Liga prvakov

Tokrat tudi zahtevni Guardiola ni imel pripomb

Manchester, 17. 03. 2021 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester City že sedem zaporednih tekem v LP ni dobil gola, kar je izenačitev drugega najdaljšega niza v zgodovini tekmovanja. City ni imel pretežke naloge v osmini finala Uefine Lige prvakov proti Borussii iz Mönchengladbacha. Tudi pogosto zelo zahtevni trener Pep Guardiola je bil tokrat zadovoljen z igro svojega moštva.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Atalanta
    06:02
    Vrhunci tekme Real Madrid - Atalanta
  • Vrhunci tekme Manchester City - Borussia Mönchengladbach
    19:20
    Vrhunci tekme Manchester City - Borussia Mönchengladbach

Med osem najboljših moštev v Ligi prvakov se je zelo zanesljivo uvrstila tudi vodilna ekipa angleškega prvenstva – to je za City že četrti zaporedni preboj v četrtfinale LP. Manchester City je po zmagi z 2:0 na prvi tekmi tudi na drugi dosegel dva gola. Vprašanje zmagovalca so varovanci trenerja Pepa Guardiole rešili že v uvodnih dvajsetih minutah tekme in na koncu s 4:0 v skupnem seštevku dveh tekem izločili Borussio Mönchengladbach. City deluje izvrstno in je zanesljiv v obrambi ter prepričljiv v napadu.

Zamujeno tekmo si poglej na VOYO.

Nemci niso bili pravi tekmec za sinjemodre, ki so v dobri formi; vodijo tudi v Premier League in mirno pričakujejo žreb četrtfinala. Gola sta dosegla Ilkay Gündogan in Kevin De Bruyne. Belgijec, ki je bil najboljši igralec tekme, je dosegel tudi fantastičen gol. "Dober začetek tekme nam je očitno zelo pomagal. Bili smo potrpežljivi in po tem, ko smo dosegli dva gola, smo kontrolirali potek tekme. Drugi polčas ni bil tako dober, vendar je to razumljivo. Vedno je pomembno, da je moštvo stabilno v obrambi, in mislim, da se lahko tukaj kar pokažemo v dobri luči. Precej lažje je igrati, če je obramba trdna in ne dobi gola," je bil zadovoljen De Bruyne. Njegov gol je bil že 100. Cityjev v tej sezoni v vseh tekmovanjih.

Kevin De Bruyne je dosegel gol, City se je zanesljivo uvrstil v četrtfinale LP.
Kevin De Bruyne je dosegel gol, City se je zanesljivo uvrstil v četrtfinale LP. FOTO: AP

"Meščani" so res zelo dobri v obrambi; postali so tretje moštvo v zgodovini tekmovanja, ki na sedmih zaporednih tekmah Lige prvakov ni dobilo gola, po italijanskem AC Milanu (prav tako niz sedmih tekem v sezoni 2004/2005) in rekorderju, angleškemu Arsenalu (deset tekem v sezoni 2005/2006). City je nazadnje dobil gol v Ligi prvakov v 1. krogu skupinskega dela – to je bilo oktobra, ko je bilo 3:1 na tekmi s Portom, potem pa so "zaklenili" svoja vrata.  

Zadovoljen je bil tudi Katalonec na klopi Cityja: "Dobra predstava, od začetka smo kontrolirali tekmo, bilo nam je lažje, ker smo imeli prednost s prve tekme. Po dveh golih je bilo vse enostavno, vendar sem najbolj zadovoljen s tem, kako smo odigrali. Hitro smo oddajali žogo, dobro smo se gibali z žogo in brez nje, škoda, da nismo dosegli še kakšnega gola. Zavedamo se, da moramo biti agresivni brez žoge. Vse ekipe te lahko glede na svojo kakovost hitro kaznujejo."

"Nemogoče je biti konkurenčen, če nimaš zdravih 20 igralcev, zato je odlično, da lahko rotiram šest ali sedem igralcev. Zelo pomembno je, da so igralci spočiti in sveži, ne le fizično, ampak tudi psihično. Vedno, ko igramo, pa naj gre za skupinsko fazo ali osmino finala, želimo zmagovati in napredovati. Po reprezentančnem premoru bomo imeli več časa, da bomo lahko razmišljali o naslednjem tekmecu in načrtih. Dejstvo je, da smo med osmerico, in mislim, da smo konkurenčni, je pa to tekmovanje zapleteno. Vedno sem prepričan, da je napredovanje v naslednji krog zasluženo," je še dejal Guardiola.

Njihov tekmec v naslednji fazi tekmovanja bo znan po petkovem žrebu četrtfinala (in polfinala), tudi v neposrednem prenosu na 24ur.com ob 12. uri.

Najboljši posameznik tekme Manchester City – Borussia Mönchengladbach.
Najboljši posameznik tekme Manchester City – Borussia Mönchengladbach. FOTO: Sofascore.com
Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
18. 03. 2021 08.08
+1
No letos pa bi že bil cajt za finale z mojim PSG 😁
delbond
17. 03. 2021 12.07
+4
upam, da sedaj izžrebajo Bayern
Kollerik
17. 03. 2021 10.45
+10
City eden od dveh kandidatov za Finale. Jim privoščim pokal letos.
BellaCiao
17. 03. 2021 11.59
+4
slo_veter
17. 03. 2021 10.11
+8
City je letos izjemno močan in tudi igrajo zelo simpatično (no mogoče včeraj ni bila najvišja prestava) a če je potrebno gre žoga od igralca do igralca kot po tirnicah.
HALAcR7
17. 03. 2021 09.57
-12
Če je pa plaćal za obrambo citya kot slovenija za vojsko,,,,pepćek edini precenjen trener
Kollerik
17. 03. 2021 10.45
+11
HALAcR7
17. 03. 2021 16.04
-1
Lahko izkočiš iz nje,naredi nam vsem uslugo
Sisli288
17. 03. 2021 16.27
+5
halar pa veš da se je ta precenjen trener lani poigral z tvojim realom, verjetno tudi letos nebi radi naleteli na precenjenega pepa