Liga prvakov

Britanska vlada: Za tekmo Liverpool ‒ Atletico smo sprejeli pravo odločitev

London, 21. 04. 2020 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski finančni minister Rishi Sunak se je vmešal v poročanje o povratni tekmi osmine finala Lige prvakov med Liverpoolom in Atletico Madridom. Po novih kritikah na račun oblasti, ki so dovolile igranje pred polnimi tribunami na liverpoolskem stadionu Anfield, se je Sunak odzval z oceno, da je bila v tistem trenutku to "prava odločitev".

 

Sprejem avtobusa z nogometaši Liverpoola nekaj ur pred začetkom tekme na Anfieldu.
Sprejem avtobusa z nogometaši Liverpoola nekaj ur pred začetkom tekme na Anfieldu. FOTO: AP

Potem ko je namestnica vladnega svetovalca za zdravje Angela McLean dejala, da bo v prihodnje "zanimivo" spremljati analize širjenja novega koronavirusa v povezavi s tekmo Lige prvakov med Liverpoolom in Atletico Madridom, se je odzval britanski finančni minister Rishi Sunak. Ta pravi, da je bil prihod 3000 navijačev madridskega kluba skupaj s preostalimi 51.000 navijači na stadion Anfield v tistem trenutku "prava odločitev", čeprav je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) na dan tekme razglasila pandemijo.

"Sledili smo nasvetom znanstvenikov in sprejeli prave odločitve v pravem času. Verjamem, da smo v pravem trenutku sledili pravim nasvetom," je po poročanju časnika Liverpool Echo dejal Sunak. Nedavno je odhod madridskih navijačev v Liverpool za "napako" sicer označil tudi madridski župan Jose Luis Martinez-Almeida, medtem ko so se kritike na račun odgovornih vrstile tudi zaradi tekme med Atalanto in Valencio v Milanu.

Sunak je dodal, da je za vse ukrepe treba izbrati "pravi trenutek", neposredno pa je odgovoril tudi na besede McLeanove."Vprašanje moramo postaviti v kontekst državne politike v tistem trenutku. Ko je življenje potekalo v običajnem slogu, obisk nogometne tekme ni predstavljal pretirano visokega dodatnega tveganja," meni  Sunak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Carrasco
21. 04. 2020 14.43
+5
Kdaj pa so priznali svojo napako?Odgovor je NIKOLI
SVETTEL5
21. 04. 2020 14.24
+5