Liga prvakov

Aleksander Čeferin o izzivih pred novo sezono Lige prvakov

Ljubljana, 05. 10. 2020 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., A.H.
Komentarji
3

Pred začetkom nove sezone Lige prvakov je Aleksander Čeferin spregovoril izzivih, ki čakajo Uefo, ter o šestih slovenskih nogometaših, ki bodo igrali v tej prestižni klubski konkurenci. Pa tudi o težavah zaradi korona virusa in o favoritih za zmago v Ligi prvakov in tudi slovenski reprezentanci. Velika želja predsednika Uefe je, da bi se gledalci v čim večjem številu znova vrnili na stadione.

"Že v skupinskem delu Lige prvakov nas čaka veliko spektakularnih obračunov," je pred začetkom najelitnejšega klubskega tekmovanja prepričan prvi mož Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, v ekskluzivnem pogovoru za našo televizijo. Nova sezona po dolgem času prinaša tudi obračun dveh superzvezdnikov Lionela Messija in Cristiana Ronalda oziroma Barcelone in Juventusa.

Ko beseda nanese na favorite nove sezone, med kandidati za naslov po njegovem izstopa münchenski Bayern: "Delujejo kot nemški stroj, ki je izjemno težko premagljiv. Delujejo mi kot generacija Milana z Van Bastnom, Gullitom in ostalimi." Čeferin pa v krog moštev z šampionskimi ambicijami dodaja: "Tukaj imamo jasne "usual suspects", PSG, City, oba španska Real in Barcelono, Juventus, zelo težko je reči. Imam občutek, da bo Barcelona letos mnogo boljša, kot so mnogi mislili. Igrajo dobro, ampak ko je "play-off" je vse mogoče. Tekmovanje Lige prvakov je nepredvidljivo, kar je zelo dobro." Za nameček bo v napetih bojih skupinskega dela LP sodelovalo tudi kar šest slovenskih nogometašev.

Vodstvo Uefe se trudi, da bi tribune stadionov znova napolnili gledalci, a trenutna situacija tem željam ni naklonjena. "Odvisno je od tega, kdaj bo prišlo cepivo. Poizkušali bomo z manjšim številom navijačev, prepričan sem, da se bodo te številke večale. Upam in pričakujem, da bo cepivo kmalu, do takrat pa ne verjamem, da bodo stadioni lahko polni,"  pravi predsednik Uefe.  A ena majhnih  zmag oziroma zadoščenje po dobro opravljenem delu je tudi superpokalna tekma Uefe med Bayernom in Sevillo, ki si jo je na stadionu Ferenca Puškaša v Budimpešti ogledalo 16.000 navijačev. Skupinski del Lige prvakov se začenja 20. oktobra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
05. 10. 2020 20.35
On ima cilj kako čimveč zaslužiti. Potem bo pa jamral kako zelo utrujen je, pa kako stresno delo ima
vsnsvt
05. 10. 2020 20.00
+0
Nehajte že Čeferina bildat..
gz9999
06. 10. 2020 09.16
+2
Nehajte ga že enkrat pljuvat samo zato, ker si je enkrat drznil milo kritizirati režim velikega vodje.