Liga prvakov

Kosić pred kvalifikacijami Lige prvakov opozarja na previdnost

Celje, 14. 08. 2020 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Slovenske državne prvake, nogometaše Celja, čaka uvodni evropski obračun. Z irskim prvakom Dundalkom se bodo v madžarskem Ujpestu na eni tekmi pomerili v 1. krogu kvalifikacij Lige prvakov. Celjani so v tem dvoboju v vlogi favorita, a trener celjske zasedbe Dušan Kosić opozarja, da lahko izgubiš od vsakogar, če pristop ni pravi.

Nogometaši Celja bi že morali začeti tekmovanje v domačem prvenstvu, kjer branijo naslov prvaka, a bodo zaradi novega koronavirusa to nalogo začeli izpolnjevati šele konec prihodnjega tedna. Takrat bodo že vedeli, ali so v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, saj jih v sredo čaka uvodni evropski obračun z irskim prvakom Dundalkom.

Celjani, ki morajo po navodilih Evropske nogometne zveze v ponedeljek dopoldne opraviti še testiranje za novi koronavirus, bodo zaradi zdravstvenim protokolov na Irskem tekmo proti Dundalku igrali ob 19. uri v Ujpestu. Izbranci Dušana Kosića so kljub pomanjkanju evropskih izkušenj v tem dvoboju favoriti, a kot je Kosić že pred dnevi opozoril, na tej ravni lahko izgubiš od vsakogar, če ne igraš popolno.

"Zavedamo se, da imamo pred seboj izziv. S fanti se pogovarjamo o tem, da v sredo ne igramo več zase in za Celje, ampak za Slovenijo. Fantje so bili do zdaj zbrani. Zavedamo se, da nimamo nekih izkušenj na tem nivoju, a so bila naša zadnja tri leta usmerjena v to, da smo mednarodno konkurenčni. Veselimo se srede in poizkusili bomo pokazati najboljši obraz. Vse, kar bo manj od tega, da bomo 100 odsotno angažirani, je v Evropi lahko hitro kaznovano. Vem, da fantje to vedo in da bomo v sredo dostojno zastopali Slovenijo," je povedal celjski trener Dušan Kosić.

Trener Celja Dušan Kosič
Trener Celja Dušan Kosič FOTO: Damjan Žibert

Celjani, ki so ob svoji stoletnici prvič postali državni prvaki, ob tem pa imajo tudi en pokalni naslov, ki je star že več kot 15 let, so nazadnje v Evropi igrali v sezoni 2015/16, ko so izpadli v 1. krogu kvalifikacij evropske lige proti Slasku iz Vroclava. Če Celjanom slučajno spodleti v 1. krogu, bodo tekmovanje nadaljevali v 2. krogu kvalifikacij za evropsko ligo.

Dundalk ima na Irskem 14 državnih naslovov, v prejšnji sezoni je ob ligi dobil še ligaški pokal in superpokal. V zadnjih šestih letih je bil petkrat irski prvak. V svojih vitrinah ima 11 pokalnih naslovov in sedem ligaških pokalov, dvakrat je osvojil tudi superpokal. V svoji zgodovini ima 10 nastopov v Evropi, pet v kvalifikacijah za ligo prvakov in štiri v kvalifikacijah za evropsko ligo. V sezoni 2016/2017 je nastopal v skupinskem delu evropske lige.

Njegov član je tudi nekdanji nogometaš Olimpije Nathan Oduwa. "Standard v Sloveniji je precej visok. Je majhna država, ampak bili bi presenečeni nad kakovostjo lige in na kakšni tehnični ravni je večina ekip. Celje rado igra na 'pravi način' in je kar napadalna ekipa. Nikakor ga ne gre podcenjevati," je Slovenijo in Celje na spletni strani irskega kluba predstavil Oduwa. Če bodo izbranci Dušana Kosića uvodoma uspešni, jih v 2. krogu 25. ali 26. avgusta doma čaka zmagovalec dvoboja med norveškim Moldejem in finskim Kups Kuopiom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jožamb
19. 08. 2020 15.22
-1
Kaj? Te pa morajo it na MAD zgubit