Liga prvakov

Calhanoglu pred 'domačim' finalom: To bo zame res posebna tekma!

Istanbul, 09. 06. 2023 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec, J.B.
Komentarji
3

Dan pred dnevom D morajo nogometaši in trenerji opraviti še medijske obveznosti. S tiskovno konferenco je prva opravila trojica nogometašev Interja: Matteo Darmian, Lautaro Martinez in Hakan Calhanoglu. Pričakovano je bilo največ vprašanj namenjenih domačinu in kapetanu Turčije, ki ne skriva veselja pred igranjem v domovini.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Finalisti Lige prvakov že spoznavajo igrišče
    04:48
    Iz 24UR: Finalisti Lige prvakov že spoznavajo igrišče
  • Iz 24UR: Zelenica stadiona Atatürk je preizkušena
    03:54
    Iz 24UR: Zelenica stadiona Atatürk je preizkušena
  • Vpogled v garderobe Manchester Cityja in Interja
    00:38
    Vpogled v garderobe Manchester Cityja in Interja
  • Iz 24UR: Finale Lige prvakov: Na prizorišču že oba finalista
    03:06
    Iz 24UR: Finale Lige prvakov: Na prizorišču že oba finalista
  • Iz 24UR: Napetost pred nogometnim dogodkom leta se stopnjuje
    02:23
    Iz 24UR: Napetost pred nogometnim dogodkom leta se stopnjuje
  • Iz 24UR: Vse oči uprte v boj Manchester cityja in Interja
    03:47
    Iz 24UR: Vse oči uprte v boj Manchester cityja in Interja
  • Iz 24UR: Pred finalom lige prvakov
    01:45
    Iz 24UR: Pred finalom lige prvakov

"Smo dobro pripravljeni in verjamem, da so tudi oni. Vsi poznate City in veste, kako dobri so. Ključno je, da damo vse od sebe, in verjamem, da bomo zmagali," je z odgovarjanjem na novinarska vprašanja začel Interjev ofenzivni vezist Hakan Calhanoglu.

Kapetan turške reprezentance bo peti igralec Turčije v finalu Lige prvakov: "To mi veliko pomeni, zelo sem ponosen na to. Zelo sem vesel, da sem tukaj. Moja država bo navijala zame kot turškega igralca."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Želi pa si postati prvi Turek, ki bi tudi osvojil lovoriko z velikimi ušesi. "Res si želim zmagati. Vem, da bo težko premagati City, a verjamem, da jih lahko in da jim lahko zadanem. So res dobra ekipa, a če damo vse od sebe, jih lahko premagamo."

Calhanoglu sicer ne bo edini Turek, ki bo zaigral v letošnjem finalu. V vrstah Manchester Cityja bo namreč zaigral nemški reprezentant turškega porekla Ilkay Gündogan. "Lepo je videti dva turška nogometaša v finalu. Z Gündoganom sicer še nisem govoril, a sem zelo vesel zanj, saj čeprav igra za Nemčijo, spoštujem njegovo odločitev," je o izvrstnem vezistu Cityja povedal turški reprezentant, ki je o največjem mestu v Turčiji razlagal tudi svojim soigralcem: "Veliko so me spraševali o Istanbulu. Povedal sem jim vse kar vem o mestu in o izjemni atmosferi, ki nas čaka."

"Naše nasprotnike smo preučili. Jutri bomo pokazali, kaj zmoremo. Igrati moramo brez strahu. Še enkrat moramo dokazati, da smo to sezono dominantni na velikih tekmah. Vemo, kaj zmoremo, in to bomo tudi pokazali," je prepričan Calhanoglu, ki je minuli teden z Interjem osvojil tudi italijanski pokal.

Hakan Calhanoglu
Hakan Calhanoglu FOTO: AP

"To bo zame res posebna tekma. Posebno je igrati v svoji državi. Želim uživati v tem trenutku. Morda se to ne bo nikoli več ponovilo. Vem, da imam podporo mnogih, in ne želim jih razočarati. Ne čutim pritiska. Po zmagah nad drugimi ekipami v tej sezoni sem imel samozavest in zato še naprej zaupam vase in v ekipo," je o igranju v domovini povedal sicer v Nemčiji rojeni nogometaš.

"Seveda sanjam o tem, da dvignem ta pokal. O tem sanjam že od otroštva," je za konec še dodal Calhanoglu.

Po opravljenih medijskih obveznostih pa so Nerazzurri takoj odhiteli na zelenico stadiona Atatürk, kjer so opravili prvi in hkrati edini trening (na tej zelenici) pred velikim finalom.

Nogometaši Interja na treningu na stadionu Atatürk
Nogometaši Interja na treningu na stadionu Atatürk FOTO: AP

Lautaro: Občutki so enaki, le dres je drugačen

Kaj pa sta povedala Lautaro Martinez in Matteo Darmian, ki sta delala družbo turškemu "kreativcu" na novinarski konferenci? 

Argentinski napadalec je finale Lige prvakov primerjal s tekmo za naslov svetovnega prvaka, v kateri je minulega decembra premagal Francijo. "To sta dve najbolj pomembni tekmi, na katerih lahko kot nogometaš nastopiš. Občutki so enaki, posebni. Edina stvar, ki je drugačna (v primerjavi s finalom SP), je dres," je povedal strelec 28 zadetkov v tej sezoni, v kateri je na 56 tekmah vpisal tudi zavidljivih 11 asistenc. 

Ko je Inter zadnjič igral v finalu Lige prvakov, je bil junak zmage črno-modrih Diego Milito, ki je dosegel oba gola za zmago nad münchenskim Bayernom. Lautaro pa bo v soboto (s prenosom na POP TV in VOYO) skušal ponoviti dosežek svojega rojaka in poskrbeti, da se bodo "velika ušesa" po 13 letih čakanja znova vrnila v prestolnico mode. 

Tiskovna konferenca Interja
Tiskovna konferenca Interja FOTO: Žiga Košec

Darmian ključ do uspeha iskal v zbranosti in previdnosti

25-letni napadalec je dodal, da so v finale Lige prvakov prišli zavoljo izjemnega ekipnega duha, kar je posredno izpostavil tudi Darmian. "Zagotovo si bomo – tako kot vsako tekmo to sezono – želeli slediti našim idejam v igri. Za zmago na taki tekmi bosta potrebna veliko srce in žrtvovanje." 

Zanj bo srečanje s Cityjem še toliko bolj posebno, ker je v preteklosti nosil dres mestnega tekmeca Manchester Uniteda. "Velikokrat sem se srečal z njimi in dobro vem, koliko kvalitete premorejo. Imajo izjemno moštvo, zato bomo morali biti na nivoju – zbrani in previdni," se nevarnosti meščanov dobro zaveda Darmian.

Finale Lige prvakov 2023: Manchester City - Inter
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mušmula
10. 06. 2023 16.39
Forza Inter sempre.
Dr.Rugelj
09. 06. 2023 21.11
+2
ManCity je za vsaj 2 razreda boljši nasprotnik - ampak že velikokrat so se favoriti opekli !!!...jutri bo res peklensko,...
John_Gotti
09. 06. 2023 19.10
-3
Kaj ima Calhanoglu z Turčijo razen Turških staršev in da igra za njo?Rojen v Nemčiji, poročen v Nemčiji, vsi njegovi živijo v Manheimu, tip niti nikoli ni igral v Turški ligi…Tip je T samo na papirju…