Liga prvakov

Buffon podprl Ronalda: 'Juventusa tokrat gotovo ne bo razočaral'

Pariz, 13. 08. 2018 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gianluigi Buffon je v nedeljo zvečer odigral prvo ligaško tekmo izven meja Italije, potem ko je v francoski Ligue 1 ob zmagi nad Caenom debitiral v vratih Paris Saint-Germaina in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno (3:0). Za Buffonov bivši klub Juventus pa je le nekaj ur prej debitiral Cristiano Ronaldo ...

Buffon (na fotografiji) med tekmo v Parizu.
Buffon (na fotografiji) med tekmo v Parizu. FOTO: AP

V vrstah Juventusa je Gianluigi Buffon skoraj dve desetletji neuspešno lovil naslov v Ligi prvakov, ki ga namerava stara dama s prihodom Cristiana Ronalda končno osvojiti. Velikega evropskega trenutka v Torinu legendarni Italijan ni dočakal in se po izteku minule sezone podal k Paris Saint-Germainu, kjer bo v družbi Neymarja, Thiaga Silve in ostalih pariških asov poskušal dvigniti pokal z velikimi ušesi.

Poleg vprašanj o prvem nastopu za Paris Saint-Germain, ki ga je Buffon v nedeljo opravil z odliko, je bilo zaradi dogodkov iz Italije seveda obvezno tudi vprašanje o Ronaldu, ki je na prijateljski tekmi med Juventusovo člansko in B-ekipo debitiral z golom ob zmagi 5:0.

"Juve ne preseneča"
"Upam, da bo lahko Juventusu dal tisto, kar je dal svojim prejšnjim ekipam. Gotovo ne bo prinesel razočaranj zadnjih let, ko je bil v vlogi nasprotnika," se je nesrečnih snidenj z Realom, ki je Juventus leta 2017 premagal v finalu Lige prvakov, v minuli sezoni pa ga je izločil v četrtfinalu, spomnil Buffon.

Ronaldo (desno) s Paulom Dybalo. Oba sta zatresla mrežo Juventusove B-ekipe na nedeljskem prijateljskem obračunu.
Ronaldo (desno) s Paulom Dybalo. Oba sta zatresla mrežo Juventusove B-ekipe na nedeljskem prijateljskem obračunu. FOTO: AP

"Juve ne preseneča, njegov vodilni kader je zelo sposoben, tako kot njegova ekipa, navijači in zgodovina, če pa ne osvaja lovorik, mu do tega manjka le malo," je nadaljeval čuvaj mreže, ki ga po koncu kariere v klubu gotovo čaka katera od pomembnejših direktorskih vlog.

Čuti posebno energijo
Trener PSG Thomas Tuchel do konca ni želel potrditi, če bo nedeljsko tekmo na Parku princev proti Caenu Jana Repasa začel tudi zimzeleni Buffon, ki je nato dobil priložnost in se izkazal z nekaj dobrimi posredovanji. 

"Če sem že šef obrambe? Ne čutim tako, zelo sem vesel, ker smo dobili še drugo tekmo (po zmagi nad Monacom v superpokalu s 4:0, op. a.), drugič tudi nismo dobili gola," je o tekmi, ki so jo na stran PSG prevesili Neymar, Adrien Rabiot in Timothy Weah, še povedal Buffon.

"Tu je čutiti posebno energijo. Navdušen sem bil, da sem lahko zaigral na tem stadionu. S soigralci smo veliko govorili predvsem o navijačih," je o svojem novem domu še povedal Buffon.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
13. 08. 2018 22.23
-2
Buffon ni hotel biti v istem klubu kot narcis, ki mu je v prejšnjih sezonah žrl živce. Se strinjam z njegovo odločitvijo.
papi1
13. 08. 2018 18.20
+8
Škoda, da je zapustil Juventus, tako res ne bo osvojil LP.
Rolka
13. 08. 2018 15.38
+16
Buffon je legenda nogometa in eden izmed boljših ljudi!!!!
ehjaehja
13. 08. 2018 13.37
+8
bravo buffon! vedno si govoril o super cristianu z strahospoštovanjem zato si zaslužiš poklon
crpistoned
13. 08. 2018 15.33
-2
ce bi pa tako govoril o messiju pa bi bil njegov najvecju hejter?
ehjaehja
13. 08. 2018 17.30
-2
o Messiju ne bo nikoli tako govoril saj ga Messi ni premagal z toliko krat z mojstrovinami kot super Cristiano:))
apodgra
18. 08. 2018 08.45
-1
Zapirač Veš kaj imata ti in Ronaldo skupnega ? Tako pogosto, kot se Ronaldo pojavlja na tem omrežju-največkrat , se ti uvrščaš na sam vrh dobitnikov minusov za tvoje izvirne komentarje . Oba sta vodilna in oba želita izstopati ,na žalost v negativnem smislu , kar vam tudi uspeva . Še naprej vztrajaj in daj si duška ,ker ti je to edino zadovoljstvo . Srečnež ,da si vsaj tu nekaj našel za svojo dušo. Še naprej širi svojo negativno energijo , ker ta mora iti iz človeka ven ,drugače te bo razneslo.