarskega strelca po podaljšku izpadli proti madridskemu Atleticu (2:3). Veliko govora je bilo o kritikah nezadovoljnega trenerja rdečih Jürgna Kloppa, ki jih je izrekel na račun ekipe slovenskega reprezentanta Jana Oblaka.

Klopp (na fotografiji), ki tolikokrat blesti s svojo simpatičnostjo, se je po tekmi z Atleticom predstavil v precej drugačni luči.
Klopp (na fotografiji), ki tolikokrat blesti s svojo simpatičnostjo, se je po tekmi z Atleticom predstavil v precej drugačni luči. FOTO: AP

Dimitar Berbatov je v pogovoru za spletno stran stavnice Betfair povedal, da ni bil presenečen, da se je Liverpoolova pot proti ubranitvi naslova v Ligi prvakov končala hitreje od pričakovanj laične javnosti. Številni privrženci vodilne ekipe Premier League so verjeli, da jim je tako ali drugače usojeno spet zaigrati v Istanbulu, kjer so pred lanskim slavjem v Madridu leta 2005 osvojili svoj zadnji evropski naslov, a na prizorišču letošnjega finala Liverpoolčanov po porazu z madridskim Atleticom na domačem Anfieldu (2:3) gotovo ne bo.

"Vsi vemo, kako težko je ubraniti naslov v Ligi prvakov," je zapisal Berbatov. "Samo Real Madridu je to uspelo (dvakrat), sam pa sem igral v ekipi Manchester Uniteda, ki se je dvakrat zapored uvrstila v finale. Tako da izpad Liverpoola zame ni bil presenetljiv, še posebej, ker so se merili z ekipo Atletico Madrida in trenerjem, ki imata oba navdušujoč izkupiček v tem tekmovanju," je nadaljeval 39-letnik iz Blagoevgrada.

"Pod Simeonejem ima Atletico poseben način igranja, ki zanje deluje. Liverpoolov napad je poskusil vse na Anfieldu, a na koncu so domačo ekipo drago stale napake v obrambi. Morda Liverpoolova zbranost ni bila na takšni ravni, kot bi morala biti, jasno pa so pogrešali tudi njihovega odličnega vratarja Alissona Beckerja. A nisem bil presenečen, da jih je Atletico premagal."

Berbatov (na fotografiji) med obiskom Slovenije.
Berbatov (na fotografiji) med obiskom Slovenije. FOTO: Damjan Žibert

'Simeoneju ni potrebno poslušati kritikov'
Berbatov se je dotaknil tudi odmevnih kritik Jürgna Kloppa, ki je bil ob številnih zmagah praviloma nasmejan in simpatičen, ob enem redkih porazov v tej sezoni pa se je povsem spozabil in se ostro lotil Atleticovega sloga igre.

"Jürgen Klopp je storil napako, ko je kritiziral Atletico zaradi preveč obrambnega pristopa. Simeonejeva odločitev je, kakšen slog bodo njegove ekipe golije, kritikov pa mu ni potrebno poslušati. Liverpool je vedel, kako bo Atletico igral, a ga še vedno ni uspel premagati," je ocenil Berbatov.

Ko bo nekoč odšel iz Atletica, bo zelo iskan trener
Bolgarski zvezdnik je prepričan, da bo, ko bo nekoč zapustil madridske rdeče-bele, Simeone zelo zaželeno ime na nogometni tržnici, kjer so ga po Berbatovovih informacijah že iskali pri njegovih nekdanjih klubih Manchester Unitedu in Tottenhamu ter tudi Chelseaju.

"Simeoneju ta slog igre prinaša uspehe, Atletico je z njim postal finalist Lige prvakov (dvakrat), grozili pa so tudi s prekinitvijo prevlade Barcelone in Real Madrida v La Ligi," je navdušen Berbatov. "Atletico je z njim postal velika sila, nihče pa mu ne more oporekati, ker se drži svojih metod. Večkrat so ga povezovali s klubi iz Premier League, tudi Manchester Unitedom, Chelseajem in Tottenhamom. Ti trije klubi imajo drugačno tradicijo in to pove veliko o Simeonejevih uspehih, da ga uvrščajo med kandidate za vodenje vseh treh. Ko bo nekoč zapustil Atletico, bo iskan, a kamorkoli bo šel, bo s seboj odnesel svoj slog in pripeljal bo tudi igralce, ki se skladajo s tem sistemom," je še povedal nogometaš, ki je leta 2018 zaigral tudi na dobrodelni tekmi v Biljah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
16. 03. 2020 17.55
+1
Atletico ima en naslov v 10 letih, koliko jih ima Liverpool v 30 letih?
marija4
14. 03. 2020 20.27
+6
kok ste zdej usi pametni s tem kok je atletico cudezno dobr in use,če je tok dober koz pravite zakaj je potem za neprepričljivo barco in realom že 13 točk,zakaj zaostajajo celo za getafejem,zakaj so že in španskega pokala izpadli že zdavnaj.zakaj imajo zgol en osvojen naslov u desetih letih,zakaj u ligi prvakov sploš še niso slavili,itd,dajte no enkrat je imel srečo da je imel liverpool preveč zgrešenih priložnosti in zanič golmana na povratni tekmi in to je to,
Kollerik
15. 03. 2020 09.34
+2
JP, vglavnem bo držalo. Je pa res, da so se Atleti izkazali, to jim morš priznat,... ne glede na neuspehe v La Ligi.
Iztok Draksler
14. 03. 2020 14.36
-9
kr neki ta bulgar govori..kr nekkki...
metallica-one
14. 03. 2020 11.01
+15
Pač vsak trener goji en svoj stil. Klopp je letosnjo sezono 2019/2020 ze veliko osvojil in naj kar nadaljuje s tem. Dolgoročno se izide. Tile igralci ki jih ima tehnicno razen napadalne trojke in vvd niso neki fenomeni so bolj neumorni tekaci in borbeni. Klopp jih je vpeljal v svoj sistem ki uspeva. Simeone ima zelo dobro ekipo in posameznike ampak drug nacin igre. Meni je jasno kaj hoče Klopp povedat. Ce bi on v roke dobil to ekipo bi naredil stroj. Ampak Simeone ima drugacen koncept. Pac mojster za branjenje in izpadanje in prilagodit ekipo na nasprotnika. Tokrat se mu je s srečo izteklo osvojil pa dvomim da bo kaj. Letosnjo sezono nima se nič. Pac bitko se s tako taktiko dobi vojne težko. Zato pa v spanskem prvenstvu kjer bi s to ekipo ob letosnjem slabsem realu in barci komot dominiral nekje caplja za njimi ob bok getafeju in sociedadu ob morje neodlocenih izzidov. Jo ze zaradi jana spremljam veliko ampak me ne navdusuje. Upam da vsaj zacutijo finale LP.
samomojemnenje
14. 03. 2020 12.37
+2
Simeone pač goji svoj, bolj ziheraški stil. Pa bi bila ta ekipa sposobna bolj napadati. Saj se vidi, ko stopijo malo bolj naprej, da so nevarni. Upam, da Llorente ni samo muha enodnevnica in da mu da Simeone malo več minut, da pokaže kaj zna. Mogoče se bo Realu še kolcalo za njim, sploh zdaj, ko so v napadu bolj neučinkoviti. Drugače pa čez čas ne bo nikjer pisalo, kako je Atletico premagal Liverpool, ostal bo le izid v analih. Sem napovedal, da gre Liverpool dalje, pa sem se uštel. Kakor koli obrneš, so zasluženo zmagali, s fanatično borbo in fenomenalnim Janom. Tudi Jan me je zdaj prepričal, saj sem bil tudi glede njega dvomljivec. In to morda ravno zaradi novinarjev in njihovih dramatičnih naslovov v smislu "Oblak zaklenil vrata", pa na tekmi ni bilo strela v okvir njegovih vrat.
AtleticoSLO
14. 03. 2020 12.54
+3
Jan ter Llorente sta se iskazala...ubistvu so se vsi Atleti...in ja morda bi pod drugim trenerjem igrali bolj všečno...a dokler je rezultat me igra ne moti...Zanimivo je, da vse kar so v zadnjem času kupili (obramba je polnoma nova) ni strel v koleno kot pri nekaterih drugih klubih...Lodi in Trippier strel v polno Lodibo prihodnost...Trippier pa že pri 30ih....Veseli da je učinkoito in kupili za relativno poceni...Dokler bo klub na zdravih temeljih ni bojazni
AtleticoSLO
14. 03. 2020 12.55
+4
Jan ter Llorente sta se iskazala...ubistvu so se vsi Atleti...in ja morda bi pod drugim trenerjem igrali bolj všečno...a dokler je rezultat me igra ne moti...Zanimivo je, da vse kar so v zadnjem času kupili (obramba je polnoma nova) ni strel v koleno kot pri nekaterih drugih klubih...Lodi in Trippier strel v polno Lodi bo prihodnost...Trippier pa že pri 30ih....Veseli da je učinkovito in kupili za relativno poceni...Dokler bo klub na zdravih temeljih ni bojazni
metallica-one
14. 03. 2020 13.03
+8
Se pa strinjam da Klopp nima kaj kritizirati taktike svojega nasprotnika in izpasti slab poraženec. Pač vsak je svoje sreče kovač.
AtleticoSLO
14. 03. 2020 10.01
+14
LIVERPOOL je izpadel zgolj zardi mišlenja...ja sej morajo oriti še na Anfield....a kot kaže Anfield za nekatere ni tak bau baum..je pa res, da če Redsi nebi bili tako samozavestni kot so...bi Atlete drugače vzeli, tako pa so premagali same sebe
Dany75
14. 03. 2020 09.34
+32
Salah je velik egoist in nikakor nebi smel igrat drugega polcasa.... kar se pa tice golmana pa je zalostno da si tak velik klub ne more privoscit dveh vrhunskih golmanov... in potem se osmesijo na tak nacin, in to doma...je pa res da so bli prevec prepricani v gladko zmago, ker so mislili da bodo atlete odpravili na isti nacin kot barco...
krnekilojz
14. 03. 2020 10.03
+22
2 vrhunska golmana sta res redkost v eni ekipi. Težko je drugemu vratarju, ker ve, da bo igral malo in gre raje v klub, kjer bo prvi golman. Biti drugi golman je najslabša pozicija v nogometu!
samomojemnenje
14. 03. 2020 12.42
+7
Meni osebno Salah ni ne vem kak igralec. Saj daje gole, ampak zapravi tudi ogromno prilik. Pa prevelik egoist je. In kot je Lojz napisal, glede vratarjev je problem, če si drugi vratar, pa si kvaliteten. Jih potem klop preveč tišči, kar je logično. Vsak si želi biti na igrišču.
ABCD15
14. 03. 2020 14.59
+5
Zato pa je smiselno, da se drugemu vratarju dava prilike v kakih pokalnih tekmah, al pa kakih "majn pomembnih" tekmah, kjer se rotira enajsterica al pa npr. zadnjo tekmo v skupinskem delu lige prvakov, če je klub npr. že fiksno na prvem mestu... da ne zgubi čist filinga za tekme drugi vratar. Sicer nebo zaradi tega v super formi, ampak boljše to ko pa da sploh ne brani pa pol ko ga moreš dat na zelo pomembni tekmi na gol je pa polom. To je moje mnenje, tak bi jaz naredo.
andrejak28
14. 03. 2020 09.26
+6
Klop bi moral v gol postaviti allisona ker ni tako poskodovan da nebi mogel braniti sedaj pa pa itak imel cas da bi se pozdravil
janezpodre
14. 03. 2020 08.37
+42
Klopp je pameten, ampak že drugič sta jih pokopala golmana, najprej oni nesrečnik v finalu, zdaj pa ta rezervni. Osel gre samo enkrat na led, klop pa dvakrat.
Malo_sutra
14. 03. 2020 08.15
-13
Kva se ta oglasa podocnjaki celo zivljenje pa nabreko ko tikva.
Goveja župa
14. 03. 2020 08.14
+12
Recite kar hocete,vem da bom dobil veliko minusov ker nemarate reala in ronalda ampak usakic ko je simeone izgubil z atleticom (izpadel ali finale) je biu u nasprotni ekipi ronaldo, dokler ga ne srecajo majo kar veliko moznosti
HalaCr77
14. 03. 2020 08.59
+1