Liga prvakov

Bo Fernandes že po nekaj mesecih zapustil Old Trafford? Barca in Real v preži

Manchester, 17. 10. 2020 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portugalski reprezentančni vezist Bruno Fernandes se je januarja iz lizbonskega Sportinga preselil na Otok. Manchester United ga je predstavil kot veliko okrepitev in igralca, ki bo še nekaj sezon držal škarje in platno igre rdečih vragov. Posledično so mu ponudili pomembno vlogo, je tudi izvajalec enajstmetrovk, a "idila" v taboru vragov je, kot pišejo otoški mediji, pritrjujejo jim tudi španski in portugalski, očitno kočana. Mediji trdijo da ga je trener Ole Gunnar Solskjaer vzel na zob in da Portugalec že želi iz kluba. V vrsti naj bi čakala Barcelona in Real. V torek, prenos na Kanalu A in VOYO od 20.30, rdeče vrage sicer čaka spektakel v Ligi prvakov proti aktualnim finalistom iz Pariza, ekipo PSG.

Bruno Fernandes
Bruno Fernandes FOTO: AP

Angleški nogometni velikan Manchester United je v začetku leta le dokončal prestop portugalskega reprezentančnega vezista Bruna Fernandesa iz lizbonskega Sportinga, kamor je skoraj istočasno iz Slovana Bratislave prišel slovenski napadalec Andraž Šporar

V torek se začenja nova sezona Lige prvakov. Že uvodoma poslastica. Na Kanalu A in VOYO bomo prenašali dvoboj Manchester United PSG.

Fernandes je podpisal pogodbo za naslednjih pet sezon in pol z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Dogovor sta kluba po dolgih pogajanjih le dosegla. Fernandes je na 137 tekmah za zeleno-bele dosegel 63 golov, je pa tudi član portugalske izbrane vrste in je zanjo zbral 19 nastopov. Njegov novi klub sicer ob prestopu ni razkril finančnih podrobnosti, angleški in portugalski mediji pa so poročali o začetni ceni približno 55 milijonov evrov, z bonusi bi posel lahko dosegel tudi 80 milijonov evrov. "Ko sem opazoval Cristiana Ronalda v dresu tega kluba, sem postal velik navijač Uniteda. Zdi se mi neverjetno, da lahko zdaj igram za ta klub, trdo sem garal za ta trenutek in navijačem lahko obljubim, da bom naredil vse za lovorike in uspehe. Velika zahvala vsem v Unitedu, ki so verjeli vame, komaj čakam, da se izkažem na zelenici," je za spletno stran rdečih vragov takrat dejal Fernandes.

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer FOTO: AP

 A dobre pol leta kasneje se je status Fernandesa v ekipi trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja spremenil.

Prestop zdaj že nekdanjega kapetana Sportinga k Unitedu se je vlekel precej časa, številni mediji so ga že videli v drugih klubih, tudi v Barceloni. Petindvajsetletni vezist je sicer pred Sportingom igral še za Novaro, Udinese in Sampdorio.

"Vse skupaj se je zakuhalo med tekmo Manchester United Tottenham, ko so vragi sramotno izgubili s 1:6, Fernandesa pa je Norvežan menjal ob polčasu. Tega mu Portugalec ni oprostil in od takrat sta v slabih odnosih. Trener vragov sicer trdi, da je odnos z igralcem ostal isti in da je Fernandes sprejel in razumel menjavo, toda portugalski mediji, prednjači A Bola, so že pisali, da je Fernandes klical svojega menedžerja Jorgeja Mendesa in ne želi več igrati pod vodstvom Solskjearja," pišejo otoški mediji, ki v ospredje takoj silijo Barcelono in Real, ki naj bi, tako Marca in AS v en glas, čakala na razplet zgodbe in bila pripravljena že v naslednjem prestopnem roku Portugalca pripeljati v klub. Medtem je 25-letni ofenzivni vezist zanikal, da naj bi imel težave s trenerjem, zanikal je tudi to, da je komentiral taktiko ekipe na zadnjih tekmah in posledično kritiziral tudi predstave vragov. "Bruno je izjemen fant, zelo razmišljujoč in vedno želi dobro svoji ekipi. Z njim nimam težav. Gledam le proti naslednji tekmi, ki nas čaka," pravi Solskjear.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
17. 10. 2020 19.12
-1
Junajted ga je zasral, ker ni vztrajal z Murijem ... Muri je preporodil Totnhem ...
Iniesta
17. 10. 2020 19.11
Gunar izgublja kompas ....
HALAcR7
17. 10. 2020 15.21
+0
Bruno nima kaj delat v Realu,v Barco lahko pride le če bo rekel da je messi najboljši.kar odpade tako da odpade tudi v barco
bububu123
17. 10. 2020 14.11
+2
Oli tako ali tako ne bo dolgo trener vragov...
cripstoned
17. 10. 2020 14.04
+2
prej bo odsel oli kot pa bruno... ze zdaj se oliju trese stolcek in najbolj resna zamenjava zanj naj bi bil pochettino... najboljsd za united bi bilo ce bi vztrajali z moujem...
MEDVED7
17. 10. 2020 13.07
+1
POP TV, BRUHARIJA RUMENA
GeorgeBest1968
17. 10. 2020 12.37
+5
Kako ga bo Solskjaer vzel na zob, ce se nikol ne krega,nikol ni jezen na igralce med tekmo,sam smeji se.
edenhazard
17. 10. 2020 12.37
+3
hahahaha to nemors vrjet
Quaresma7
17. 10. 2020 12.01
+6
Samo nakladanje medijev.
samomojemnenje
17. 10. 2020 11.24
+5
Članek, ki je nastal zgolj z ugibanjem novinarja, da je imel kaj pisati. In Barca in Real čakata v vrsti? Če bi ga ManU res prodal, ga ne bi dal za manj kot 80-100M, Barca pa tega denarja nima. Real pa mislim, da bo prej poskusil pripeljati Camavingo.
brodarko
17. 10. 2020 11.16
+7
...ga je trener vzel na zob...Kakšna primitivna slovenščina !