Liga prvakov

Neymarjevo tekmo za pozabo 'začinil' Mane, Bobby pa Liverpoolov rešitelj

Liverpool, 19. 09. 2018 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fantastičen nogometni večer na stadionu Anfield se je po zaslugi Roberta Firmina prevesil tudi v noč veselja za navijače redsov, ki so s 3:2 premagali PSG. V vrstah Parižanov je bil krepko v senci Brazilec Neymar, ki si ga je s finto privoščl Sadio Mane.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Liverpool - PSG
    03:48
    Vrhunci tekme Liverpool - PSG
  • Vrhunci tekme Monaco - Atletico Madrid
    03:11
    Vrhunci tekme Monaco - Atletico Madrid
  • Vrhunci tekme Inter - Tottenham
    02:30
    Vrhunci tekme Inter - Tottenham
  • Vrhunci tekme Schalke - Porto
    03:02
    Vrhunci tekme Schalke - Porto
  • Vrhunci tekme Crvena Zvezda - Napoli
    02:35
    Vrhunci tekme Crvena Zvezda - Napoli
  • Vrhunci tekme Galatasaray - Lokomotiva Moskva
    03:13
    Vrhunci tekme Galatasaray - Lokomotiva Moskva
  • Vrhunci tekme Barcelona - PSV
    03:27
    Vrhunci tekme Barcelona - PSV
  • Vrhunci tekme Brugge - Borussia Dortmund
    03:40
    Vrhunci tekme Brugge - Borussia Dortmund
  • Iz 24UR: Liverpool proti PSG nagrajen za vztrajnost
    02:35
    Iz 24UR: Liverpool proti PSG nagrajen za vztrajnost

Navijači Liverpoola so trepetali ob koncu srečanja, saj je bilo videti, da bodo točko (ne)zasluženo iz Anfielda odnesli francoski prvaki. Toda potem je na sceno stopil Roberto Firmino oziroma Bobby, kot ga kličejo soigralci, ki je v igro vstopil šele sredi drugega polčasa zaradi težav s poškodbo očesa, ki jo je staknil na tekmi angleškega prvenstva proti Tottenhamu. Dosegel je gol v sodnikovem podaljšku v 92. minuti in nato slavil na svoj način, ko si je eno oko pokril z dlanjo.

"Ne morem povedati dovolj dobrih besed o Bobbyju. Da je prišel v igro po njegovi poškodbi je res neverjetno. To je perfekten začetek tekmovanja za nas in na tem lahko gradimo. Bili bi zelo razočarani, če ne bi zmagali. Oni si niso priigrali veliko priložnosti, mi smo jih imeli veliko," je tekmo pokomentiral James Milner, strelec gola, rezervni vratar Liverpoola, Belgijec Simon Mignolet pa je na twitterju objavil: "V deželi slepih, enooki je kralj Bobby!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Precej neopažen je ostal prvi zvezdnik PSG, najdražji nogometaš na svetu, Brazilec Neymar. Ostal je brez gola in ni navdušil, podal je pri golu Kyliana Mbappeja, bolj pa je bila v ospredju finta Sadia Maneja, ki so jo pri Ligi prvakov poimenovali kar poteza dneva, ki je v prazno poslal Brazilca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi pri španski Marci niso bili prizanesljivi, zapisali so, da sta imela Neymar in Mbappe (dosegel je gol za izenačenje na 2:2) vrtoglavico na Anfieldu. "Šel je v Pariz, da bi prišel na tron, ki si ga delita Cristiano in Messi, vendar še vedno ni pokazal, da lahko reši velike tekme. V delu tekme je povsem izginil in to so tekme, kjer moraš znati pokazati svojo moč in znanje," so še zapisali pri Marci na Neymarjev "račun".

Tudi trener redsov Jürgen Klopp je priznal, da so bolj napadali levo stran pariškega moštva, ker Neymar ni dober v obrambnih nalogah. "Neymar je nogometaš svetovnega kova, vendar ni branilec, zato smo poskušali na ta način," je povedal Klopp.

Robertu Firminu je čestital tudi trener Jürgen Klopp.
Robertu Firminu je čestital tudi trener Jürgen Klopp. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
19. 09. 2018 17.35
+3
S takšno igro ,ki jo gradi samo na neomejenem preigravanju , ne prispeva veliko k uspehu ekipe. Kaj pomaga , č e slalomira med tremi ali štirimi igralci , na koncu pa izgubi žogo in uniči napadalno akcijo . Pri Barci je Messsi iz njega napravil zvezdnika . Vrnitev k Barci ne pride več v upoštev in bilo bi nemodro ,to tudi storiti.
ledr
19. 09. 2018 10.34
+21
Neymar bo verjetno kmalu spoznal (ali pa je že...), da je naredil življensko napako. Razen, če mu je edina prioriteta v življenju (ne denar, ker tega imajo vsi ti igralci veliko) ampak OGROOOMNO denarja. S svojim odhodom je razbil takrat najboljši napad na svetu, ki bi verjetno še danes "haral" po igriščih, če bi ostal v Barci. Tako pa vprašanje kaj še bo iz njega.
rolica
19. 09. 2018 11.47
+6
mmickica
19. 09. 2018 16.32
+3
Res je. Ceprav nikjer ne pise, da se ne bi mogel vrniti, vendar Barca nikoli ne bi placala zanj toliko, ali se vec, kot je zanj dobila. In prav je tako.
apodgra
19. 09. 2018 17.40
+2
mmickica Kdo bo sprejel nazaj igralca ,ki se je na tako hinavski način prodal PSG-ju in po francosko zapustil Barco ,samo za svojo boljšo plačo. Niti pod razno ga Barca ne bi več sprejela nazaj , pa čeprav bi bil zastonj.
Carrasco
19. 09. 2018 09.25
+0
kdo še gleda oz bere 24 kur šport?
dajno
19. 09. 2018 09.07
+31
Neymarju se že dolgo kolca po Barci