Liga prvakov

Chiellini priznal: Ronaldo mi je uničil sanje, a zdaj ga potrebujemo

Torino, 15. 01. 2019 20.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Branilec Juventusa Giorgio Chiellini je prepričan, da je Cristiano Ronaldo zadnji košček zapletene sestavljanke, ki jo za Juventus predstavlja osvojitev Lige prvakov. Torinčani na evropski uspeh čakajo vse od leta 1996, dvakrat pa je Chiellinija in soigralce v zadnjih sezonah ustavil ravno Ronaldo z madridskim Realom.

Chiellini (levo) in Ronaldo, ko sta v Ligi prvakov igrala še kot nasprotnika.
Chiellini (levo) in Ronaldo, ko sta v Ligi prvakov igrala še kot nasprotnika. FOTO: AP

"Cristiano je zabil veliko, veliko, velikokrat proti nam in velikokrat mi je uničil sanje. V Cardiffu, v Madridu in v Torinu," je v intervjuju za BBC priznal Giorgio Chiellini, ki je prepričan, da lahko s Cristianom Ronaldom "stara dama" pride do letošnjega finala ‒ ta bo na stadionu Atletica Wanda Metropolitano ravno v Madridu ‒ in prekine dolgoletno sušo.

CHIELLINI

Ta pri Juventusu vse od leta 1996 vlada (tudi) zaradi Ronalda, ki je bil za belo-črne usoden v cardifskem finalu leta 2017, v minuli sezoni pa je proti Torinčanom blestel v četrtfinalu. Na prvi tekmi v Torinu je zabil nepozaben zadetek s "škarjicami", nato pa na kontroverznem povratnem obračunu, na katerem je Juve izničil zaostanek s prve tekme (0:3), izvedel odločilno enajstmetrovko v zadnjih sekundah tekme ter poskrbel za napredovanje kraljevega kluba, ki je na poti do zmage v kijevskem finalu proti Liverpoolu izločil še münchenski Bayern.

Ronaldo proslavlja odločilni gol proti Juventusu v četrtfinalu minule sezone LP.
Ronaldo proslavlja odločilni gol proti Juventusu v četrtfinalu minule sezone LP. FOTO: AP

'Ekipa se je spremenila'
"Prej so bile to sanje. Zdaj pa je Liga prvakov naš cilj, ker je Cristiano najboljši nogometaš na svetu in potrebujemo ga, da bi naredili zadnji korak," je nadaljeval Chiellini. "Gre za Cristianovo osebnost. Fantastične spretnosti ima na zelenici, a izven zelenic nam njegov odnos ‒ to, kako dela, kako se pripravlja na tekmo, kako živi vsak dan svojega življenja ‒ lahko pomaga. Ekipa se je spremenila."

Na poti do finala morajo serijski italijanski prvaki že v osmini finala preskočiti visoko oviro: gostitelje finala z Janom Oblakom v vratih. To bo obračun dveh "nesrečnikov", saj so tudi madridski rdeče-beli v zadnjih letih kar dvakrat izgubili veliki finale. A Chiellini opozarja, da kljub skorajda brezhibnemu prvemu delu sezone, odločilne tekme šele prihajajo.

RONALDO

"Skorajda perfektno smo začeli v prvih treh mesecih, a vemo, da je najpomembnejše obdobje od spomladi naprej. Mislim, da smo med štirimi ali petimi ekipami, ki so favoritinje. Barcelona, Manchester City, Real Madrid, Bayern München. A tudi PSG in Atletico lahko prideta do zmage, tako daleč pa smo še od ključnih tekem," dodaja Chiellini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Glede napadalcev, ki so mu v karieri povzročali največ težav, je Chiellini izpostavil Zlatana Ibrahimovića. "Fantastičen igralec je, ki je v Italiji delal veliko razliko. Zelo je telesno močen in to uporablja za dominiranje v tekmah," pravi Chiellini. "Zdaj bi rekel tudi Mauro Icardi. Nima preveč rad igre izven kazenskega prostora, a znotraj je ubijalec. A trudim se, da napadalcem ne dovolim zabiti gola, kakršnega bi si najbolj želeli. To je moje delo in gotovo imam določene spretnosti. Nisem hiter kot Douglas Costa, a sem močnejši in lahko uporabljam glavo ter se premaknem sekundo prej, da ne tvegam kakšne situacije. Dva ali trije izjemni drseči štarti so mi uspeli proti Monacu leta 2015, Tottenhamu v 2017 in še eden z Italijo proti Albaniji v tej sezoni, ko sem toliko tvegal, lahko bi dosegel tudi avtogol. A uspelo mi je odvzeti žogo in jo poslati ven iz našega gola. To je bil zelo težek štart in to je nekaj, na kar sem zelo ponosen."

Ni verjel, da Ronaldo res prihaja
34-letnik tudi priznava, da se od leto mlajšega portugalskega nogometnega superzvezdnika lahko še veliko nauči. 

"Zanimale so me posebnosti njegovega odnosa daleč stran od igrišč. Njegovo delo v fitnesu in njegova zbranost sta nekaj, kar poskušam prevzeti. Pomagal mi je, ker si želim vsak dan izboljšati. Sprva pa nisem verjel (da bo prestopil iz Reala, op. a.). A po nekaj dneh govoric sem govoril z Andreo (predsednikom Juventusa Agnellijem, op. a.) in bil sem presenečen. Mislim, da tudi za številne navijače in tudi igralce ni bilo preveč običajno," se je lanskega poletja spominjal v Pisi rojeni nogometaš.

Mala Nina mu je spremenila življenje
O tem, kako dolgo bo še vztrajal na najvišji ravni, pa je Chiellini povedal: "Ne vem, kako dolgo bom igral. Živim iz dneva v dan in mislim le na naslednjo tekmo. Zelo sem vesel, uživam v treniranju in igranju s to ekipo in sem ponosen nanjo. Pri teh letih ne moremo misliti preveč vnaprej. A pripravil sem se na konec kariere."

Chiellini ima seveda kar dve diplomi: tik pred finalom v Cardiffu leta 2017 je uspešno dokončal študij poslovnega menedžmenta, življenje pa se je po besedah dolgoletnega italijanskega reprezentanta postavilo na glavo, ko se je rodila zdaj že triletna hči Nina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Rad bi storil kaj za Juventus. Ne kot trener, temveč kot menedžer," je o svojih podvigih v univerzitetnih klopeh povedal Chiellini. "Moral bom razmišljati o novih rečeh in začel bom novo življenje, a ne bojim se, res ne. Pripravljen bom na novo obdobje. Z Nino pa se je vse spremenilo. Vse. Ona je moje življenje. Je najpomembnejša reč v mojem življenju. Stoodstotno opravim svoje delo, a ko se vrnem domov, priteče k meni, zato je zame vsak dan nekaj posebnega. Vse, kar se ni zgodilo pri meni doma, ni pomembno. Mislim, da je družina res najpomembnejša stvar in občutki, čustva, ki jih čutim doma, so močnejša od česarkoli drugega."

ATLETIJUVE

PARI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
16. 01. 2019 21.12
+2
"Chiellini ima seveda kar dve diplomi" napišete pa na takšen način, kot da je za nogometaše to nekaj povsem običajnega.
JackSparowww
16. 01. 2019 19.14
+1
Ronaldo je odličen v vseh elementih nogometa, Messi pa drugo ne ve, kot pa da kot zajec vijuga med drugimi, no, saj velki je tudi kot zajec. Pa plašen, s sklonjeno glavo hodi z igrisca.
ehjaehja
16. 01. 2019 11.59
+4
Ronaldo pri 33ih šola mlajše pa vse veterane zraven . večna legenda kapo dol.
cripstoned
16. 01. 2019 10.25
-5
chiellini nisi edini ....osebki spodaj in se na milijone ostalih imajo zaradi ronalda in real madrida ne samo unicenje sanje pac pa zivljenja....komentarji so lep dokaz...
Lucky
16. 01. 2019 11.32
+5
Hrenko
16. 01. 2019 10.19
+1
naj vas to ne odvrne od dejstva, da vedno več žensk obtožuje Ronalda posilstva in nasploh psihopatskega obnašanja, ko se ugasnejo kamere
Kollerik
16. 01. 2019 10.16
-2
Rončy redakciji spet lepša dan....
apodgra
16. 01. 2019 09.05
+3
Kar na treh slikah lahko "občudujemo" že stokrat videno.
apodgra
16. 01. 2019 08.13
-1
Koga sploh to zanima , kdo je njemu pokvaril sanje ? Ker pa je to povezano s Ronaldom , pa je stvar bolj zanimiva in senzacionalna. Me pa res zanima ,kaj se bo zgodilo , če bo informacija o posilstvu super zvezdnika , postala resnica .
apodgra
16. 01. 2019 07.57
-6
Kaj se lahko Chielini nauči od Ronalda , pa me res zanima. Kaj se ima obrambni igralec naučiti od napadalca . Obrambni igralec brani svoja vrata , napadalec pa zabija žogo v vrata nasprotnika. Razen , da ne brani svoja vrtata nedotaknjena , odbija žogo v lastno mrežo. To je samo en priliznjen kompliment ,ki nima nobene teže.
prost1
16. 01. 2019 08.16
+12
Mislil je predvsem na pristop do treningov, discipline, ....
apodgra
16. 01. 2019 09.03
-3
Prost Premalo je to , da redno in disciplinirano , z voljo in vztrajnostjo hodiš na treninge. Pomembno je samo to, da svoje pridobljeno znanje na treningih preneseš na igrišče in tam pokažeš , kaj znaš. Nekateri potrebujejo več vloženega dela in truda , drugi manj , vse je odvisno od vsakega posameznika . Ronaldo svojo ne preveč naravno nogometno inteligenco,mora nadomestiti z trdim treningom. Messi sigurno toliko ne trenira in nič ne pogreša dodatnega truda.
Kollerik
15. 01. 2019 22.35
+3
špagetar bo pač hvalil kvazi špagetarja.... ganljivo...
Anticripstoned
15. 01. 2019 21.58
-7
Chielini vidi se da jimaš osnovnega pojma o fuzbalu ker ne veš kdo je najboljši nogometaš vseh časov
ehjaehja
15. 01. 2019 22.16
-14
resnica te boli namesto da bi te osvobodila hahaha:D
Anticripstoned
15. 01. 2019 22.29
+3
zapirač poglej kako tekmo Barce...fuzbal ni samo čakanje pred golom na podaje in zadet vsako deseto 100% šanso. Fuzbal je....fuzbal je Messi
ehjaehja
15. 01. 2019 22.43
-4
apodgra
16. 01. 2019 08.01
+4
anticristoned Na vseh letošnjih tekmah v ligi prvakov je od 26 strelov na/proti golu zadel samo enkrat. To so mojstrovine od katerih se bi Chielini nekaj naučil .
Anticripstoned
16. 01. 2019 12.37
+0