Liga prvakov

Handanović ustavljal Katalonce, ko pa rešitve ni bilo več, se je 'prikazal' Icardi

Milano, 06. 11. 2018 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
T.V./Ž.L./J.K.
Komentarji
99

Obračun velikanov v skupini B se je na milanskem stadionu Giuseppeja Meazze razpletel brez zmagovalca. Inter je predvsem po zaslugi Samirja Handanovića do konca tekme ostal v igri za točko proti Barceloni, ki jo je po debitantskem golu Malcoma črno-modrim prinesel do tedaj nevidni kapetan Mauro Icardi (1:1). Tudi točka pa je bila dovolj, da se je Barca že uvrstila v osmino finala.

Več videovsebin
  • Obramba Samirja Handanovića po strelu Ivana Rakitića v 60. minuti
    00:08
    Obramba Samirja Handanovića po strelu Ivana Rakitića v 60. minuti
  • Vrhunska obramba Samirja Handanovića Luisu Suarezu v 42. minuti tekme
    00:14
    Vrhunska obramba Samirja Handanovića Luisu Suarezu v 42. minuti tekme
  • Gol Malcoma za vodstvo Barcelone na Guiseppe Meazzi z 1:0
    00:50
    Gol Malcoma za vodstvo Barcelone na Guiseppe Meazzi z 1:0
  • Zadetek Maura Icardija za izenačenje Interja proti Barceloni (1:1)
    00:34
    Zadetek Maura Icardija za izenačenje Interja proti Barceloni (1:1)
  • Vrhunci tekme Inter - Barcelona
    03:43
    Vrhunci tekme Inter - Barcelona

Kljub napovedim, da bo Lionel Messi najmanj sedel na klopi Barcelone in morda dobil nekaj minut na tekmi z Interjem v Milanu, je po objavi začetnih enajsteric postalo jasno, da bo Argentinec, ki je še v torek zvečer treniral s soigralci, "zrel" zgolj za tribuno. Trener Ernesto Valverde se je odločil, da ne bo tvegal, v boj pa je poslal prepoznavno zasedbo, ki je tako dobro nadomestila izostanek prvega strelca in kapetana. Malce presenetljivo je priložnost od prve minute na San Siru dobil Ousmane Dembele, sicer eden od junakov zadnje zmage v prvenstvu nad Rayem Vallecanom, ko so Katalonci v zadnjih minutah poraz spremenili v zmago s 3:2.

TEKMA

Interjev strateg Luciano Spalletti je v boj poslal pričakovano zasedbo s Samirjem Handanovićem v golu, nared je bil tudi vprašljivi belgijski vezist Radja Nainggolan, ki ni igral na zadnjem medsebojnem obračunu na Camp Nouu. Tekma, ki je Milančanom prinesla rekorden zaslužek, ko gre za prihodke z naslova prodaje vstopnic, se je začela po željah domačih, saj je nekdanji član Barcelone in zdaj prvi mož Interja Mauro Icardi "zakuhal" priložnost Matiasa Vecina pred vrati Kataloncev, a je strel slednjega ustavil Marc-Andre ter Stegen.

Samir Handanović (levo) ob Ousmanu Dembeleju.
Samir Handanović (levo) ob Ousmanu Dembeleju. FOTO: AP

Poleg Valentina Rossija na tekmi tudi Aleksander Čeferin
A vse od tedaj smo spremljali praktično zgolj enosmerni promet proti nasprotnim vratom: Dembele je po individualnem prodoru prišel do strela z okoli 20 metrov in z levico preizkusil dobro postavljenega ljubljanskega vratarja. Ta si je v 12. minuti privoščil edino občutnejšo napako, ko je podaril žogo nasprotnikom, po podaji Ivana Rakitića pa je Luis Suarez skupaj z izvrstnim preigravanjem meril prek vrat. Vedno bolj tihe navijače, med katere se je s prvim pomočnikom Luisom Figom pomešal tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin, je sredi polčasa dvignil zgolj poskus Kwadwa Asamoaha, ki pa je po predložku s strani meril previsoko.

V 22. minuti je bil spet blizu vodilnemu zadetku Suarez, ki si je lepo ustavil žogo in jo nato še lepše poslal prek nemočnega Handanovića, a za las zgrešil cilj. Do konca polčasa je bilo pred golom črno-modrih še nekajkrat vroče, a je bil vedno na mestu Handanović, Suarez pa je po podaji iz kota v 31. minuti prišel do strela znotraj kazenskega prostora, a meril mimo daljše vratnice. Najboljšo obrambo polčasa je Handanović prihranil za 42. minuto in po tem, ko ustavil poskus z razdalje Philippeja Coutinha, je bil na pravem mestu ob nevarnem polvoleju Suareza z roba 16-metrskega prostora.

Icardi (v sredini) proslavlja ob Marcu-Andreju ter Stegnu in Clementu Lengletu.
Icardi (v sredini) proslavlja ob Marcu-Andreju ter Stegnu in Clementu Lengletu. FOTO: AP

Icardi nemudoma odgovoril 'debitantu' Malcomu
Obstreljevanje Handanovićevega gola se je nadaljevalo tudi v drugem polčasu, ko je bil Ljubljančan po samostojni akciji kos poskusu Coutinha v 52. minuti, še bolje pa je po uri igre posredoval, ko je predenj prišel Rakitić: "Sarma" ga je pričakal na bližnji vratnici, nato pa je podajo Hrvata v gol spremenil Suarez, a so poljski sodniki njegov zadetek upravičeno razveljavili, ker je Rakitiću žoga ob podaji ušla v golavt. Handanović je v nadaljevanju polčasa ustavil še en strel Coutinha znotraj kazenskega prostora, ki je spremenil smer, na drugi strani pa je imel v 65. minuti eno lepših priložnosti za Inter Matteo Politano, a neoviran z glavo po podaji Ivana Perišića ni zadel.

STATISTIKA

V 67. minuti je bil Handanović na mestu po še enem močnem strelu z razdalje, tokrat Dembeleja, odbitek pa je Suarez pospravil v zunanji del njegove mreže. Oba trenerja sta za zaključek obračuna osvežila enajsterici, v polno pa je s svojo menjavo v 81. minuti zadel Valverde, saj je krilni napadalec Malcom, ki je bil vse od prestopa iz Bordeauxa povsem izven boja za uvrstitev v začetno enajsterico, zabil svoj prvenec za Barco. Brazilec je po podaji rojaka Coutinha stekel v kazenski prostor in med branilcema Interja pomeril proti Handanoviću, ki mu je žoga ušla pod roko.

Malcom je gol na italijanskih tleh, kjer so ga pred kontroverzno spremembo načrtov v zadnjem hipu številni poleti že videli v dresu Rome, proslavljal na robu solz ‒ to je bil njegov sploh njegov prvi nastop v Ligi prvakov. Podobno ganjeni so bili že v enem naslednjih napadov tudi navijači Interja, saj so njihovi ljubljenci izenačili: slabo posredovanje Barcine zadnje vrste in vezista Sergia Busquetsa je izkoristil do tedaj nevidni Icardi in kapetan črno-modrih je poskrbel za noro slavje in izenačenje proti bivšim delodajalcem. V triminutnem sodnikovem podaljšku večjih razburjenj ni bilo, Katalonci pa so lahko ob slovesu od mesta mode že proslavljali uvrstitev v osmino finala, medtem ko interiste čaka še hud boj s Tottenhamom in PSV Eindhovnom. 

Liga prvakov, skupinski del, 4. krog:

- skupina B:
Inter ‒ Barcelona 1:1 (0:0)
Icardi 87.; Malcom 83.

Postavi:

Inter: Handanović; Vrsaljko, Škriniar, De Vrij, Asamoah, Brozović (od 85. Martinez), Vecino, Politano (od 81. Candreva), Nainggolan (od 63. Valero), Perišić; Icardi. Na klopi: Padelli; Keita, Miranda, D'Ambrosio.

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Rakitić, Busquets, Arthur (od 74. Vidal), Dembele (od 81. Malcom), Suarez, Coutinho. Na klopi: Cillessen; Semedo, Rafinha, Alena, Chumi.

POSTAVI

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.47

Konec tekme!

Razburljiv zaključek v Milanu, kjer bi lahko Barcelona zabila vsaj nekaj golov, a je bil izjemno razpoložen Samir Handanović. Po tem, ko ga je s prvencem za Barco premagal Malcom, je točko črno-modrim v enem zadnjih napadov rednega dela priigral kapetan Mauro Icardi. Hvala za vašo pozornost in lahko noč, z vami sem bil Jan Krstovski.

92'

Lepa podaja razpoloženega Malcoma, ki pa je bila za las previsoka za Luisa Suareza. Samir Handanović vrača žogo v igro, vstopili pa smo že v 92. minuto.

91'

Tri minute podaljška

Spremljali bomo še tri minute sodnikovega podaljška.

90'

Zadnja minuta rednega dela

Vstopili smo v zadnjo minuto rednega dela tekme ... Lahko katera od ekip "ukrade" zmago v zadnjih napadih?

87'

Gol za Inter! Icardi!

Razpoloženje se je zdaj močno popravilo: Mauro Icardi je izkoristil slabo posredovanje Sergia Busquetsa in soigralcev, se lepo obrnil pred vratarjem Marcom-Andrejem ter Stegnom in proti bivšim delodajalcem izenačil na 1:1!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (99)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
07. 11. 2018 15.38
+3
zapiralec sm slišal mal prej da inter se kr isce zogo po igrišcu haha
mmickica
07. 11. 2018 13.54
+10
Čeprav tekma ni bila ne vem kako pomembna, je vseeno škoda, da se ni končala z zmago Barce, saj so igrali zelo lepo, le da žal pre malo učinkovito. No, pravzaprav se je Sarma izkazal bolj, kot bi si jaz to želela.
janezdollar
07. 11. 2018 12.41
-11
Ampak roza dresi pa prav pašejo Barci...hahaha...
mmickica
07. 11. 2018 13.52
+10
Vem na kaj namiguješ, ampak dresi so izjemno lepi in ja, res jim pašejo.
StarDeluxe
07. 11. 2018 17.32
Lepši od tistih, ko jih je imel royal par sezon nazaj...če se ne motim smo jim rekli flamingoti. :)
fihner
07. 11. 2018 08.51
+17
Zapirač, pisal si, da bo zmagal Inter 3:2, pa 3:1, pa od šolanja nekaj......, daj ne smeši se....
Kollerik
07. 11. 2018 09.08
+13
Ma pusti ga, saj vidiš, da nima vseh klikerjev poštimanih...
Maxx365
07. 11. 2018 09.48
+12
Zdaj pa pametuje in trdi, da je napovedal 1:1... pet minut pred koncem tekme, ko je Barcelona vodila 1:0, haha
Johnny_J
07. 11. 2018 12.16
+7
pri 1:1 je napovedal še en Icardijev gol in zmago interja 2:1. Če napoveš vse možne rezultate, se ti bo en že posrečil, on se pa meče ven, kot da je Nostradamus.
janezdollar
07. 11. 2018 08.26
-14
Že nekaj let napovedujem isto in tudi letos bo tako...Barca ziher ne bo osvojila LP...s tem mučenjem žoge že ne...in ne smemo pozabiti na njihovo tragikomično obrambo...Napad in sredina sta premalo za največjo lovoriko...
DirtySanchez
07. 11. 2018 07.53
-23
prav na bruhanje mi gre ko berem te komentarje fanov Barcelone., sram vas bilo, pljuvate po vseh drugih klubih po vseh drugih igralcih po vseh sodnikih ki ne sodijo v prid Barcelone. Na koncu se bo izkazalo kateri klub in nogometaš je najboljši.
pablo123 1
07. 11. 2018 09.08
-9
Kollerik
07. 11. 2018 09.12
+7
...torej se pejt nekam v kot skozlat. Najbrž je kar naporno in hudo sovražiti največji klub na svetu.....
Anticripstoned
07. 11. 2018 09.54
+6
janezdollar
07. 11. 2018 07.30
-27
Si mislil napisati polšans? S tem mučenjem žoge še 100 let ne bodo prvaki v LP....zelo jalovo zgleda vse skupaj...
Maxx365
07. 11. 2018 09.45
+11
Očitno nisi gledal tekme, pa pametuješ na pamet samo zato da lahko kot ponavadi pljuvaš po Barceloni. Nekaj statistike, ki ovrže tvoje bluzenje: Barcelona-Inter: posest žoge 61:39%, streli skupno 27:10, streli na gol 8:1, obrambe vratarja 0:7, jalovo? Če Inter ne bi imel v vratih super razpoloženega Handanovića, bi jih popil enih pet.
mptour
07. 11. 2018 07.22
+4
Super igra Barce, edina napaka pri golu. Ampak un klovn Suarez, moja staramama bi zabila včeri vsaj pet golov.
diebaumeister
06. 11. 2018 22.59
+20
Icardi več sreče kot pameti
pablo123 1
07. 11. 2018 08.55
-10
Poglej si statistiko Icardija pa ne pametuj prevec.
diebaumeister
07. 11. 2018 10.03
+5
Sem jo, dosega gole v serie A proti klubom ki so uvrščeni na zadnjih 4 mestih
pablo123 1
07. 11. 2018 12.10
+1
Potem pa hitro po očala z dvojnimi stekli.. Zadnjih sedem tekem Interja - 2 gola spalu, 2 gola laziu, 1 gol fiori, milanu, psvju, barci.. pred tem pa super lep gol totenhamu..
rolica
06. 11. 2018 22.56
+6
v skupini C bo pestro
+10
ehjaehja
06. 11. 2018 22.55
-25
bravo inter zaslužena točka! Kaj ti pomaga tisto žogo muči ko pa učinka ni:D zgleda da tej dresi od barbike ne prinašajo srečo ženstvenim kataloncem😂😂
nisde357
06. 11. 2018 22.59
+21
fihner
07. 11. 2018 07.11
+29
Kako ni učinka? Prvi v svoji skupini in še vedno vodilni v ligi? Real premagajo tudi v pižami......
Kollerik
07. 11. 2018 07.54
+14
Inter si je včeraj glede na prikazano zaslužil poraz vsaj 5:1, toda Handa jih je reševal.
Messigoat
07. 11. 2018 14.41
Dej mi petko barca neucinkovita kaj je pol sele reall hehee se maribor bi ga premagal
BobbyP
06. 11. 2018 22.53
+15
Inter je najbolj usrana ekipa na svetu. 😂
diebaumeister
06. 11. 2018 22.59
+10
pablo123 1
07. 11. 2018 09.00
-5
Kje je zdaj uporabnik idiu3krasne, ki je govoril da bo barca nafilala Inter.. Po vrednosti igralcev je tako kot ce bi igrala maribor - bled.. pa bi potem pisal da je bled usrana ekipa?? Glede na to kakšno postavo ima Inter je bilo včeraj vse skoraj odlično..
diebaumeister
07. 11. 2018 10.05
dej Icardi je imel 3 krat žogo po nogah, gol zadel iz biljard akcije, kjer se use neki odbiva, pa še srečo d je šla žoga skozi noge Ter Stegnu, pri 8 m širine gola, on pa 2 metra stran, pravi mojster ni kaj
pablo123 1
07. 11. 2018 12.19
+1
Poglej si mal vrednost ekip oz igralcev pa ne nabijej.. boljs 3x v celi tekmi pa gol, kot pa suarez 100x pa brez gola.. pač sprijazni se, ko Icardi dobi žogo v kazenskem prostoru je 70 posto gol..
pablo123 1
07. 11. 2018 12.22
8m širine praviš.. in koliko m je bilo "frej"? Z leve in desne sta bila obrambna igralca, tako da je strel moral iti po sredini.. drugače pa super statistika ter stegna včeraj, kajne..
ehjaehja
06. 11. 2018 22.51
-26
bravo inter handa igralec tekme 😎
Maxx365
06. 11. 2018 22.55
+13
kar se tiče napovedovanja rezultatov in pametovanja pred tekmo ... pojma nimaš!
ehjaehja
06. 11. 2018 22.56
-21
KAKO NE? REKEL SEM DA AL INTER ZMAGA AL PA NULA,TI SEM ZADEL MAR NE? nato pa sem napisal KONČNI IZID 1:1 IN ČEZ MINUTO icardi udari hihihii
Herba
07. 11. 2018 07.14
+9
A ti prihaja še danes na ta račun? Edino zadovoljstvo realovcev je ostalo izanačenje Barce, da pa še izgubi je paže preveč orgazmično...
mptour
07. 11. 2018 07.21
+10
Maxx365
07. 11. 2018 07.34
+14
zapirač, še enkrat, pojma nimaš! Ob 18.36 si napovedal zmago Interja z 3:1 ali 3:2, zdaj pa pametuješ, 5 minut pred koncem zna vsak butl videt, da ne more več biti 3:1 za Inter, če Barca vodi z 1:0, tebi se lahko človek samo smeji, lol
Drago Kugler
07. 11. 2018 08.44
+5
me zanima, če je s teboj zapirač vse vredu.
grevid
06. 11. 2018 22.50
+12
Dobro da majo bosanca Handanovića.
Kollerik
06. 11. 2018 22.50
+5
Volk sit, koza cela... :)
ehjaehja
06. 11. 2018 22.51
-16
Janezcesnik
06. 11. 2018 22.54
+10
Da nebos jutr spet mogu 5ke delit😂😂😂
Maxx365
06. 11. 2018 22.57
+6
res je, toliko priložnosti kot je Barca imela, pa je Inter celo tekmo reševal Handa, drugače bi 5 komadov požrli, potem pa en usran gol Interja
pablo123 1
07. 11. 2018 09.04
-3
Usran? Hahaha majster Icardi je največja zver v kazenskem prostoru ko dobi zogo.. če je kdo usran je to stegen..en strel na gol in ga faše..luzerski golman
KavčStrokovnjak
07. 11. 2018 09.05
+1
Maxx365
07. 11. 2018 09.22
+1
Inter ima srečo, da imajo Hando, včeraj bi bilo 5
+5
prijatelski remi...hehe
ehjaehja
06. 11. 2018 22.46
-19
inter je začutil sedaj strah v kosteh pri barci ikqrdi bo zabil za zmago v sodnikovem podaljšku
Messigoat
07. 11. 2018 14.40
ehjaehja
06. 11. 2018 22.43
-21
IKARDI odspodaj sem napovedal končni izid 1:1
Dany75
06. 11. 2018 22.43
-10
bravo za onega ko je napisal 1:1 😁👍
ehjaehja
06. 11. 2018 22.44
-19
fihner
07. 11. 2018 07.13
+5
Od stotih poskusov ti pa enkrat ja mora ratat!
KranskyJanez
06. 11. 2018 22.41
+0
ali bo barcelona igrala na 2-0