Liga prvakov

Chiellini tudi o drami v Madridu: Takšne 11-metrovke ne moreš dosoditi

Torino, 17. 05. 2020 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med odlomki iz avtobiografije Giorgia Chiellinija se je tokrat znašla dramatična povratna tekma četrtfinala Lige prvakov leta 2018 med madridskim Realom in Juventusom. Realovci so zapravili ves kapital iz Torina in pred svojimi navijači zaostajali z 0:3, nato pa je glavni sodnik Michael Oliver v verjetno zadnjem napadu pred začetkom podaljška zapiskal za najstrožjo kazen v korist Špancev.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Juventus
    05:57
    Vrhunci tekme Real Madrid - Juventus
  • Enajstmetrovka Ronalda za polfinale
    05:46
    Enajstmetrovka Ronalda za polfinale

Real Madrid, ki je lovil tretji zaporedni naslov v Ligi prvakov, je na poti do Kijeva čakalo ponovno snidenje z Juventusom. Torinčane je "kraljevi klub" zanesljivo odpravil v cardifskem finalu leta 2017, ko je z dvema goloma ob zmagi s 4:1 spet zablestel Cristiano Ronaldo. Portugalec je sezono kasneje na prvi tekmi četrtfinala osupnil torinske navijače in zabil spektakularen gol s "škarjicami", Real pa je v prestolnici Piemonta slavil s 3:0.

Zdelo se je, da je vse že odločeno, tako da je bila potrjena odsotnost kapetana Reala Sergia Ramosa s povratnega dvoboja zgolj anekdota. A po mnenju Giorgia Chiellinija, ki je v avtobiografiji z naslovom "Jaz, Giorgio" v enem od poglavij močno hvalil španskega branilca, je bila odsotnost nekdanjega člana Seville vse prej kot mačji kašelj.   

Chiellini (na fotografiji skrajno levo) protestira z Mariem Mandžukićem, Gianluigijem Buffonom, Medhijem Benatiajem in Stephanom Lichtsteinerjem (z desne) v zadnjih sekundah madridskega obračuna.
Chiellini (na fotografiji skrajno levo) protestira z Mariem Mandžukićem, Gianluigijem Buffonom, Medhijem Benatiajem in Stephanom Lichtsteinerjem (z desne) v zadnjih sekundah madridskega obračuna. FOTO: AP

'Njihova nadutost se je spremenila v strah'
"To (odsotnost Ramosa, op. a.) nas je spodbudilo," je v avtobiografiji zapisal Chiellini, ki se je spominjal, kako je dolgoletnima soigralcema Gianluigiju Buffonu in Andrei Barzagliju dejal, naj ne mislita, da je nor, ker "malce" verjame v preobrat. In na Bernabeuu je bilo res vse v znamenju gostov.

"Ko smo dosegli gol za 0:2, smo videli, da se je njihova nadutost spremenila v strah," je zapisal Chiellini. Belo-črni so dosegli tudi tretji gol, ki bi tekmo odpeljal v podaljšek, če ne bi Ronaldo v verjetno zadnjem napadu sodnikovega podaljška drugega polčasa v kazenskem prostoru našel Lucasa Vazqueza, ki je hitro padel v dvoboju z Medhijem Benatiajem.

Žal mu je za krike: 'Plačali ste!'
Ko je angleški sodnik Michael Oliver zapiskal in pokazal na belo točko, je začelo pokati na vse stani: Buffon je bil zaradi protestov izključen, medtem ko so TV-kamere ujele Chiellinija, kako je branilcu domačih Raphaëlu Varanu zabrusil: "You pay, you pay! (Plačali ste, op. a.)"

"Menim, da lahko enajstmetrovko v 94. minuti dosodiš le takrat, ko si absolutno prepričan, tega pa v tem primeru ni bilo. Kljub temu je bila to naša napaka, da smo v tistem trenutku dovolili to akcijo iz obupa," je zapisal Chiellini.

"Skupaj z Buffonom sva izgubila nadzor, a tisto enajstmetrovko lahko dosodiš v deseti minuti ali sredi drugega polčasa. V 93. minuti in 50 sekundah ne sme biti niti najmanjšega dvoma. Že na zelenici nam je bilo jasno, da ni bila niti slučajno očitna. Moje besede (Varanu, op. a.) pa niso bile primerne. Neprimerna reakcija v turbulentnem zaključku tekme. Nič več kot to."

 

Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču.
Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču. FOTO: 24ur.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (100)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
17. 05. 2020 19.27
+3
Brez dvoma gre za enega najbolj sramotnih trenutkov v zgodovini nogometa nasploh. Buffonu so več kot upravičeno popustili živci, beli sodniški inkvizitor pa mu je nato hladnokrvno (in z užitkom?) prilimal še rdeč karton. Dame in gospodje, na tako sramoten, neprepričljiv način je Real zadnja leta torej prihajal do "lovorik" v ligi Prvakov....medtem, ko je bil doma recimo redno tepen od Barce...
samomojemnenje
17. 05. 2020 20.50
+6
Buffon je vedno veljal za poštenega in fer nogometaša. Eden izmed redkih Italijanov, ki ga spoštujem. In takrat nisem mogel verjeti, da je tako izgubil živce. In to povsem upravičeno. Se spomnim, kako ga je še Ronaldo tolažil po prihodu iz slačilnice.
-5
samomojemnenje
17. 05. 2020 21.49
+4
denis pohoric
17. 05. 2020 15.59
+7
tisti, ki pravite, da je cist kot solza...bilo je na meji, ampak vsekakor se tega na taki tekmi v taki fazi ne piska v nobenem primeru
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 14.27
+8
To je bila manj očitna kraja, ki pri VARu danes na srečo ni več možna. Odločitev je morala biti trenutna , a se je izkazala za napačno...Škoda da ni bilo Dudka na klopi, da bi videli še iz njegovega zornega kota...
cripstoned
17. 05. 2020 14.16
-9
chiellini pac ne more pozabit da jih je real madrid stresel kot kanto...posteno in zasluzeno...za piko na i pa jih je z skarjicami pokopal se ronaldo in poskrbel za najlepsi gol v zgodovini tega tekmovanja...sredi italije 3:0 in adijo juventus...penal pa cist kot solza...s hrbta je prisel igralec juventusa in zabil se je v vasqueza ki je padel in vmes se malo zasimuliral...stik je bil in tudi oliver je povedal da se ni zmotil...chiellinija pa se vedno boli real madrid in ramos...avtobiografija doticnega ki govori samo o drugih in ne o sebi...se en dokaz kako pameten je..
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 14.23
+6
Ko avtobiografija ne bo vključuvala drugih oseb bo imela naslov Jaz, Ronaldo...
samomojemnenje
17. 05. 2020 20.41
+6
Pa je Cripsi dodal novega hejterja na svoj seznam. To je Chiellini. Med tem, ko je Cripsi največji hejter Barce in Messija. Še dobro, da Cripsi ni spremljal Reala leta 2009, ko je prav tako kot lani Barca, Real dobil porcijo v Liverpoolu 4:0. Kajti od lani je Cripsi postal tudi navijač Liverpoola, ker je Liverpool premagal Barco. Trenutno pa je Cripsi tudi velik navijač Napolija.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 13.39
+3
Dudek ( pri Realu od 2007-20011 ), za Pepeja in Mourinha sploh ne bom izgubljal besed, pa izpostavi za žrtev Ramosa, ki ima v La ligi 10x (desetkrat) več rdečih kartonov, kot Dudek vseh nastopov za Real v tem tekmovanju...dve tekmi 11. maj 2008 in 21. maj 2011 z več kot triletnim presledkom...če bi jaz bil tako dolgo na klopi , bi tudi mene lahko sprovocirali...
denis pohoric
17. 05. 2020 13.28
-1
tudi to ima prav
samomojemnenje
17. 05. 2020 12.59
+2
Čeprav sta Wayne Rooney in Cristiano Ronaldo igrala skupaj pri Manchester Unitedu, se je kljub vsemu angleški napadalec odločil za Argentinca Lionela Messija. "Ko sva začela igrati skupaj, Ronaldo ni bil tako zelo fokusiran na zadetke, ampak na to, da postane najboljši na svetu. Treniral je in treniral. Kljub mojemu prijateljstvu z Ronaldom bi izbral Messija. Ronaldo je nemilosten v kazenskem prostoru in ubija. Messi pa vas najprej namuči, potem pa vas ubije," je dejala legendarna 10 rdečih vragov.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 12.29
+7
Korl ...zate je Messi škrat, kar je čisto osebna opazka, mogoče za nekatere nekako žaljiva vsekakor pa neumestna ...zanima me, kaj iz svojega bogatega besednjaka uporabljaš za drugega " Katalonca" Marqueza, ki pa je nižji od Messija ?
samomojemnenje
17. 05. 2020 12.36
+7
resnica...Dvomim, da bo dojel vprašanje. Mi ne deluje najbolj brihten.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 12.57
+4
Zanima me le, kako lahko za praktično identične osebe kot sta LM in MM projicira merila, ki so tako diametralno nasprotna in se posledično zrcalijo tudi v njegovem odnosu Rossi-Ronaldo ?
Roglič šampion
17. 05. 2020 15.28
+3
Messi in marquez identicna. Je messi hinavec? Ni. Marquez je odlicen dirkac a to kar je delal rossiju je pa ogabno.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 16.04
+4
No to tudi meni ni bilo všeč, da ga je MM brcnil
Die einemaister
17. 05. 2020 16.22
+4
Všeč mi je da so tudi drugi spoznali Korlovo "bistrost"😂😂😂
Roglič šampion
17. 05. 2020 16.27
+3
Poglej video. Je MM naslonil glavo na njegovo nogo najprej.
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 12.07
-2
Nekdanji nogometni vratar Jerzy Dudek se je v svoji biografiji lotil Lionela Messija in Argentinčevega bivšega trenerja pri Barceloni Pepa Guardiole. "V dvobojih s Pepejem in Sergiom Ramosom sem videl drugačnega Messija. Izrekel je takšne reči, ki se ne morejo zamisliti za nekoga, ki naj bi bil miren in ljubezniv," je zapisal Poljak." Bil je hinavski in provokativen, enako je veljalo za celo ekipo Barcelone pod vodstvom Guardiole. Do popolnosti so znali sprovocirati nasprotnika. To je še zlasti živciralo Joseja Mourinha. Zdaj 47 letni Dudek, ki je bil član Reala med leti 2007 in 2011, zbral pa je 15 nastopov, se je izjasnil tudi o Cristianu Ronaldu: "Je aroganten, a zunaj igrišč normalen fant. Vse je odvisno od tega, kako ga ljudje zaznavajo.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 12.23
+5
In tu je navedel koga ? Dva mesarja, ki hodita nasprotniku namerno po rokah, jih brcata v hrbet , ko so na tleh.... Mourinha , ki si maši nos ob Messiju in potiska prst v oči nasprotnemu pomočniku trenerja ? Dudek ima 15 tekem za Real več od mene...pri petardah so ljudje bolj dovzetni sploh če ne igrajo...zdaj čakam še, da bo povedal , kako hinavska in provokativna sta bila Puyol in Xavi, da se Ramos fizično obračunal z njima...Edina provokacija s strani Barcelone je bila petarda, ampak to je Real tako ali tako pričakoval...petardo namreč...
samomojemnenje
17. 05. 2020 12.25
+5
Legenda Reala, zbral je celo 15 nastopov. In se hvali, da je nekdo sprovociral največjega provokatorja med trenerji Mourinha. In Messi je izrekel takšne reči Pepeju in Ramosu? Verjetno še premalo, kar koli je izrekel branilcema, ki sta mu hodila s krampni namerno po roki, pred tem ko gaa je drugi brutalno pdrl na tla. Ta Dudekova izjava samo potrjuje dejstvo, da sta imela Pepe in Ramos nalogo poškodovati Messija.
Lessihinav?ek
17. 05. 2020 12.33
-6
Lessihinav?ek
17. 05. 2020 12.36
-5
resnica omenja nekega mesarja.barcelona ima v klubu človeka ,ki je 3xkrat grizel,do krvi in ozmerjal rasistično drugre igralce.od vseh se lahko vi zadnji oglašate
samomojemnenje
17. 05. 2020 12.37
+2
samomojemnenje
17. 05. 2020 12.42
+3
Šmrk, res je bil tak. Vendar je Barca v njemu videla predvsem napadalca in je pred podpisom moral obljubiti, da se bo popravil. In se je. In je začel grizti žoge v gol Reala. V Barci se je povsem spremenil.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 12.43
+5
Ima 15 tekem več za Real kot jaz ...zakaj realen...ker je v nadaljevanju napisal, da Ronaldo raje zmaga z 2:1 in je strelec gola, kakor če ekipa zmaga s 5:0 brez da bi sam dosegel gol ? Vsakemu, ki je v dvomu ali je Dudek realen, bi se mu moralo takoj zjasniti, ko je v isti sapi vpletel še legendo Raula...to pa je sramota...ostalo samo natolcevanje
Lessihinav?ek
17. 05. 2020 12.54
-4
resnica=samo=kolerik eno isto sra.je drugo pakovanje,... zakaj si sami dajete +
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 12.59
+5
Ampak ni grizel kot član Barcelone ali kot član Uragvaja, ki je bil tudi član Barcelone. To ti je menda jasno...
Kollerik
17. 05. 2020 18.27
+3
Kme kme Crreal sporoči naslov, da ti kupimo kakšen frutek ali čokoladico, morda liziko ali dudiko... potem naš boš ziher imel raje, kot zdaj.
samomojemnenje
17. 05. 2020 20.44
+3
yokerxdinterfan
17. 05. 2020 11.21
-8
a je juventusu cekinčkov zmanjkalo
Lessihinav?ek
17. 05. 2020 11.02
-5
Nanboljši igralci barcelone,kip jim morajo naresti na vhodu camp nou...legenda je TOM HANNING IN DENIZ AYETKIN.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 11.13
+8
Kako te naj jemljemo resno, če ne dodaš ha,ha,ha,ha ?
samomojemnenje
17. 05. 2020 11.20
+6
Tam že stoji kip od Kubale. Medtem, ko pri Realu naženejo Raula kot steklega psa. In Casillasa enako.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 11.23
+2
Edino pravilno. Ta dva sta galaktika brez madeža in kot taka NIKOLI nista sodila v Real
Die einemaister
17. 05. 2020 14.26
+2
Ja ,Rolanda še na Madeiri ne spoštujejo, ko mu postavijo kip, ki ne veš koga predstavjla, najprej, ko sem ga pogledal sem mislil, da bodo snemali tam nadaljevanje filma Mars Napada.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 14.46
+2
Umetniku je poziral Haaland, ki je podoben Ronaldu pred operacijo
Mamba4Life
17. 05. 2020 11.02
-8
spet je tema Real, spet se usi anti realovci užigate haha neverjetni ste res, penal je penal, 10., 48. al pa 95. minuta, glej kaj delaš pa ga ne bo...pa čist nč majn sporen ni biu ta penal kukr penal za Atletico v učerejšnjem članku ampak tokrat jokate v obratni smeri, pa še enkrat...barcelonarji tišina prosim, vi imate dost svojih sramot pa se o njih pogovarjejte
samomojemnenje
17. 05. 2020 11.10
+5
Seveda ni bil nič manj sporen, saj je bil penal za Atletico sporen, ker je sam Oliver povedal, da ga je dosodil za kompenzacijo.
Lessihinav?ek
17. 05. 2020 10.57
-12
Kje piše v katerem času lahko dosodiš 11m,je malo smešno.čakamo še na knjigo tom henninga in deniza ayatkina.naslov knjige ROP STOLETJA
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 11.02
+9
joe brasco
17. 05. 2020 10.51
+1
...mogoče v košarki
hudicek_21
17. 05. 2020 10.34
-16
Real Madrid je najboljši. Za dobri konjem, prašina se diže!
samomojemnenje
17. 05. 2020 10.50
+3
Če je konj predober, pomeni, da je pol anabolikov in steroidov, kar v primeru Reala pomeni poln sodniške pomoči, ki traja že 100 let. Šele VAR je našel te anabolike. Brez anabolikov pa se dober konj spremeni v povprečnega.
Maxx365
17. 05. 2020 11.00
+7
"Za dobrim konjem se praši"... pa tudi veliko dreka je potrebno za njim popucat.
Crazy_Horse
17. 05. 2020 10.32
+0
Iver v očesu svojega bližnjega vidi, bruna v svojem pa ne
samomojemnenje
17. 05. 2020 10.46
+2
To si napisal za Cripsija in njegove kimavčke?
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 10.24
+5
Navijači Reala so privrženci moči, bogastva, blišča in zgodovinskega slovesa. Navijači Barcelone pa underdogi, ki naokoli hodijo s povešenimi glavami in se zbirajo ob ognju pod mostovi, kjer kujejo načrte, kako bi enkrat stopili iz brezdomskega življenja v svet bogatih.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 10.33
+1
ne vem...to si potegnil vzporednice z navijači katalonskega ponosa MM ?
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 10.36
-4
MM nima nič s katalonijo in tega nikoli ne izpostavlja, če še nisi opazil.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 10.39
+7
Če ga vsi imenujejo katalonski ponos , mu tega ni treba. tudi Ronaldo ne poudarja , da je gej, ker mu ni treba...
samomojemnenje
17. 05. 2020 10.52
+5
resnica...s tem je pokazal na to, da se norčuje iz brezdomcev in revežev, medtem ko je sam na socialki...
Lessihinav?ek
17. 05. 2020 10.58
-9
vsi so v senci najboljšega,vsi najboljši klubi se tekmujejo le z enim.in to je REAL MADRID
Lessihinav?ek
17. 05. 2020 10.59
-10
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 11.04
+4
Samo sliko profila imaš OK, ampak za to ti ni treba biti genij a ne ?
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 11.15
-4
Tudi tebi resnica ni treba poudarjati, da si stari, zagrenjeni možakar, ki še v življenju ni namočil, je pa zaljubljen v palčka, pa to iz tvojega pisanja vsi razberemo.
yokerxdinterfan
17. 05. 2020 11.23
+2
MM93 se po vsej vrjetnosti ne bi strinjal z tovjo trditvijo
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 11.36
-5
Kar dosti spremljam motoGP sceno, pa se ne spomnim, da bi se kdaj kaj posebej omenjal njegov rodni kraj ali Katalonija, še najmanj pa v politični povezavi.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 12.03
+2
Pa z višino tudi ne ? Kako pa potem ti imenuješ tistega, ki je nižji od škrata ?
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 10.12
+0
Hejterji Reala menjavajo operaterje in distributerje električne energije, navijači Reala pa profile, klube in nicke
Malo_sutra
17. 05. 2020 10.02
+6
Kjelini v nogometu kot Kia med avti.
Maxx365
17. 05. 2020 10.14
+2
Se strinjam, Kia je v zadnjih letih v samem vrhu kakovosti med avti, z najdaljšo garancijo.
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 10.21
-4
KIA še zaenkrat izdeluje samo vozila, za namen priti od točke A do točke B, med avte pa še ne spada.
Malo_sutra
17. 05. 2020 10.26
+1
Bravo Maxx365, neki si mi znan po pametovanju.
Malo_sutra
17. 05. 2020 10.28
+0
Haha bom kupil Kio, ker ima garancijo bravo. 10 let stari nemci se bol vozijo kot pa tole novo.
samomojemnenje
17. 05. 2020 10.36
-4
Malo_sutra
17. 05. 2020 10.38
-3
Tako ja, isto kot da kupis superge za 8,99€ v trgovini kjer vecinoma prodajajo hrano in pol reces, da imas superge.
samomojemnenje
17. 05. 2020 10.44
+1
Potem pa enake superge kupiš v specializirani trgovini za superge in jih plačaš 40€ in misliš, da si kupil Mercedes. Oboje pa je naredil Kitajec.
Malo_sutra
17. 05. 2020 10.51
+0
samomojemnenje
17. 05. 2020 10.55
+3
Isti Kitajec izdeluje Nike in tudi NN za različne firme. Na enega nalepi Nike, na drugega pa, kar je pač želja trgovca. Ne piši o ekonomiji, če se ne spoznaš.
Lessihinav?ek
17. 05. 2020 11.00
-2
malo sutra,napiši na 24ur repu-blika srps-ka.nemoreš je cenzurirana.ahahahahhahahhaha
Malo_sutra
17. 05. 2020 11.15
-2
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 11.17
-6
Pol pa ti @mnenje le dalje kupuj superge v Hoferju, samo pol ne jamraj, da maš prešvicane tace že po 5 minutah.
samomojemnenje
17. 05. 2020 11.22
+2
Če se izražaš kulturno, te ne brišejo.
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 11.38
-4
Aja, trditev, da je Ronaldo gej, je kulturna po tvojem.
samomojemnenje
17. 05. 2020 11.39
+0
MM93, ne piši neumnosti. Ne kupujem v Hoferju in niti ne kupujem Nike. Nosim Merrell in Planika treking program.
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 11.43
-3
samomojemnenje
17. 05. 2020 11.48
+0
Gej ali angleško gay je izraz, ki se v prvi vrsti nanaša na homoseksualne osebe ali za značilnosti glede homoseksualnih zadev. Beseda gay se je v angleščini prvotno uporabljala v pomenu za "brezskrben", "vesel" ali "svetel in ponašajoč se". Izraz gej kot nanašalnica na homoseksualnost se je prvič pojavil že konec 19. stoletja, vendar pa se je njegova raba postopoma povečala v 20. stoletju.[1] V sodobni slovenščini je beseda gej lahko bodisi pridevnik (npr. "gej film") bodisi samostalnik (npr. "pravice gejev"), ki se nanaša na ljudi, še posebej na gej moške ter prakse in kulture, povezane s homoseksualnostjo. Do konca 20. stoletja so besedo gej priporočali večje LGBT skupine in slogovni vodniki kot opis za ljudi, ki jih privlačijo osebe istega spola.[
samomojemnenje
17. 05. 2020 11.49
+2
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 09.44
-26
Real Madrid je najboljši nogometni klub na svetu. Dejstvo, ki ga en Čelini niti slučajno ne bo spremenil. To je isto, kot da bi en nezadovoljen kupec iz Italije kritiziral Mercedes, ki je najboljša znamka avtomobilov na svetu.
Kugakaj
17. 05. 2020 09.54
+5
Kollerik
17. 05. 2020 09.57
-2
Kako dober je Real, lahko ravnokar beremo od Chiellinija, kot smo brali pred kratkim od Clattenburga.... In Barca ga redno klesti doma v Španiji že več kot desetletje... toliko o "najboljših".
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 10.34
-7
Vsak občan se lahko hitro prepriča, da je Real Nr.1 v Španiji. Samo vtipkaš La Liga v Wikipedio.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 10.41
+9
Poskusil in piše 2. ... lani pa 3. in leto poprej takisto
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 11.23
-5
Če rečem najboljši, to pomeni najboljši vseh časov. Ne pa muha enodnevnica, kot Barca teh nekaj sezon.
samomojemnenje
17. 05. 2020 11.43
+4
Najboljši vseh časov s pomočjo države, sodnikov, Franca in fašistov.