Liga prvakov

Guardiola: Povratna tekma z Realom? Imamo jo nekje zadaj v glavi

Manchester, 26. 05. 2020 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski nogometni strokovnjak Pep Guardiola se z Manchester Cityjem po lažji sprostitvi ukrepov ob boljši statistiki koronavirusnih okužb na Otoku počasi, a vse bolj intenzivno pripravlja na nadaljevanje angleškega prvenstva. In tudi na Ligo prvakov, kjer bo proti madridskemu Realu branil lepo prednost po zmagi na prvi tekmi osmine finala na Santiagu Bernabeuu (2 : 1). "O Realu še ne razmišljamo. Ni še čas. Dvoboj imamo nekje zadaj v glavi. Je pa lepo, da smo se vrnili na travnike in počnemo to, kar imamo najraje. Igramo nogomet."

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP

Zadnji zmagovalci angleške Premier League se na nadaljevanje tekmovalne sezone pripravljajo po navodilih in pod strogimi ukrepi, ki jih je zaukazala britanska vlada. "Sledimo protokolu in se držimo pravil. Moramo. Vsi se moramo ravnati po tem. Je malce čudno, a važno je, da smo se vrnili temu, kar najraje počnemo. Vrnili smo se nogometu," je za Sky Sports razpredal Pep Guardiola, ki je med divjanjem koronavirusa ostal brez matere. 

Vodilni v Premier League upajo, da bodo 12. ali 19. junija lahko nadaljevali sezono, v kateri angleške prvoligaške kluba čaka še skupno 92 tekem.

"Kot so pred dnevi potrdili v klubu, je Guardiolova 82-letna mama Dolors Sala Carrio v Manresi pri Barceloni podlegla bolezni," piše Sky Sports in dodaja, da je bil trener Cityja prijetno presenečen nad fizičnim stanjem varovancev ob povratku v trening center. "Odlično so delali med prisilno pavzo. Fantje so na zavidljivi ravni telesne pripravljenosti. Dobro je to vedeti pred glavnim delom priprav."

Guardiola se zaveda, da točen datum nadaljevanja v Premier League nikakor še nekaj časa ne bo uraden. Stvari se dnevno spreminjajo. "Želimo se čim prej vrniti v normalno stanje, a se hkrati zavedamo, da to ne bo mogoče. Nekatere druge stvari so v tem trenutku precej važnejše od športa in nogometa. Spoštujmo jih." Guardiola se glede rezultatov in tekmovalnih cilje še ne beli glave. Bržkone bo v domačem prvenstvu s klubom zgolj branil drugo mesto, precej več si obetajo od Lige prvakov. Zmaga z 2 : 1 in prednost pred povratno tekmo osmine finala z Realom na Etihadu v klubu z nestrpnostjo pričakujejo. "A sploh še ne vemo, kdaj se bomo udarili z Madridčani. Zaenkrat, roko na srce, ni nobenega razloga razmišljati o tem dvoboju. Ko bo čas, se bomo skrbno pripravili na povratni dvoboj, ki je, ne glede na rezultat prve tekme, povsem odprt."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
27. 05. 2020 09.53
+2
tu Real nima kej praskati city je z eno nogo in pol že naprej.srčno upam da se motim toda žal je treba biti realen kot vedno:))
cripstoned
26. 05. 2020 18.15
-2
zavajanje... city je do danes vlozil vec kot milijardo za ligo prvakov... kdor verjame tej novici ne vem no... city se je pripravljal na real od 1.dne ko ju je zreb zdruzil... prvenstvo je poza ljeno in ostaja samo se liga prvakov... po drugi strani pa je real imel dosti vec dela kot city letos... laliga, superpokal in liga prvakov... laliga je pa v tem casu prioriteta za real madrid ker za ligo prvakov preprosto ni kvalitete...da ne zacnemo o problemih z poskodbami pri realu medtem ko so de bruyne, sterling in druscina dosti dlje casa skupaj in so tudi bolj uigrani od ''novega mladega" reala brez ronalda seveda... za mene kot navijaca reala je liga prvakov letos tako kot lani ze pozabljena... city je bil boljsi na 1.tekmi in mislim da bodo boljsi tudi na 2.tekmi...guardiola je pa seveda sel na blefiranje... sejkova zelja je liga prvakov in to je oravtako zelja guardiole in ekipe... v kolikor izlocijo real bo samozacest na vrhuncu in povsem mozno je da bodo tudi prvaki...
lukatim
26. 05. 2020 19.35
+0
čuti se tvoja prizadetost v pisanju. Ne pozabi poškodbe Laporta, ki je temeljni hendikep nas Man Citya in seveda odhod Kompanya. Na teh mestih nidmo najboljši. Računaj pa nrkaj City ima več tdkem v nogah ker na otoku igrajo dva pokala. Pep ni nič blefiral. Spisal je taktiko za tekmo v Madridu. Mnenja sem, da tudi če bi Kun igrsl kot klasična špica, da bi bili tudi boljßi. Kar zadeva miljard pa takole. Ja če gledaš za 10 let nazaj. Če pa gledaš recimo 20 let nazaj in to preračunaš na sedynjo vrednost se jr Real daleč bolj razmetaval z denarjem. In brezveze je govorit, da ima Real lastno nogometno šolo, koliko od teh iz šole je dejansko prišlo v člansko ekipo Reala. Edina dokaj sveža zgodba o lastni nogometni šoli je Barcelona.
Roglič šampion
28. 05. 2020 17.03
Jah pep bo poskusil osvojiti oba pokala in seveda se ligo prvakov. Cakati na kaksem cudez v prvenstvu in slabo formo liverpoola to se ne splaca. Ligo morajo mirno speljati do konca tako da bojo drugi. Ostalo pa mislim da bodo osvojili. Kvalitete jim nedvomno ne manjka in niti ne motivacije