Liga prvakov

Chiellini: Ramos je vedel, da bo Salahu 90-odstotno poškodoval ramo

Torino, 16. 05. 2020 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izvlečki iz avtobiografije branilca Juventusa Giorgia Chiellinija iz dneva v dan skrbijo za navdih v italijanskih medijih, tokratni zapis izkušenega italijanskega reprezentanta pa odmeva še precej bolj globalno, saj je spregovoril o odmevnih dogodkih iz finala Lige prvakov leta 2018, ko se je Mohamed Salah poškodoval ob padcu z Realovim kapetanom Sergiem Ramosom.

S prijateljem uredništva smo se pogovarjali pred finalno tekmo v Cardiffu leta 2017, kasneje pa nas je gostil ob sprejetju pobude Common Goal španskega nogometaša Juana Mate. Mata, Chiellini in tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin so del vedno večje skupine nogometašev in delavcev v nogometu, ki že lep čas v dobrodelne namene darujejo odstotek svoje plače.

Giorgio Chiellini se je že lotil Maria Balotellija in Felipeja Mela, Brazilca je izpostavil kot najslabšega soigralca v karieri, medtem ko je s kontroverznim rojakom kljub nekaj ostrim besedam (vsaj javno) že pokazal, da med njima ni zamer. Nazadnje so odmevali njegovi zapisi o ponočevanjih čilskega vezista Barcelone Artura Vidala, s katerim si je delil tudi slačilnico Juventusa, zdaj pa so italijanski mediji objavili njegovo razmišljanje o stanovskem kolegu iz vrst Real Madrida Sergiu Ramosu.

Real in Juventus sta v zadnjih letih uprizorila nekaj epskih bitk: če je leta 2015 "stara dama" na poti do pozneje izgubljenega finala z Barcelono v Berlinu izločila Ramosa in "kraljevi klub", pa se jim je slednji maščeval z zmago v finalu leta 2017 v Cardiffu, slabo leto pozneje pa še z dramatičnim napredovanjem v četrtfinalu, ko je kontroverzno dosojeno enajstmetrovko v zadnjih sekundah uspešno izvedel Cristiano Ronaldo.

Chiellini (desno) v akciji med tekmo Lige prvakov z Atletico Madridom
Chiellini (desno) v akciji med tekmo Lige prvakov z Atletico Madridom FOTO: AP

Zavedal se je posledic takšnega padca
"Je najboljši branilec na svetu," je o Ramosu zapisal Chiellini. "Lahko rečete, da je impulziven, prav nič dovzeten za taktiko, da zaradi njega dobijo osem ali deset golov na sezono, jaz pa, če zakrivim dva ali tri, umrem. Lahko rečete tudi, da je zelo tehnično nadarjen in da bi lahko bil napadalec, torej je moje popolno nasprotje. Kljub temu ima dve značilnosti, ki jih nima praktično nihče,"  je nadaljeval 35-letni nogometaš, po rodu iz Pise.

"Lahko je odločilen na pomembnih tekmah. Uspejo mu posredovanja, ki nimajo zveze z nobeno logiko, tudi poškodbe povzroča s skoraj vražjo prekanjenostjo. Tisto z (Mohamedom) Salahom je bilo maestralno. On, maestro Sergio, je vedno govoril, da tega ni storil nalašč, a zavedal se je, da takšen padec, ko nekoga ne izpustiš, v devetih primerih od desetih lahko poškoduje ramo nasprotniku," je dodal.

'Varane, Carvajal in Marcelo bi se brez njega zdeli kot mladinci' 
Izpostavil je še drugo Ramosovo lastnost, ki ga navdušuje, in sicer "moč, ki jo prenaša s svojo prisotnostjo". Brez Ramosa v ekipi je po Chiellinijevem mnenju Real "ekipa brez obrambe".

"Brez njega bi se zvezde, kot so (Raphaël) Varane, (Daniel) Carvajal in Marcelo, zdele kot igralci mladinske ekipe. Brez njega bi Madrid postal ekipa brez obrambe. Po tekmi z Ajaxom so ga suspendirali za dva kroga, ker je povedal, kar mu leži na duši: rekel je, da moraš v življenju izbirati, in pošteno priznal, da je želel izsiliti tisti karton, da bi se 'očistil' pred četrtfinalom. Z njim na Bernabeuu so lahko navijači Reala prepričani, da ne bi izgubili s tremi goli razlike. Stavim, kar hočejo," se je lanskih dogodkov iz osmine finala, ko je Real brez svojega kapetana nato izpadel po visokem porazu na domačem Bernabeuu (1:4), še spominjal Chiellini.

Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču.
Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču. FOTO: 24ur.com
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (181)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
17. 05. 2020 14.10
-4
gremo hejteri...nov dan stara novica...pokazite ljubezen do najboljsih...
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 14.33
+3
Saj jo kažemo...le da ti ne znaš definirati najboljšega...
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 10.07
+5
Ko sem neuspešno iskal Symbolica moj drug profil, sem naletel na našega samozavestnega Trend01 26.03.2019, 18:47:33 Kaj imam jaz s Hazardom? In kdaj sem zanj "navijal"? Ga ne želim v ekipi Reala. Škoda bi bilo tistih 100+ M za Edena. Sicer je pred cca. 2 tedni bilo "uradno" povedano, da Hazarda ne bodo prodali. Da ga bodo raje obdržali in ga raje naslednje leto pustili brez odškodnine. In tudi to sem napisal.
samomojemnenje
17. 05. 2020 11.03
+1
resnica, sploh ne vem, zakaj iščeš nekaj, kar je napisal Cripsi, ko pa dobro veš, da ni pri sebi. Že tisti hahahhahah ti to lahko pove. Verjetno ima tedaj srep pogled, se slini in tipka. Cripsi je poln jeze in sovraštva in sem mu že svetoval pomoč.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 12.09
+2
Zanimalo me je , zakaj me je povezal z njim...če je to zaradi vsebine , bi bil zelo vesel, če bi ga našel...
cripstoned
17. 05. 2020 08.32
-6
hejtera spodaj sem razkrinkal cim se je pojavil... enako je kollerik bivsi hammurabi, resnicaosvobaja pa zmesani symbolic... to so hejteri reala in nic drugega... zdaj so padli se toliko nizje ko mene obsojajo za svpja dejanja... cripsi je bil in bo vecno samo en profil.... ni potrebe za vec profilov ali pa menjanje slik...
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 09.36
+7
Siromak ..... reakcijska formacija ti očitno v obrambi tokrat ne bo pomagala.... Če misliš, da še en profil piše kot jaz, sem vesel in ga bom rade volje prebiral ...Jaz nisem hejter Reala in Ronalda...jaz sem pravzaprav tvoj prijatelj...prijatelji ti povedo resnico v obraz, pa če je ta všečna ali ne...
Kollerik
17. 05. 2020 09.51
+3
Evo cripsy, spet ena brezplačna prijateljska pomoč od resniceosvobaja, ti nas pa tako grdo imaš... :) PS: vedno in zgolj samo en profil (koliko krat sem ti že to napisal??), slikce pa je občasno le treba menjat....
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 09.53
-6
Pridi še nekaj resnic povedat na motoGP portal. Zgleda, da so tam blokirali že vse userje, ki so komu povedali v obraz resnico.....o Rossiju.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 10.47
+3
Za iste zadeve dveh " kataloncev ", res da je MM celo manjši od škrata, a oba najbolša kar je kdajkoli premogel njun šport ,nimaš enakih kriterijev, kar ti žal izpodbija verodostojnost vseh tvojih komentarjev in se kot tak dokaj malo ločiš od Jezdimirja...
samomojemnenje
17. 05. 2020 11.05
+2
MM pa je itak samo klon od klona in več ne veš, kdo se pogovarja sam s sabo.
cripstoned
17. 05. 2020 14.05
-2
Roglič šampion
17. 05. 2020 21.39
+1
Za messija se strinjam da je pa marquez najboljsi v motogp je pa le neumno mnenje. Pa brez zamere
Roglič šampion
17. 05. 2020 21.39
+1
Cripsi pa obicajno. Stisnes minus gres dalje
samomojemnenje
16. 05. 2020 21.51
+2
Vidim, da se je Cripsi kar razpisal danes in je seveda pisal ene in iste nebuloze kot ponavadi. Poleg njega še Crreal s svojimi desetimi profili. In kot vidim po plusih in minusih, so bili popolnoma povoženi. Ko Cripsi toliko nabija o VAR-u, naj samo dodam, da če bi bi bil VAR na tekmi Barca-Chelsea, bi Barca izpadla. Pa proti PSG-ju bi Barca izpadla, ker bi bil penal nad Suarezom nepriznan, ampak Barca takrat ni osvojila CL, ker jo je izločil Juve. Proti Arsenalu pa ne bi ravno trdil, da je bilo kaj tako spornega. Torej, če bi bil VAR, bi Barca izgubila te tekme, Cripsi pa pravi, da je VAR za to, da pomaga Barci. In če bi Real na clasicu tako nadigral Barco, bi ji moral iz igre dati 3 gole. In če ne bi bili Barcini igralci tako štorasti v Madridu, bi že prvi polčas odločili clasico, ne pa, da je moral Pique pomagati, da so dali gol in drugega, ko Barca več ni igrala obrambe. Jaz to vse priznam in si ne zatiskam oči kot Cripsi in njegovih nekaj pomočnikov, ki ne priznajo sto letne pomoči sodnikov Realu. Žoga Barce pol metra v golu, pa ne priznajo gola, pa vrečkarji-sodniki iz Realove garderobe. Ampak na srečo je Cripsijev in CRrealov in njegovih klonov malo, kajti pravi navijači Reala se zavedajo dejstev in ne pišejo nebuloz. Lahko noč.
cripstoned
17. 05. 2020 08.20
-3
hahahaha potrdil si vse tisto ksr sem napisal... lazete samega sebe dragi hejteri.... imate po vec profilov pa se too vam ne pomaga... cripsi gre sam proti vsem vam in se vedno sem vam trn u peti... kako vas mora boleti ko se sam stojckov pove tisto kar vam govorim... pri meni realnost in resnica pri vas pa nemoc in lazi... se na mnoga leta hejteri pa ceprav ni vec veliko let pred vami...
Kollerik
17. 05. 2020 09.55
+2
Tole okoli let, koliko jih je še pred nami (in pred tabo!) jaz na tvojem mestu o tem ne bi tako neumno otresal. Kaj lahko se zgodi, da jih boš imel manj, kot si zdajle samovščečno misliš.... to ti sicer nikakor ne privoščim.., pa vendar je o določenih stvareh pisati na takšen način, kot to počenjaš zdajle ti, neokusno in še kaj več.
samomojemnenje
17. 05. 2020 10.21
+2
Kollerik, saj vidiš po načinu pisanja in njegovih hahahahah, da ni čisto pri "stvari". Ko me je pred časom nekaj vlekel zakaj odgovarjam na njegove poste, sem mu napisal, da imam več časa, ker da sem v "penziji". Nisem pa mu povedal v kaki penziji. Po poškodbi sem v delni invalidski penziji, se pravi 4 ure. In pokvarjenec @Cripstoned mi je takoj napisal, da bom kmalu umrl in o tistih par letih. V življenju je verjetno pokvarjen osebek in svoje frustracije izživlja na tem portalu in verjetno še kje z drugim profilom. Skratka pokvarjen do podna.
cripstoned
17. 05. 2020 14.09
-3
ja hejteri...zavist, fausija, nemoc, obup in zalost bistveno skrajsajo zivljensko dobo...saj vidva to vesta....toliko let sta ze tukaj in samo hejtanje najboljsih...ce pa ze komentirata novice izven nogometa pa sta tam nacionalno usmerjena in pravtako zalita nasprotno mislece....
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 20.39
+10
Ramos je udaril svojega kapetana Puyola in Puyol je igralec , ki ga čislajo navijači Reala, Barcelone in ostala nogometna sredina... to lahko naredi le smrad
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 21.03
-3
Ni ga udaril, le odrinil ga je, saj je Puyol jedel za kosilo česenj in je imel neprijeten zadah.
samomojemnenje
16. 05. 2020 21.52
+5
Ramos bi moral igrati branilca pri hokeju. Tam bi lahko še bolj blestel.
cripstoned
17. 05. 2020 08.22
-6
suki, buskets, alba, neymar, pique pa bi morali igrati v holivudu... rajsi gledam ramosa in podobne moske igralce kot pa pozenstvene simulante ki padejo ob prvem stiku podplacani sodniki pa nasedajo in piskajo penale v zadnjih minutah tekme pa ceprav var pokaze da je slo za simuliranjs penal obvelja... taksnim simulantom privoscim ramosa na vsaki tekmi...
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 09.38
+6
..."placani sodniki pa nasedajo in piskajo penale v zadnjih minutah tekme..." A ti to citiraš CHIELLINIJA ?
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 20.27
+5
Chiellini : "Z Ramosom na Bernabeu so lahko navijači Reala prepričani, da ne bi izgubili s tremi goli razlike."
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 20.27
+5
Perez dodaja : "In tudi brez VARa so lahko navijači Reala prepričani, da ne bi izgubili s tremi goli razlike."
cripstoned
17. 05. 2020 08.25
-5
z ronaldom na stadionu juveta je chiellini dozivel nekaj kar prej se ni videl... skarjice ronalda so prepricale tako navijace kot igralce kdo je ata igre lige prvakov.... tudi ti sito gledal pa se na svojo zalost sprenevedal...
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 19.52
+3
Kme Kme Šmrk Šmrk alias Crreal ...eni podajamo dejstva, ti nisi sposoben najti niti lastnega nicka, ki bi ti bil všeč...
cripstoned
17. 05. 2020 08.25
-6
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 09.40
+4
Samo pokazati moraš s prstom na tisto , kar ni res ....
-16
Messi nikoli ne bo najbolsi ga pa uvrsam od 40 pa do 70 mesta vseh casov ce bil pa sv prvak bi ga pa uvrstil od 30 pa do 50 vseh casov
Papyrus123
18. 11. 2020 21.05
Ne napadam, sam da katergakol igralca uvrscas med 40-70 me zanimajo paramatri itd po katerih delas lestvico 😂
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 17.00
+5
Ko igralec udari svojega kapetana govorimo o gnoju
Lessihinav?ek
16. 05. 2020 18.29
-9
Od tebe kolerika,samo....nikoli ne berem komentarje,vam takoj dam mius in grem dalje
Maxx365
16. 05. 2020 19.11
+4
škoda, bi se marsikaj pametnega naučil in ne bi samo nebuloz stresal
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 19.47
+4
Mi podajamo dejstva... eni pa še iščejo ustrezen nick
cripstoned
17. 05. 2020 08.27
-5
dejstva podaja var in sodniki ki sodijo v prid barcelone... ampak jih nocete sprejeti ker toliko sovrazite real madrid inncripsija ki vam z enim profilom jm
Barni3
17. 05. 2020 09.18
+6
ne prjatu moj...z varom ni barcelona vec tok oskodovana in real nima vec tok podarjnega...in tu je ogromna razlika....nikol nism zaniku da ni bilo sojenje kdaj tut v prid barcelone sam nikol pa ni blo proti realu tako sojenje kot proti barceloni...in ja ce bi bil var v zadnjih 20 letih bi verjetno mela barca kako kanto manj sam real bi pa mogoce akko sploh mel
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 16.42
+2
Ronaldo ima neko karizmo, ki jih drugi geji nimajo...
Patuljak10
16. 05. 2020 16.19
-2
Še kar pogrevate staro župo? Eni mate res neke čudne komplekse. Kar je blo je blo nimaš kej. Cajta nazaj ne morš prevrtet. Ampak smešno kako se vžigajo katalonci ki nimajo veze s to tekmo hahah.
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 16.38
+5
-8
Messi je najbolsi v utajevanju davkov pluvanju davljenju nabijanja zoge v gledalce dajanje gole z roko mešetarjenja v ekipi in reperzentanci zal ge no morem uvrstiti med top 40 vseh casov
Lessihinav?ek
16. 05. 2020 18.12
-5
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 20.20
+7
CRREAL ...NE DRŽI.....Messi 5M, Ronaldo 18,8M kazni za utajo davkov
samomojemnenje
16. 05. 2020 21.53
+2
Koronavirusovec
16. 05. 2020 15.53
+6
Ramosu bi morali zaradi vseh podlosti, še posebej zaradi te poteze, dati doživljenjsko prepoved nastopanja na tekmah
ehjaehja
16. 05. 2020 17.06
-1
aja kaj pa potem za ugriz? tako se živali obnašajo torej po tvoji logiki bi saurez že leta nazaj mogel nastopati v kletki v cirkusu poleg levov🤔
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 20.21
+1
Zato pa je šel v klub, kjer so ga naučili manir...mogoče bi tudi Pepe imel vzorno vedenje , če bi bil član Barcelone
-10
Veliko je in bilo bolsih od messija sprijaznite se to je resnica
-12
Messija se v svoji drzavi nimajo za dobrega kaj sele drugje ve se kdo je tam bog nogometa grande maradona
-11
Ker messi ne bo nikoli sv prvak ga uvrascam od 30 do 70 mesta igralceva vse casov nogometa zal je bilo veliko bolsih igralcev
okuhsfjkafa
16. 05. 2020 16.06
+5
Če bi bil res tako slab se nebi toliko ukvarjal z njim 😊 ne laži sam sebi 😏
SLODOLFE
16. 05. 2020 15.22
+15
Ramos je eden od najbolj grobih in pokvarjenih igralcev
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 15.31
+2
@Slodolfe...ko slika res pove več kot tisoč besed ...
CrackMilko
16. 05. 2020 15.49
-3
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 16.40
+3
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 15.17
+1
Ne vem, zakaj me ima Cripstoned za hejterja Reala in Ronalda ? Meni je bil Ronaldo všeč že pred plastično operacijami preden je prišel v Real...ima neko karizmo, ki jih drugi geji nimajo...
cripstoned
16. 05. 2020 15.11
+2
in ze nekaj let od tega hejteri se vedno morajo kazati svojo zvestobo do reala in ramosa ki sta na koncu pobrala smetano...hejteri pa se vedno v bolecinah in zalosti pisejo komentarje tukaj hahahahaha
cripstoned
16. 05. 2020 15.06
-9
Frel 16.05.2020, 11:45:06 +2 Ofsajd? je bil ja in kaj čmo sedaj? ga je sodnik lahko videl? lahko bi ga, ampak dajmo se zresnit, bil je res na millimetre, predstavljate si kaj bi bilo če bi sodnik tole piskal in ne bi bil ofsajd? kaj bi bilo potem? medtem ko pa je piskal očitno simulacijo za penal in s tem kompenziral? Atletico kljub vsej možni pomoči niste morali zrušiti edinega pravega kluba iz Madrida in Španije, ker vsi ostali so za statistiko v Evropi, vsi ostali pa poznajo kdo ne največji klub vseh časov ter kdo so bili nogometne legende, katere so igrale za ta klub. tako da ne se slepit, saj je očitno da so sodniki namerno poskušali prikrajšati real po tisti "veliki" napaki, saj je bilo res težko oceniti prepovedan položaj, in kljub vsej pomoči je ATM izgubil in kaj? in najbolj smešno je, da so najbolj glasni navijači UEFALONE, katere bi moralo biti pošteno sram sploh kaj pisati o sodnikih. NASLOV 2009 podarjen na polfinalni tekmi, poskus velekraje ponovno 2012 proti istemu klubu, ni se izšlo, nato velekraja vseh velekraj proti PSGju kjer je resnično ves svet videl kdo največ denarja nameni za sodnike. Da ne omenjam vseh velekraj na ElClassicotih (neobstoječi rdeči kartoni ala Ronaldo in Ramos ter vsi tako smešni penali da je bilo iz vesolja videt, da to penal ni bil). in ob vsemu temu ste navijači barcelone najglasnejši kljub temu da ste že od leta 2009 dalje z 12, 13, 14, 15, 16 igralcem v igrišču? pa sploh ni vaš članek?? človek ne more verjeti
cripstoned
16. 05. 2020 15.07
-7
bravo za komentar frel... vsi vemo kaj najbolj boli in kdo so hejteri spodaj...
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 15.17
+6
cripstoned
16. 05. 2020 15.35
-7
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 15.47
+6
cripstoned
16. 05. 2020 16.41
-3
lahko razumes kot monolog ampak pktem si bos spet lagal kot vedno..
resnicaosvobaja
16. 05. 2020 16.50
+2
Cripsi zdaj pričakujemo, da to potrdiš kot Frel
samomojemnenje
16. 05. 2020 21.57
+0
Cripsi kot Frel, pa še kdo bi se našel. Škoda, da se ne da videti IP-jev. Potem bi se pa skril in nikoli več pojavil tale naš Cripsi, Halar, Zapirač in Krele.
cripstoned
17. 05. 2020 08.16
-2
cripai je cist in ima samo en profil hejteri.... navijac real madrida nima razlogov za zalost, ni nemocen in nima vec profilov... ravno vidva sta tista katera sem razkrinkal da imafa po 2 ali vec profilov...