Liga prvakov

Junak zmage nad Ajaxom: Vedno sem si govoril, da bo nekoč prišla moja priložnost

Liverpool, 02. 12. 2020 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Torkova zmaga Liverpoola nad Ajaxom je ponudila nepričakovanega junaka. Z nekaj izjemnimi posredovanji se je v vratih Redsov proslavil 22-letnik Caoimhin Kelleher, ki je priložnost dobil ob odsotnosti prvega vratarja Alissona in medli formi izkušenega Adriana. Irec je po tekmi za spletno stran Redsov povedal, da je na to priložnost čakal vrsto let in da je presrečen, ker jo je izkoristil na takšen način.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem petega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
    13:07
    Vrhunci torkovih tekem petega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
  • Gol Curtisa Jonesa na tekmi Liverpool - Ajax
    01:22
    Gol Curtisa Jonesa na tekmi Liverpool - Ajax
  • Vrhunci torkovih tekem petega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
    13:52
    Vrhunci torkovih tekem petega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)

V soboto je za Liverpool proti Brightonu še branil prvi vratar Alisson, ki pa je nato staknil poškodbo, tako da ga ni bilo v kadru za tekmo proti Ajaxu. "V ponedeljek sem izvedel, da bom dobil priložnost. Seveda sem bil zelo navdušen, a moral sem se umiriti in z mislimi pripraviti na obračun," je po debiju v Ligi prvakov razlagal nenadejani junak domače ekipe, ki je s tremi točkami že potrdila prvo mesto v svoji skupini. 

Zmagovalca je odločilo posredovanje v 87. minuti, ko je Caoimhin Kelleher odlično odreagiral po strelu Klaas-Jana Huntelaarja z glavo. Tik po koncu tekme so 22-letniku za izjemno partijo čestitali soigralci in trener Jürgen Klopp, Kelleher pa je poudaril, da se je dolgoletno delo le obrestovalo: "Garam iz dneva v dan. Vedno sem si govoril, da bo nekoč prišla tudi moja priložnost, zato moram biti pripravljen. Končno sem jo dočakal in vesel sem, da se je vse garanje poplačalo." 

Jürgen Klopp proslavlja zmago z vratarjem Kelleherjem.
Jürgen Klopp proslavlja zmago z vratarjem Kelleherjem. FOTO: AP

V prvem polčasu je Kelleher izjemno zaustavil tudi strel z razdalje Noussairja Mazraouija. "Takrat sem dobil samozavest, ki sem jo potreboval. Videl sem, da lahko branim tudi na tem nivoju. Na srečo sem v nadaljevanju še nekajkrat dobro posredoval." 

"Alissona pred tekmo nisem videl, mi pa je napisal sporočilo, v katerem mi je zaželel vso srečo. Tudi Adrian mi je bil v izjemno oporo. Nekaj minut pred začetkom je prišel do mene in mi dejal, da me 100-odstotno podpira, ne glede na to, kaj se bo zgodilo. Ko imaš ob sebi takšne soigralce, je vse lažje," se jim je za vso podporo še zahvalil Kelleher. 

Caoimhin Kelleher je bil najbolje ocenjeni igralec tekme Liverpool – Ajax.
Caoimhin Kelleher je bil najbolje ocenjeni igralec tekme Liverpool – Ajax. FOTO: Sofascore.com
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
04. 12. 2020 16.03
dobru je Kelleher izkoristu šanso in še bo dobil priložnosti, lahko že v nedeljo zvečer
TEDO84bv0MEDO
02. 12. 2020 15.29
+2
Ajax je bil boljši, ampak vratar Ajaxa se je zayebal, da je Liverpool prišel do zmage.
ohmanemane
04. 12. 2020 11.39