Liga prvakov

City dominantno odpravil Real in se uvrstil v veliki finale Lige prvakov

Manchester, 17. 05. 2023 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec, Milan Doknić
Komentarji
240

Imamo tudi drugega finalista letošnje Lige prvakov. Desetega junija se bo z Interjem v Istanbulu pomeril Manchester City, ki je na povratni polfinalni tekmi na domačem Etihadu s kar 4:0 odpravil rekorderja v elitni Ligi prvakov Real Madrid. Že v prvem polčasu je dvakrat v polno meril Bernardo Silva, v drugem pa so si nogometaši Reala zabili avtogol, četrtega pa je prispeval Julian Alvarez.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa obračuna Manchester City - Real Madrid
    03:12
    Vrhunci drugega polčasa obračuna Manchester City - Real Madrid
  • Vrhunci prvega polčasa in oba zadetka Bernarda Silve
    04:19
    Vrhunci prvega polčasa in oba zadetka Bernarda Silve
  • Iz 24UR: Odgovor, kdo bo drugi finalist Lige prvakov, dobimo kmalu
    02:16
    Iz 24UR: Odgovor, kdo bo drugi finalist Lige prvakov, dobimo kmalu
  • Iz 24UR: Ponovni spopad Manchester Cityja in Real Madrida
    02:06
    Iz 24UR: Ponovni spopad Manchester Cityja in Real Madrida

Začetni postavi:

Pep Guardiola se je odločila za enako začetno enajsterico kot minuli teden: Ederson med vratnicama, Walker, Stones, Dias in Akanji v obrambi, Rodri, Gündogan in De Bruyne na sredini igrišča ter Bernardo Silva, Grealish in Haaland v napadu.

Carlo Ancelotti pa je v primerjavi s prvo tekmo opravil eno menjavo: Courtois v vratih, Carvajal, Eder Militao (namesto Rüdigerja), Alaba in Camavinga v obrambi, Kroos, Modrić in Valverde v vezni vrsti, Vinicius, Rodrygo in Benzema pa v napadu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S sredine igriščal so krenili domači nogometaši, ki so prevladovali v uvodnih trenutkih. Erling Haaland je v šesti minuti prvi resno zapretil po levi strani, a nihče izmed soigralcev ni spremljal akcije norveškega napadalca in podajja v sredino kazenskega prostora je letal v prazno. City je hitro prišel nazaj do žog in zapretil še prek Rodrija, ki je kot prvi na tekmi sprožil, njegov strel pa je letel mimo leve vratnice Thibauta Courtoisa.

Rodri
Rodri FOTO: AP

City je še naprej napadal, Real pa trpel in v 12. minuti se je moral po podaji Jacka Grealisha in strelu Haalanda iz neposredne bližine pošteno potruditi belgijski reprezentančni vratar, ki je žogo s telesom ohranil izven mreže. Izjemno obrambno akcijo pa je nato z zbijanjem žoge z golove črte dokončal David Alaba.

Domačini so vse moči usmerili v napad in igra se je odvijala izključno na polovici Špancev. O dominanci varovancev Pepa Guardiole je pričalo tudi dejstvo, da so imeli Meščani prvih dvajset minut žogo kar 80-odstotno v nogah.

V 21. minuti so sinjemodri po kotu Kevina De Bruyneja prišli do nove izjemne priložnosti. Manuel Akanji je podajo podaljšal, znova pa je z glavo sprožil Haaland, ki je zlahka preskočil Eduarda Camavingo. In čeprav je marsikateri navijač Cityja žogo že videl v mreži Reala, se je znova izkazal Courtois, ki je z novo izjemno obrambo ohranil začetnih 0:0.

Erling Haaland in Thibaut Courtois
Erling Haaland in Thibaut Courtois FOTO: AP

Je pa bil čuvaj mreže Reala nemočen dve minuti kasneje, ko sta De Bruyne in Bernardo Silva izigrala obrambo gostov, slednji pa je nato z levico premagala tudi izjemnega vratarja Madridčanov in poskrbel za še kako pomembno vodstvo domače ekipe.

Real je šele po pol ugre skupaj sestavil prvo akcijo na tekmi, ko je po levi strani potegnil Vinicius Junior, a je bil dovolj hiter in zbran Kyle Walker, ki mu je brez večjih težav odvzel žogo. Real se je kot kaže le zbudil in Toni Kroos je bil v 34. minuti blizu izenačenja. Nemški vezist je z desnico sprožil od daleč, veselje pa mu je preprečila prečka.

A kdor ne da dobi in City je kmalu zatem podvojil vodstvo. Razigrani Ilkay Gündogan je prodrl po levi strani kazenskega prostora gostov in sprožil, njegov strel je bil obranjen, a je odbita žoga sedla ravno na glavo Bernarda Silve, ki je bil ob pravem času na pravem mestu in mu z glavo ni bilo težko zadeti v nebranjeno mrežo Reala.

City je do konca prvega polčasa ohranil dominanco na zelenici in si vsakič znova zlahka utiral pot v kazenski prostor Reala. Nogometaši Belega baleta so verjetno z veseljem dočakali žvižg glavnega sodnika, ki je oznanil konec prvega polčasa.

Luka Modrić v ozadju pa Toni Kroos
Luka Modrić v ozadju pa Toni Kroos FOTO: AP

V polni Lepi žogi so že padle stave, kaj pravi največji opitimist?

Trenerja obeh moštev med glavnim odmorom nista menjala, a je govor Carla Ancelottija kot kaže nekoliko pomagal, saj so aktualni prvaki bolje pristopili k drugemu polčasu. Po petih minutah so gostje prišli do prve priložnosti, ko je iz prostega strela z levico močno sprožil Alaba, a se je z obrambo izkazal Ederson, ki v prvem polčasu sploh ni imel dela.

Po uri igre se je Realov strateg odločil za prvo menjavo na tekmi. Namesto tokrat malo videnega Luke Modrića je v igro poslal Antonia Rüdigerja, ker je pomenilo, da se je Camavinga premaknil v vezno vrsto, Alaba pa na položaj levega bočnega branilca. Beli balet je imel po menjavi več od igre, a si konkretne priložnosti ni priigral. To se ni zgodilo tudi, ko je namesto Kroosa v igro vstopil Marco Asensio. Ravno nasprotno, v 73. minuti je po iznajdljivi podaji Gündogana, do idealne priložnosti prišel Haaland, ki se je sam znašel pred Courtoisom. A še tretjič na tekmi je bil uspešnejši belgijski vratar, ki je z nogo žogo ob pomoči prečke potisnil v kot.

Če se bo Haaland žrl za zapravljene priložnosti, se Guardiola verjetno ne bo, saj so Meščani le nekaj minut kasneje zadeli za visokih 3:0. De Bruyne je ze leve strani izvedel prosti strel, ki je letel na glavo Akanjija. Švicarski branilec je žogo mogoče oplazil, a to ni bistveno, saj je ta zadela Ederja Militaaa in še tretjič na tekmi končala v mreži Reala, ki je bil dokončno v izgubljenem položaju.

Nogometaši Reala so v želji po zadetku pritisnili na vse moči in v 83. minuti se je moral dvakrat pošteno potruditi Brazilec v vratih Cityja, ki je ohranil visoko prednost domačega moštva. 

Piko na i izvrstni predstavi Cityja pa sta v prvi minuti sodnikovega dodatka postavila Phil Foden v vlogi podajalaca in Julian Alvarez v vlogi strelca, ki sta le nekaj minut pred tem vstopila v igro. 

Manchester City je tako z visokih 4:0 premagal madridski Real in se uvrstil v veliki finale, kjer se bo 10. junija udaril z Interjem. Nerazzuri so v finalu nazadnje igrali leta 2010, ko so Bayern iz Münchna premagali z 2:0 in tako osvojili tretjo lovoriko v elitnem klubskem tekmovanju. City pa je v dosedaj edinem finalu igral leta 2021, ko jih je v Protu z 1:0 premagal Chelsea.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

90+4'

Dolžni smo vam še tretji zadetek

90+4'

Konec tekme

Manchester City je v finalu

90+2'

Tekma se je popolnoma umirila, nato pa 4:0 ...

Tudi real se je očitno vdal. Zabil je tudi Julian Alvarez

83'

Izkazal se je tudi Ederson

Verjeli ali ne Courtois ni edini vratar na zelenici danes. Real je prišel do dveh priložnosti in Brazilec je obakrat branil.

79'

Tega tudi Real ne more več rešiti

Nevarni so, neuničljivi, izkušeni, nepopustljivi ... Vse to so že večkrat pokazali nogometaši Real Madrida, a 12 minut pred koncem pa je zaostanek 3:0 tudi zanje preveč

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (240)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

žikabato
18. 05. 2023 20.07
+3
jaz pa stavil na real po nasvetu pokavca, kje pa je
User2302510
18. 05. 2023 18.24
+2
Bela v nogometu rdeca v politiki
User2302510
18. 05. 2023 18.23
+1
Pop bela smesnica, sramota in vi naj bi bili nepristranski
User2302510
18. 05. 2023 18.22
Johnny_J
18. 05. 2023 13.39
+17
Rmadrid, pa saj sem ti dal dejstvo: 4 Angleži so zaigrali za city in 4 Španci za real! To je umetno kot pamela Anderson. Nevem kakšna dejstva bi še rad. Naj ti še dokazujemo, da je real klub, ki je kupoval vse kar hodi po dveh nogah, do prihoda sejkov, proti katerim pač ne morejo. Ti bo uspelo od zdaj naprej, ali bova šla na pivo, pardon gajbo, da ti objasnim za kak klub navijaš in zakaj bi te moralo biti sram tega! Ni kaj vsak po svoje, ampak si slep, kot krt in brez hrbtenice kot gollum...morda se motim, morda imaš le slab dan, ker po navadi nisi tak.
RMadridd
18. 05. 2023 14.34
-10
Hehe nimam slab dan. Mogoče nimam hrb, krt in vse to, ampak nisem fa. si. st. Če si predstavnik drugega naroda si manj vreden, umeten ali kaj. Zdaj šteješ krvna zrnca, negiras obstoj nekoga. To trenutno delajo Srbi in Rusi. Pa kako ti soh veš kdo je kaj. Vsak je tisto kar sam hoče biti. Temu se reče sloboda izražanja sloboda opredelitve.
RMadridd
18. 05. 2023 14.37
-4
Tudi v bolnici kjer delam imam sodelavce iz Bih, Romu itd, ti ljudje niso umetni ampak moji sodelavci in prijatelji.
Johnny_J
18. 05. 2023 14.46
+9
Vidim, da nisi dojel. Real je igral s štirimi igralci iz Španije, prav tako city iz Anglije, da so umetni pomeni, da ne znajo narediti svojih igralcev, da obstajajo le zato, ker imajo kapital brez katerega so nule. Moj predlog za izboljšanje in izenačenje kvalitete med klubi je, da mora v ekipi biti vsaj 8 igralcev iz države v kateri ima klub sedež in vsaj 4 igralce, ki so v klubu od 16 leta starosti.
RMadridd
18. 05. 2023 14.52
-6
Hehe v svetu biznisa to ni mogoče. Vse povsod se išče najbolje. Vsi ti igralci živijo v španiji, se pravi so iz španije. Vidim malo se hočeš oprati. Aja te mogoče motijo tudi temnopolti.
RMadridd
18. 05. 2023 14.56
-5
Veliko mladih nogometašev po svetu si želijo končati v realu, barci, bayernu itd. in trdo delajo za to. Ampak po tvojem ne morejo ker niso njihove krvi pa tudi če so kvalitetni
Johnny_J
18. 05. 2023 15.08
+8
Sem vedel, nisi na ravni treznega razmišljanja, zato bova končala in zato tudi nisem želel začeti, ker si kar sem ti že dopoldan napisal. Uživaj v svoji beli slepoti
RMadridd
18. 05. 2023 15.15
-2
sem na ravni liberalnega razmišljanja. Vsak si zasluži priložnost. Mejo 16ih let si pa dal zato ker je to nekako politika Barce in da se ne bi kdo spotaknil. Da se razumemo politika barce mi je všeč. Treba je po svetu najti talente in iz njih narediti zvezde. To je vse prej kot lahko. Vsi vidimo rezultat noben pa koliko truda, denarja je vloženo.
Beli sekret
18. 05. 2023 15.20
+5
RMadridd, kakšno je tvoje stališče glede migrantske politike v Evropi?
RMadridd
18. 05. 2023 15.21
-1
Še za konec. Realov poraz me niti malo ni prizadel. Ljudje so bili boljši. Kaj bolnši povozili so nas in vsak k to napiše mi je vseeno ker je res. Ko pa nekdo začne nekoga negirati, mu govoriti da je umeten, steti mu krvna zrnca, si ne zasluži nekaj ker ni prave nacionalnosti, tu se vse konča. Ajde na.ci uzivaj.
Beli sekret
18. 05. 2023 15.25
+7
Prihodnost nogometa je napadalna igra, včerajšnja tekma je to lepo pokazala.
RMadridd
18. 05. 2023 15.27
-3
Dati azil tistim, ki lahko dokažejo da niso nevarni za družbo in sprejeti jih toliko kolikor lahko prenesemo. Moramo pomagati vsem ne smemo pa ogrožati svoje.
Beli sekret
18. 05. 2023 15.28
+2
Johnny_J
18. 05. 2023 15.31
+5
Ne razumeš, problem je v kapitalizmu in ne delu. Vsak je lahko dober z goro denarja, težko je pa biti dober s trdim delom in trudom. Ne morem verjeti, da si si drznil me obsoditi na.cizma 🤔. Fa.sizem je v vaši miselnosti mi smo svobodni, ampak tako, kot se mi golob ne more hvalit, da je dober podjetnik na čelu gen-I ja, tako ne more nekdo z denarjem mahati in kupovati vse najboljše, ter potem trditi kako smo dobri. Ne izkazi se s svojimi igralci pa ni važno od kod si ga pripeljal, če si videl v 14 letniku potencial da postane zvezda, ali kakšne barve kože ima. Na tak način, bi klubi lahko manj zapravljali, poleg tega bi morali imeti kvoto igralcev, kateremu mesto ne more nihče odvzeti med 24 člansko ekipo in manjši klubi bi imeli vsaj možnost. Ti pa o jabolkah in hruška. Pridi raje na gajbo, da ti objasnim
Konan
18. 05. 2023 17.41
+1
265004
18. 05. 2023 12.28
+10
resno se omenja možnost prihoda Neymarja,ki na vsak način želi nazaj v Barco...Potem ko je prišel na proslavo naslova,se je srečal tudi z vodilnimi.Pripravljen je močno znižati ceno in tudi Pariz ga je pripravljen posoditi za eno leto...bo zanimivo...
Johnny_J
18. 05. 2023 13.22
+6
Ni denarja za njegovo in messijevo plačo, torej čist dvomim, da bosta oba prišla. Sicer si je pa sam kriv, naj ga izuci, da ni vse zlato kar se sveti in naj zdaj svojega pohlepnega fotoaparat okol kepe parkrat. Se je pa pojavila novica, ki je men polepšala pred prestopni rok. Ostaja mateu alemany, avtor te zasedbe in nepremagljive barce v prvem laportinem vodenju.
ledr
18. 05. 2023 13.38
+6
Si ne želim, da se vrne! Izdajalec je izdajalec...Pa še non stop poškodovan. Bo kot Dembele...
Kollerik
18. 05. 2023 15.24
+3
Nikar si ne želit Neymarja. Barca je ravno v uspešni izgradnji mlade, kvalitetne ekipe, kot vidimo. Messi...ajd, če jim ga uspe pripeljat, ker Tebas kot realovc bo kot vedno naredil VSE PROTI Barci. Neymar pa... naj nas raje skrbi, kako in kaj ko z registracijo Gavija, morda pozneje celo Arauja in podobno. Časi Neymarja so minili. Samo problemi bodo z njim in z njegovim gležnjem.
Campeones34
18. 05. 2023 11.46
+16
Ubili so nas, v Realu odigrali najslabso tekmo sezone od prvega do zadnjega, razen Curtoisa, keremu gre zahvala, da ni bil rezultat se visji. Trenutno stanje v nogometnem svetu je, da je City enostavno premocen in glede na starost igralcev, bo naslednjih nekaj let era Cityja
265004
18. 05. 2023 11.53
+17
era Citiya bo dokler bo tam Guardiola in njegov sistem igre..Sploh pa taktika....S tem da je včeraj dal Bernarda Silvo na krilo in ne Mahreza je presenetil vse-tudi mene...ne vem če je kdo opazil...In De Bruyne in Silva sta bila tam nerešljiva uganka,kljub temu da je bil tam hitri Camavinga...Kakor koli Guardiola je daleč najboljši trener z všečnim nogometom...Potrebno je znat sestavit ekipo za svoj sistem igre in to Guardiola zna....
RMadridd
18. 05. 2023 15.09
+7
Res so nas. Vse izgleda tako enostavno ko igra city. ampak tu je glava PEPA res velikega pomena. Real je izvlekel max iz te generacije. Čas je za posodobitev. V finalu navijam za city.
265004
18. 05. 2023 11.45
+7
tako je kollerik,Alemany ostaja pri Barci in bo sodeloval z Decom....Že dela na Messijevim prestopom...Cruyff pa na žalost gre,ampak to ni tolk pomembno...Alemany je že dobil novo pogodbo do leta 2026-prejšna do leta 2024...
alam12
18. 05. 2023 11.25
+6
Kot navijač Reala, zaslužena zmaga Cityja in upam, da se že naslednjo sezono vrnemo močnejši. Lp
lepdanvsakdan
18. 05. 2023 11.14
+10
ni bilo fortune ane?
seloveroni
18. 05. 2023 11.13
+22
*Real poda v bližino Cityjevega kaznskega*.... Lukač: KAKŠNA PRILOŽNOST REALAAAA!!! *City je v priložnosti 1 na 1*.... Lukač: tukaj je spet City... Bogi revež glih tok da se ni zjoku učeri😭
RUBEŽ
18. 05. 2023 11.16
+16
Kollerik
18. 05. 2023 11.18
+20
Bli so vsi trije na robu solz tam v studiu :)
RMadridd
18. 05. 2023 11.11
+9
Zgubiti v polfinalu ni nič tragičnega tudi ce je 4:0. Bolj tragično je na kakšen način. Brez želje, naboja. Prišli na stadion kot po..., jezni en na drugega. Z druge strani pa mašina. Drugi polčas je real malce igral, ampak samo zato ker mu je city pustil. Krivec ne cel kolektiv in ne iskati ga v posamezniku.
ledr
18. 05. 2023 11.48
+13
Sploh ni bila težava v želji in naboju kot praviš. Kdo si pa "ne želi" na taki tekmi? Pokaži mi ga prosim. Težava oz. poanta vsega tega, kar smo videli včeraj je, da "NISO MOGLI" ne pa, da "niso želeli"! A razumeš razliko? City jih je včeraj dobesedno povozil, razbil in ponižal. Še sreča za vas, da imate tega golmana sicer bi se danes še drugače pogovarjali. City je bil včeraj tako superioren, da jim niti tvoj veliki Real ni mogel čisto nič. Resnično so igrali na nivoju najboljše ekipe vseh časov - "Pepove Barce"!
RMadridd
18. 05. 2023 13.53
-2
Ok pravilno je samo to kakor si ti videl tekmo. Vsi imamo pravico do mnenja ampak mora biti isto kot tvoje, da bo pravilno.
265004
18. 05. 2023 11.00
+12
naslovnice Španskih medijev:MARCA-Razbiti.....AS-Za jokat-City razbil Real z zgodovinsko goliado...MUNDO DEPORTIVO-Z Realom pobrisana tla in vrženi v smeti.....SPORT-City ponižal Real,ki je izgledal kot razbita igračka...
Anticripstoned
18. 05. 2023 11.00
+13
cripsl oz halar oz zapiralec oz resnica in ostali, to je konec baletk, naslednih 10 let, stari v penzijo sledi borba za 2 mesto v Madridu z rayem in getafejem
Kollerik
18. 05. 2023 11.20
+14
Anti, cripl ni zapirač, to je že znano. Vprašanje pa je, ali je zapirač borći. Iz te smeri toliko fejk profilov.
Anticripstoned
18. 05. 2023 10.57
+11
cripsl in tvojih 20 profilov, javi se prosim. samo da vemo da si ok....samo eno črko prosim...skrbi nas zate..jest vem da si vedel da bo blamaza, ni vse v nogometu. naslednjih 10 let bo remont in boste okrog 15 mesta v la ligi..pa saj to ni pomembno...javi se
265004
18. 05. 2023 11.05
+9
a narobe zvezanega vedeževalca kličeš?on se je zmotil za 6 golov glede na to ,da je pisal da bo +2 za Real...tud to je zgodovinski rekord
Kollerik
18. 05. 2023 13.01
+7
orthodox rs
18. 05. 2023 10.55
+1
Busi MC ovcke, ne gre ce ni sodnik 12 kraljevic!
265004
18. 05. 2023 10.52
+8
za mojega prijatelja zapirača s katerim imava stavo-včeraj je bil v klubskih prostorih Alejandro Echevarija.Zapomni si to ime...Ko je blizu klubu je Messi blizu...On je tudi zelo dober prijatelj z Laporto.On je direktna veza med Messijem in Laporto in on je tudi pomiril nesoglasja med Laporto in Messijevo družino ,ker je Messi moral oditi v PSG...Že jutri bo veliko jasno,zato dragi zapirač prihajam na Primorsko po denar in ohlajeno pivo... komi čakam...
265004
18. 05. 2023 10.53
+9
zapirač ,ne se zdaj skrit,bodi dec....upam da ne bomo sedaj začel govorit ,da so Primorci bolj škrti kot Gorenjci...
zapiramvamusta
18. 05. 2023 11.01
-9
Ne igraj na rekla kazala.Ko bo uradno takrat bomo videli.Jaz vseeno mislim da boš kar ti meni lepo dal100eur:))
igyyp
18. 05. 2023 11.03
+4
004: imata stavo poišči me na fb igyyp. Ne bomo tu gor.
265004
18. 05. 2023 11.07
+8
ni problema,ti kar mene beri...ti bom iz dneva v dan pisal kako se bo raspletalo...Če jutri laliga odobri Barcin finančni načrt ne bova čakala čez poletje...
265004
18. 05. 2023 11.07
+8
zapiramvamusta
18. 05. 2023 11.15
-8
Vse se bo pokazalo kmalu nič skbet.Ko bo uraden podpis za klub e takrat bo uradno stava dobljena:))
Petarda10
18. 05. 2023 10.44
+20
Koncno je real dobil kar si zasluzi, tu pa tudi sodniki ne bi mogli pomagat
seloveroni
18. 05. 2023 10.39
+14
Ja tisto lansko slepanje Reala se je neizbezno moglo koncat slej al prej in koncalo se je na predvidljiv nacin. Ce si iz tekme v tekmo nadigran kot nek Leyton Orient in zmagas na racun penalov in golmanovih napak potem drugega izhoda tako rekoc ni. Smesno je edino, da je Real s taksno igro zadovoljiv svojo credo plasticnih navijacov in jih celo prepricu, da so dobra ekipa. Tekma uceri je bla v bistvu zelo podobna lanski, razlika je bla sam, da ni blo penala in da ni bil Fernandinho zadolzen za ribarja
The GOAT
18. 05. 2023 18.46
+3
Lansko slepanje? Vec letno slepanje…par naslovov je prislo z slepanjem, srecno…
265004
18. 05. 2023 10.33
+15
halar in crips-kako mora bit to težko,da celo leto pišeš in nič ne napišeš...Na koncu te pa še klub na cedilu pusti...lepe počitnice vama želim...