Liga prvakov

Zenit v ledenem Sankt Peterburgu odnesel prvo mesto Chelseaju, Šeško v izločilne boje

Sankt Peterburg, 08. 12. 2021 20.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Gašparin, T.Š.
Komentarji
1

Prve so svoje delo v skupinskem delu Lige prvakov v sredo dokončale ekipe Juventusa, Chelseaja, Zenita in Malmöja. Juventus je prišel do minimalne zmage nad švedsko zasedbo, Chelsea pa se je nepričakovano opekel v Sankt Peterburgu, kjer je le remiziral z domačim Zenitom (3:3). To pa je pomenilo, da so Londončani prvo mesto predali zasedbi Juventusa, ki so jo v preteklem krogu povsem 'razmontirali' (4:0). Iz skupine G sta v osmino finala napredovala Lille in Salzburg, za katerega igra tudi slovenski napadalec Benjamin Šeško.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (2.del)
    10:27
    Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (2.del)
  • Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (1.del)
    10:54
    Vrhunci tekem 6. kroga Lige prvakov (1.del)

 

V skupini H sta bila potnika v osmino finala Lige prvakov znana že pred zadnjim krogom, ni pa bilo še povsem jasno, kdo bo zaključil na prvem, kdo pa na drugem mestu. Če se je zdelo, da je vse bolj ali manj že odločeno, pa je bilo tokrat še kako dramatično. In še zdaleč od odločenega. Predvsem zaradi tekme v ledenem Sankt Peterburgu, kjer je Chelsea ob polčasu že zaostajal z 1:2, nato prišel do preobrata s 3:2, a je usodo Londončanov globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa zapečatil Magomed Ozdoev. Delitev točk (3:3) je pomenila, da se je prvega mesta na koncu veselil Juventus, Chelsea pa je pristal na drugem. Zenit je potnik v Ligo Evropo.   

Juventus je na tekmi s švedskim Malmöjem, ki je v skupini H zbral vsega eno točko, upravičil vlogo favorita. Massimiliano Allegri je po zadnjem javnem prepiru na klopi pustil Alvara Morato, namesto katerega je tekmo začel napadalec Moise Kean. Ta se je trenerju Stare dame nemudoma oddolžil za zaupanje, in sicer z zadetkom v 18. minuti obračuna v Torinu. Izid se do konca tekme ni več spremenil in Stara dama je še četrtič v tej sezoni skupinskega dela Lige prvakov tekmo končala brez prejetega zadetka. Minimalna zmaga nad švedsko zasedbo je bila na koncu celo dovolj za prvo mesto v skupini H, potem ko si je spodrsljaj v Rusiji privoščila zasedba Chelseaja. 

Edini zadetek na tekmi v Torinu je zabil Moise Kean.
Edini zadetek na tekmi v Torinu je zabil Moise Kean. FOTO: AP

Na drugi tekmi je Chelsea že v drugi minuti obračuna po akciji iz kota povedel prek Tima Wernerja, ki je v zadetek pretvoril podajo danskega branilca Andreasa Christensena. A veselje gostov iz Londona v zelo mrzlem Sankt Peterburgu (bilo je tudi manj kot –10 stopinj Celzija) ni trajalo dolgo. Še pred koncem prvega polčasa je domača zasedba prišla do popolnega preobrata. Najprej je zadel Claudinho v 38. minuti, nato pa še Sardar Azmoun, ki je izkoristil podajo nekdanjega Barcininega nogometaša Malcoma in povedel Zenit v vodstvo v izteku prvega polčasa. V drugem polčasu je Chelsea znova zaigral bolje, bolj podjetno, kar je v zadetek v 62. minuti pretvoril robustni napadalec londonske zasedbe Romelu Lukaku, tokrat se je med podajalce vpisal strelec prvega gola Werner. In prav Werner se je z golom za vodstvo modrih s 3:2 v 85. minuti zdel odrešitelj Chelseaja v ledenem Sankt Peterburgu, toda žilava ruska zasedba, ki je igrala za čast, je imela svojo računico. Ruski nogometaš Magomed Ozdoev je London zavil v črno v četrti minuti sodnikovega dodatka drugega polčasa ter poskrbel za končnih 3:3 in delitev točk v Rusiji. To pa je pomenilo, da je četa Thomasa Tuchla z dvema izgubljenima točkama zapravila prvo mesto v skupini H. 

Timo Werner je dosegel dva gola in prispeval še podajo, a vse skupaj je bilo premalo za prvo mesto v skupini H.
Timo Werner je dosegel dva gola in prispeval še podajo, a vse skupaj je bilo premalo za prvo mesto v skupini H. FOTO: AP

Lille in Salzburg potnika v osmino finala iz skupine G
Lille je na gostovanju v Wolfsburgu potrdil vlogo favorita in z goli Buraka Yilmaza, Jonathana Davida in Angela Gomesa visoko zmagal s 3:1, Salzburg pa je doma uspel zadržati nalete Seville ter nato prek gola Noaha Okaforja, ki je tokrat v prvi enajsterici dobil prednost pred Benjaminom Šeškom, povedel z 1:0. Po rdečem kartonu Joana Jordana v 64. minuti je bilo jasno, da goste iz Andaluzije na Solnograškem čaka izjemno težka naloga, če želijo napredovati. Španci so namreč potrebovali zmago za napredovanje v izločilne boje, na koncu se jim ni izšlo in tako kot Barcelona se Sevilla seli v Ligo Evropo. Šeško je v igro vstopil v 66. minuti tekme, a je njegova statistika ostala 'prazna'. 

Statistika Benjamina Šeška na tekmi s Sevillo
Statistika Benjamina Šeška na tekmi s Sevillo FOTO: Sofascore.com

Skupina F: rdeči vragi remizirali, tekma v Bergamu prestavljena
Manchester United je že imel zagotovljeno prvo mesto v skupini F, tako da je novi trener vragov Ralf Rangnick na tekmi z zasedbo Young Boys precej premešal začetno enajsterico, Cristiana Ronalda pa ni bilo niti na klopi. Rezervna postava rdečih vragov je sicer povedla v deveti minuti, ko je zadel Mason Greenwood, končnih 1:1 pa je še pred iztekom prvega polčasa postavil Fabian Rieder. Tekma med Atalanto in Villarrealom, ki bi morala biti na sporedu ob isti uri, je bila prestavljena zaradi preobilnega sneženja v Bergamu. 

Izidi, sredine tekme:
skupina H:
Zenit - Chelsea 3:3 (2:1)
Claudinho 38., Azmoun 41., Ozdoev 90+4.; Werner 2., 85., Lukaku 62. 

Juventus - Malmö 1:0 (1:0)
Kean 18. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina G:
Wolfsburg - Lille 1:3 (0:1)
Steffen 89.; Yilmaz 11., David 72., Gomes 78.

Salzburg - Sevilla 1:0 (0:0)
Okafor 50. 
(Šeško je v igro vstopil v 66. minuti)

Skupina F:
Manchester United - Young Boys 1:1 (1:1)
Greenwood 9.; Rieder 42. 

Atalanta - Villarreal (tekma je bila prestavljena zaradi snega)

Skupina E:
Benfica - Dinamo Kijev 2:0 (2:0)
Jaremčuk 16., Gilberto 22.

Bayern - Barcelona 3:0 (2:0)
Müller 34., Sane 43., Musiala 62. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
08. 12. 2021 20.46
Čestitke zenitu za borbo....