Liga prvakov

Bo Atalantin napad učinkovit tudi proti oslabljeni Valencii?

Milano, 19. 02. 2020 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Valencie bodo v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov gostovali na San Siru, kamor se bo začasno preselilo moštvo Atalante. Netopirje pestijo številne poškodbe, vendar obenem zatrjujejo, da so se na odsotnost igralcev že prilagodili. Tekmo osmine finala si lahko ob 20.40 ogledate tudi na Kanalu A in Voyo.

Valencia bo na gostovanju v Milanu vidno oslabljena, zaradi poškodb tako Albert Celades ne bo moral računati na Alessandra Florenzija, na San Siru bodo manjkali tudi Ezequiel GarayGabriel PaulistaFrancis CoquelinRodrigo MorenoManu Vallejo in Cristiano Piccini.

Celades občuduje nasprotnikov napad, a je prepričan, da bo našel recept, kako ga zaustaviti.
Celades občuduje nasprotnikov napad, a je prepričan, da bo našel recept, kako ga zaustaviti. FOTO: AP

A Celades opozarja, da njegovi varovanci zaradi poškodb ne nameravajo vreči puške v koruzo. "Na žalost so poškodbe pogosta težava v naših vrstah, zato smo se nanjo že prilagodili. Škoda je, da ti igralci ne bodo morali zaigrati na tekmi z Atalanto, po drugi strani pa je to velika priložnost za vse, ki bodo lahko nastopili. Moramo se privaditi na razmere," je prepričan trener netopirjev. 

Atalanta je na zadnji prvenstveni tekmi, za dobro popotnico pred nadaljevanjem Lige prvakov, premagala Romo (2:1) ter tako ostaja na četrtem mestu Serie A. Za vodilnim Juventusom zaostaja 12 točk, medtem ko z doseženimi 63 zadetki visoko prednjači pred tekmeci. 

Josip Iličić, ki je v letošnji sezoni Serie A dosegel 14 zadetkov, bo eden glavnih adutov Atalante.
Josip Iličić, ki je v letošnji sezoni Serie A dosegel 14 zadetkov, bo eden glavnih adutov Atalante. FOTO: AP

Pri Valencii se dobro zavedajo nevarnosti, ki preži nanje: "Dobro poznamo ekipo in zavedamo se, da nas čaka izjemno napadalno moštvo. Njihovi dosežki v tej sezoni so neverjetni. Imajo zelo napadalno mentaliteto. Kljub poškodbam bomo skušali kljubovati z igralci, ki so nam na voljo." 

Trenutno sedmo uvrščeno moštvo španskega prvenstva na gostovanjih v prvenstvu ne blesti, sreče niso imeli niti v skupinskem delu na gostovanjih pri Ajaxu in Chelseaju. "Zavedamo se, da naše predstave na gostovanjih doslej niso bile dobre, vendar zato v Ligi prvakov ne igramo slabo. V Londonu, Amsterdamu ... Liga prvakov je visok nivo nogometa. Zavedamo se pomembnosti okoliščin, s katero se bomo srečali v Milanu," je za konec še zatrdil Celades. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Peter Selan 1978
19. 02. 2020 17.59
Mislim da ja blo bi super da ga še jojo zadane