Liga prvakov

Tuchel pripravlja posebno taktiko za Ramosa

London, 04. 05. 2021 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Drugo "poglavje" polfinala Lige prvakov bo na sporedu na Stamford Bridgeu, kjer bo Chelsea gostil madridski Real (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30). Trener Londončanov Thomas Tuchel je zadovoljen z izkupičkom iz tekme v Madridu, a se dobro zaveda, da jih do izpolnitve načrta, preboja v veliki finale, čaka še precej dela.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Real Madrid in Chelsea
    01:59
    Iz 24UR: Real Madrid in Chelsea
  • Iz 24UR: Prva polfinalna tekma Lige prvakov
    02:29
    Iz 24UR: Prva polfinalna tekma Lige prvakov
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Chelsea (1:1)
    02:54
    Vrhunci tekme Real Madrid - Chelsea (1:1)
  • Oba gola na tekmi Real - Chelsea (1:1)
    01:18
    Oba gola na tekmi Real - Chelsea (1:1)

Po prvi tekmi, ki se je končala brez zmagovalca (1:1), je še vse odprto. Morda so za malenkost v prednosti Londončani, ki igrajo na svojem stadionu in so v gosteh dosegli pomemben gol. Za Chelsea je v španski prestolnici za vodstvo poskrbel Christian Pulišić, Karim Benzema, ki na svojih ramenih nosi večji del strelskega bremena Galaktikov v tej sezoni, pa je dosegel izenačujoči gol.

Londončani so na poti do polfinala v v osmini finala izločili španski Atletico Madrid, v četrtfinalu pa nato še portugalski Porto. Madriski Real pa je na poti do polfinala premagal italijansko Atalanto in tekmeca iz Premier League Liverpool. Trener londonskega moštva Thomas Tuchel se dobro zaveda, da bodo odločali centimetri v boju na igrišču, ko bo v sredo zvečer na sporedu drugo dejanje tega polfinala.

Kot kaže, bo v postavi belega baleta znova tudi kapetan Sergio Ramos, ki je manjkal na zadnjih tekmah. Tuchel razmišlja tudi o tem, kako zmanjšati njegov vpliv na igro in pripravlja zanimivo taktiko. "Če bomo igrali brez pravega napadalca, potem Ramos ne bo imel pravih nalog v obrambi, kar je tudi ena od možnosti. To je vsekakor eden od izzivov za nas, ker je on vodja ekipe in tudi tisti, ki s svojo igro daje veliko odgovorov na to, kako bodo odigrali." Tuchel bo kot kaže lahko računal na Antonia Rüdigerja, ki se je poškodoval ob koncu tekme v Madridu, pod vprašajem pa je nastop Matea Kovačića, ki ima težave zaradi poškodbe mišice.

Strelec gola v Madridu Christian Pulišić.
Strelec gola v Madridu Christian Pulišić. FOTO: AP

Chelsea je leta 2012 osvojil naslov v Ligi prvakov, ko je v finalu v Münchnu premagal moštvo Bayerna in to bi bilo za londonsko zasedbo prvo finale po tem letu. "Tudi če bi zmagali v Madridu, bi bilo še vedno vse mogoče. To je le polčas in morali se bomo boriti za vsak centimeter in vsako priložnost, ki jo bomo potrebovali. Morali se bomo boriti, da si bomo zaslužili, kar si želimo," pravi nemški trener na klopi modrih. Obenem je tudi precej samozavesten: "Ta dvoboj bo zanesljivo zelo naporen in nepredvidljiv. Počakali bomo in videli, kdo je v dobri formi in kako bomo igrali. Veliko je odprtih vprašanj, vendar bo vse jasno v sredo. Vse je precej lažje, ko imaš samozavest in mi jo imamo."

Tudi strelec pomembnega gola v Madridu Christian Pulišić je previden v napovedi pred povratno tekmo: "Seveda smo zadovoljni, da smo v Madridu dosegli gol in prišli nazaj brez poraza. Smo pozitivni pred povratno tekmo, vendar je naloga še daleč od tega, da bi bila končana."

Predvideni enajsterici:
Chelsea: Mendy; Christensen, Thiago Silva, Rüdiger; Azpilicueta, Jorginho, Kante, Chilwell; Pulišić, Werner, Mount

Real Madrid: Courtois; Valverde, Ramos, Militao, Nacho; Casemiro, Kroos, Modrić; Asensio, Benzema, Vinicius

Chelsea - Real Madrid
Povratni tekmi polfinala LP
Povratni tekmi polfinala LP FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ka pa mislis
04. 05. 2021 13.08
+6
Ce real odigra kot mora, gredo naprej. Ceprav tudi chelsea privoscim saj ograjo dobro.
fedr?k
04. 05. 2021 12.35
-7
Komaj cakamo angleski finale. Zanimivo bo. 2najboljsa trenerja se bosta pomerila med sabo.
kd29
04. 05. 2021 14.49
-1
Lima33
04. 05. 2021 12.28
+5
Mislim, da bo Real napredoval... Pritisk bo oz.je prevelik na igralce Chelsea... Jih je pa Tuchel porihtal in so simpatična ekipa in če jim nekako🤪 rata izločit Real naj dvignejo kanto... Zizu se pa nebo dvakrat zaj...l z Marcelom...
delbond
04. 05. 2021 11.52
+6
Težka bo, Chelsea je tekaško boljši...reši nas lahko kakšna inspiracija Benza ali Ramosa iz kota...verjetno pa bo to konec za naše, ampak poklon da so prišli do polfinala :)
dugi159
04. 05. 2021 12.06
+6
Da prides do naslova prvakov moras premagati vse , koga ti doloci zreb do finala , je pa smola , ali splet srecnih okoliscin . Ce imas smolo ne prides niti cez osmino finala
TEDO84bv0MEDO
04. 05. 2021 11.44
-11
Perez je zagotovo bil v "darovalni" akciji pri sodnikih. Bomo videli, kako bo na tej tekmi.
Ka pa mislis
04. 05. 2021 12.06
+5
hejterji ze iscete alibi za morebitni preboj reala
Goveja župa
04. 05. 2021 11.36
+1
sem navijač reala. kot igrajo zadne tekme imam raje rezultat 0 0 pa ne grejo u finale ker tam jih bojo dobil po p... sicer je pa v fuzbalu vse mogoče