Liga prvakov

Pri Atalanti ogorčeni: Sodnik je uničil tekmo

Bergamo, 25. 02. 2021 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Madridski Real, ki je v Bergamo prišel močno oslabljen, je le izkoristil prednost igralca več na igrišču, ki jo je užival skoraj vso tekmo, dosegel minimalno zmago in ima dobro izhodišče pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Atalanti. V taboru Bergamčanov so bili po tekmi zelo jezni na sodnika Tobiasa Stielerja, ki je po njihovem mnenju prestrogo izključil Švicarja Rema Freulerja.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Atalanta - Real Madrid (0:1)
    04:43
    Vrhunci tekme Atalanta - Real Madrid (0:1)
  • Vrhunci 2. polčasa tekme LP Borussia Mönchengladbach - Manchester City
    07:59
    Vrhunci 2. polčasa tekme LP Borussia Mönchengladbach - Manchester City
  • Vrhunci 1. polčasa tekme LP Borussia Mönchengladbach - Manchester City
    10:20
    Vrhunci 1. polčasa tekme LP Borussia Mönchengladbach - Manchester City
  • Gol Ferlanda Mendyja za vodstvo in zmago Reala v Bergamu z 1:0
    00:43
    Gol Ferlanda Mendyja za vodstvo in zmago Reala v Bergamu z 1:0
Rdeči karton Remu Freulerju
Rdeči karton Remu Freulerju FOTO: AP

Pri galaktikih so doma ostali Karim Benzema, Eden Hazard, Dani Carvajal, Marcelo, Eder Militao, Alvaro Odriozola, Sergio Ramos, Rodrygo in Fede Valverde. Vseeno pa so imeli na igrišču od 17. minute igralca več, potem ko je sodnik Tobias Stieler izključil Rema Freulerja. Ta naj bi Viniciusa oviral pri izraziti priložnosti za dosego zadetka, posredovanja v sobi za VAR pa kljub strogi odločitvi ni bilo. Z igralcem manj je bila Atalanta precej manj aktivna v nadaljevanju, potem ko je v prve četrt ure pretila vratom Thibauta Courtoisa. Odločitev je padla v končnici, ko je z okoli 22 metrov natančno meril Ferland Mendy. Francoz je prvič zadel v Ligi prvakov. Čeprav je bilo razmerje v strelih kar 18:2 v korist Reala, pa dominacija galaktikov kljub igralcu več med tekmo ni bila tako očitna. Real je pletel obroč okoli domačih vrat, a si ni priigral številnih izrazitih priložnosti. Strateg Atalante Gian Piero Gasperini, tako kot celoten italijanski tabor, ni bil zadovoljen s sojenjem. Milo rečeno ...  "Izključitev ni razlog našega poraza, je pa rdeči karton uničil tekmo. Ostaja grenkoba, saj nikoli ne bomo izvedeli, kaj bi bilo, če te izključitve ne bi bilo," se je za Gazzetto Dello Sport spraševal strateg Bergamčanov. "Škoda tega prejetega zadetka. Odlično smo se borili, bili tik pred tem, da celo ohranimo mrežo nedotaknjeno, potem pa smo prejeli ta gol. Nič, glave gor, dvoboj za četrtfinale je še odprt. V Madrid bomo prišli z dvignjeno glavo in brez spuščenih hlač," je bil slikovit Gasperini. 

Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini FOTO: AP

"Po svoje je celo dobro, da je takšen rezultat, saj zdaj ne moremo kalkulirati. V Madrid bomo šli po zmago, in če nam uspe, bomo ujeli uvrstitev med osem. Enostavno, kajne?" se je še enkrat vprašal Gasperini. "Upali smo sicer na drugačen razplet, predvsem na drugačno tekmo, kjer bi imeli enakovredne možnosti, tako pa smo ob hitri izključitvi skrbeli za to, da izvlečemo čim boljši rezultat. Zaostanek zadetka se zdi v redu, glede na potek tekme, vendar ostajata žalost in jeza, ker se nam ni pustilo igrati." Gasperinija je še posebej zabolel gol Mendyja. "Dosegel ga je s svojo slabšo nogo. Bil je prvi v karieri, zdelo se mi je, kot da je povsem naključen. Ne vem, kdo je bil bolj presenečen, on ali mi."

Statistika tekme Atalanta - Real Madrid
Statistika tekme Atalanta - Real Madrid FOTO: Sofascore.com
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (116)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
27. 02. 2021 11.03
+2
Tekmo si je ogledal prvi mož Uefe g. Čeferin in me prav zanima kakšno mnenje je on imel o sodniku. Če kdo , lahko on s svojim ugledom in funkcijo stopi na prste takim sodnikom in jim zagreni življenje. Če, pa se predsednik Uefe ne more vmešavati v delo sodnikov , potem pa res ne vem kdo lahko prepreči neprofesionalen rabote teh skorumpiranih sodnikov. Igralci , trenerji so kaznovani in kdaj bodo tudi sodniki kaznovani , če bodo grešili in delali napake . Razen , če so nezmotljivi in za njih ni nobene kazni , samo nagrada "debela kuverta ". Zaradi takih, se navdušenje nad nogometno igro slabi in kdo bo še gledal to sramoto, če pa je že vse naprej odločeno kdo mora zmagati.
Kollerik
26. 02. 2021 15.47
+4
In Atalanta se je pridružila številnim ostalim klubom, oškodovanim od Realovih sodnikov.
Vladimir.Krutov
26. 02. 2021 18.10
+3
Vladimir.Krutov
26. 02. 2021 19.50
+1
Sej bo počilo....tudi sodniki bodo morali pokazati svoje karte....
Janez Francl
25. 02. 2021 21.45
-1
Absolutno pravilna odločitev sodnika ! Branilec ni šel na žogo ampak direkt na bodiček nad napadalcem , pod sloganom trenerjev , žoga gre lahko mimo , igralec pa ne ! Navijam za Atalanto ampak potrebno je biti pošten !
cripstoned
25. 02. 2021 19.39
-1
resnicaosvobaja 30.01.2021, 18:44:51 +7 Je to upravičen rdeč karton ? Zadnji igralec bil videti Varane...
cripstoned
25. 02. 2021 19.40
-2
se ena cvetka osebe ki se skriva od tekme barca-psg
Roglič šampion
25. 02. 2021 20.40
+1
resnicaosvobaja je blokiran nick. Ta osebek zdaj komentira pod nickom ZavetnikBaleta, kar je tudi sam povedal. Tolko za info.
zavetnik baleta
27. 02. 2021 19.41
-8
Ko butasti komentira moje komentarje , ki jih ne razume se moram javiti. Tekem , ki jih ne gledam ne komentiram za razliko od "navijačev" Reala, ki se udarjajo po prsih. Tisto tekmo pa sem gledal in sem napisal, da je zame rdeč neopravičen, ker je bil pravzaprav Varane zadnji. Če je to zate cvetka potem je to le dokaz , da ni samo @Halar bedast.
cripstoned
25. 02. 2021 19.35
-4
samomojemnenje 31.01.2021, 11:28:06 +6 Sem pogledal posnetek, ker včeraj nisem mogel gledati. Penal res malo smešno dosojen, rdeči karton Militau pa upravičen, glede na to, da ga je zrušil iz hrbta in je bil zadnji igralec. Čeprav je meni to malo mimo, da se daje rdeči za prekrške, če si zadnji. Ampak taka so pravila. Tisto, ko ga je brcnil v glavo, pa ne moremo govoriti o nameri, saj igralec ni mogel umakniti noge. Tisti prekršek nad Viniciusom pa je itak klasični rumeni. To se počne, da se zaustavi proti napad. V takih primerih se igralci poslužujejo vsega, od vlečenja za dres, do držanja okoli pasu ali ramen in če ni zadnji, se dodeli rumeni karton.
cripstoned
25. 02. 2021 19.37
-3
poglejte malo komentarje enake osebe v primeru vceraj in v primeru izkljucitve militaa proti levanteju se ne dolgo nazaj...potreboval sem 3 sek da sem izbrskal komentar...in ni edini...dvojna merila hejteri...vi samo pljuvate medtem ko real zapira usta...
cripstoned
25. 02. 2021 19.44
-5
samomojemnenje 25.02.2021, 12:26:35 -3 Sem bil pred tekmo prepričan, da bo šel Real naprej v tem paru. Rdečega kartona ne bi komentiral, ker je že veliko napisanega o tem v vseh medijih. Tudi stroka si ni enotna ali je bil upravičen ali ne. Tudi ne moremo vedeti, kako bi se tekma razvila brez te izključitve. Je pa dejstvo, da je bil Real boljši na igrišču tudi do te "sporne" izključitve. Real ima dobro obrambo, ki nikakor ni naivna. Tudi Nacho je čisto v redu zamenjal Ramosa. Nacho je vsekakor boljša izbira, kot je Militao, kadar ni Ramosa. Mi je pa bila sporna tista situacija, ko je sodnik po očitnem simuliranju Casemira stekel k njemu in sem pričakoval, da mu bo dal rumenega in s tem tudi rdečega, kar bi si očitno zaslužil za takšno simuliranje. Tu pa ni imel enakega kriterija. Ta isti sodnik je tudi na tekmi barca-Juve piskal tisti smešni penl Ronaldu, ko sta se malo naslonila z raamama z Araujom, Ronaldo pa je padel, kot da ga je zadel snajper. In tudi takrat ni želel sodnik niti slišati nič o VAR-u. Je pa Mendy dosegel res krasen zadetek. Odločitev bo pa vsekakor padla v Madridu, kjer pa bo verjetno Real že bolj kompleten, če ne bo novih poškodb. Za Atalanto pa pravijo, da boljše igra v gosteh. Tudi Liverpool so letos premagali v gosteh.
cripstoned
25. 02. 2021 19.44
-4
a danes pa ne bos komentiral rdecega kartona? takrat si pa lahko...hejter
Kollerik
25. 02. 2021 21.56
+1
Kaj je cripy? Si vesel, da so vas sodniki spet potegnili iz dre*ka? Mene bi bilo na tvoijem mestu pošteno sram. Vendar ti in tebi podobni sramu ne poznate.... kajti če bi ga, bi ne navijali za ta lopovski klub.
cripstoned
26. 02. 2021 08.22
+1
to je tvoja tolazba? hahahaa...ni real madrid kriv da se je sodnik drzal pravil katera so prisla ob uveljavitvi vara...real madrid je kriv samo zato da je odnesel soliden rezultat iz tezkega gostovanja in da ima lepo sanso da pride v cetrtfinale....lepo trpis ze 7sezono zapored...tebi so sodniki krivi da nimas zivljenja..
samomojemnenje
26. 02. 2021 09.34
+1
Cripstoned, a nisem pri tebi na ignore? A nisi pisal, da sploh ne bereš mojih komentarjev? Drugače pa je vse napisano. Ti povsod vidiš hejterje, vse kar ne navija za RMA so zate hejterji. Si pa ravno sam sebi največji hejter.
Kollerik
26. 02. 2021 17.54
+1
Crips spet kandidira za glavnega carja magle.... Zahota si raje preberi, mutivoda en
cripstoned
25. 02. 2021 19.33
-4
spet je real madrid resil spansko cast kot vedno...vemo pa koga najbolj boli...real ne bo delezen blamaze pa tudi ce ima polovico ekipe manj....tisti ki pa govorite o pomoci sodnikov ste pa bili na strani levanteja in citya ko sta bila izkljucena militao in ramos...danes pa drugacni kriteriji..dvojna merilah ...tako pac je ..boli vas ker ste pricakovali blamazo reala doziveli ste pa vse prej kot to...real je na lepi poti do cetrtfinala medtem ko atleti in barca niso....pravtako je real madrid pokazal lepsi in boljsi nogomet kot pa barca in atleti skupaj...to so pac dejstva...
romantika umira
25. 02. 2021 17.19
-4
Barcarji ter Atleti bi mogli biti zadovoljni da vsaj Real rešuje špansko čast.
Od Halerja ati
25. 02. 2021 17.26
+3
Bolj bi bli zadovoljni ce bi mogoce se njim takle fejst sodniki pomagali da bi lahk tut oni branli špansko čast. Na tak nacin jo lahko vsak brani. oz nemore ker nima tate Pereza
graf
25. 02. 2021 17.11
+1
ne sodnik , Gasperini je z butastimi menjavami uničil tekmo !
drimtim
25. 02. 2021 16.55
+4
Sramota da se takole krade ekipe,sodnik na strani reala je poskrbel da niso izgubili.Naj ustanovijo svojo ligo in igrajo pred praznimi stadioni.
jodr
25. 02. 2021 15.44
+3
Vsak rdeči karton bi se moral preveriti v VAR sobi, tako kot vsak vsaj malo sporen gol.
Kollerik
25. 02. 2021 21.58
+3
Seveda je VAR vključen tudi ko gre za REal... vendar samo za njegove nasprotnike.
Los Galacticos
25. 02. 2021 15.16
-3
Freuler je bil zadnji igralec na liniji gibanja proti golu in Mandy bi bil v cisti priloznosti za gol po driblingu. Kaj je tu spornega? A je folku dolgcajt? Eden je nekje celo napisal da je Freuler izbil zogo in da zato ni sploh prekrsek, kaj sele rdeci? Haha mislim da to kaze da so hejterji tukaj zaslepljeni sovrastvom do te mere, da za svoj klub sploh vec ne navijajo, ampak je bolj zanimivo sovraziti Real. Mimogrede, Barca - Elche ima samo 18 komentarjev. Mogoce vam je zdaj jasno kaj sem zgoraj napisal.
Od Halerja ati
25. 02. 2021 15.26
+0
Normalno da samo 18 saj je bila gladka in cista zmaga Barce. Kar pa za Real seveda ne velja. In z mojim sinkotom to dobro vesta. Ce se nas stric ciciban prizna da ni bilo rdecega kartona potem ga res ni bilo. Takšna stvar se zgodi 1x na 100 let 😊
Wolfman
25. 02. 2021 14.46
+3
Močni so topli lobiji! Res sramota za nogomet in šport.
olimpija007
25. 02. 2021 13.36
+2
Welcome to Papa Perez Show
CelindaAndre
25. 02. 2021 13.31
+2
Res je REAL je uničil več ne samo eno tekmo..(((( pardon sodniki in pjenaldo..
Dr.Rugelj
25. 02. 2021 13.09
+5
...sodnik ni naredil škode le Atalanti ampak tudi Realu - zdaj se bo še bolj govorilo, da ne morejo zmagati brez pomoči sodnikov ! ...butl od sodnika - rumeni ja,rdeči karton pa definitivno ne,...mislim, da bi morala posredovati tista dva v VAR sobi,..
RUBEŽ
25. 02. 2021 14.27
+4
Zada
25. 02. 2021 15.10
+0
Kollerik
25. 02. 2021 21.59
+1
krpati
25. 02. 2021 12.46
+4
Tako je ko sodniki krojijo tekmo....
Hellsrael
25. 02. 2021 12.45
+6
Klasika za real klasika. Sodniki 🤬
samomojemnenje
25. 02. 2021 12.41
-2
Me pa zanima, kaj se bo zgodilo z Iličićem. Ko ga je trener zmenjal, je odšel v garderobo brez pozdrava. In takrat, ko se je trener sprl z Gomezom, naj bi bil Iličić na Gomezovi strani in nj bi že takrat tudi prišlo do spora med Jojotom in trenerjem.
tovarišinajuriš
25. 02. 2021 12.49
-1
...problem je v tem,ker se igralci ne zavedajo,da so brez trenerja posamezniki,trener se pa ne zaveda,da je brez igralcev brezveznik...in tako se uniči nogomet in se dela denar...aha,kje je tu ekipa,ekipni duh,bojevitost,želja ??? otoci na vasi so bolj iskreni in bolj bojeviti,kot vsi ti nogometni paraziti !!!
tovarišinajuriš
25. 02. 2021 12.38
+6
...raje imam Barcelono v vsej njeni nemoči,kot real z Merkator pikami...
Kollerik
26. 02. 2021 15.50
+1
Zziziziziu
25. 02. 2021 12.34
+2
Real je za bruhat klub ahaha drgac nemorjo nic nobenmu