Liga prvakov

Čech se vrača k 'svojemu' Chelseaju

London, 21. 06. 2019 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Petr Čech, ki je bil med vratnicama dolgo zaščitni znak londonskih modrih, se vrača v vrste Chelseaja. Aktivno nogometno kariero je sicer zaključil v dresu Arsenala, a največji pečat je pustil pri Chelseaju, kjer bo prevzel novo, odgovorno nalogo.

Nedavno upokojeni Petr Čech bo tudi svojo novo poklicno pot po koncu igralske kariere gradil v nogometu. Znameniti češki vratar je sprejel ponudbo Chelseaja, pri katerem je kot igralec preživel 11 let. Pri londonskem klubu bo po novem deloval kot svetovalec za tehnična vprašanja. Strokovnemu štabu bo pomagal pri nogometnih zadevah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sedemintridesetletnik je s Chelseajem osvojil štiri naslove angleškega prvaka ter leta 2012 naslov Lige prvakov in leta 2013 naslov prvaka evropske lige. Aktivno kariero je sklenil v vrstah Arsenala, pri katerem je bil zadnje štiri sezone. Za Chelsea je zbral 333 nastopov, za Arsenal pa 110 nastopov.

"Počutim se privilegiranega, da imam to priložnost, da se znova pridružim Chelseaju in pomagam ustvariti najboljše okolje in visok nivo, da se nadaljujejo uspehi, ki jih je klub imel v zadnjih 15 letih. Veselim se novega izziva in upam, da bom lahko uporabil svoje nogometno znanje in izkušnje, da pomagam moštvu doseči še več uspehov v prihodnosti," je ob tem dejal Čech.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred prihodom na Otok je otrok mladinske šole Viktorie Plzen branil za Sparto iz Prage in francoski Rennes. Za češko izbrano vrsto je med letoma 2002 in 2016 odigral 124 tekem. Pri Chelseaju bo skrbel tudi za izboljšanje koordinacije med nogometno akademijo in prvo ekipo. Že kmalu naj bi sodeloval še z eno legendo kluba, z nekdanjim soigralcem Frankom Lampardom, ki si ga na Stamford Bridgeu želijo kot novega glavnega trenerja po odhodu Maurizia Sarrija v Juventus.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
21. 06. 2019 13.58
+6
Upajmo, da ga bo Marina skupaj z upravo poslušala, ker sodeč po delovanju uprave v zadnjih letih, se ravno ne menijo za mnenja svetovalcev zunaj boarda. Kar se tiče tega, da ni postal, kot se je govorilo oz. napovedovalo športni direktor pa samo upam, da to ni spremenjena odločitev vodstva, ker so se zbali, da bi jim to malenkost omejilo moč v klubu, ki ga v zadnjih letih ne vodijo ravno dobro, kolikor je videti od zunaj ...