Liga prvakov

City do zmage, a Borussia po golu na Etihadu še kako v igri

Manchester, 06. 04. 2021 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
2

Na prvi tekmi četrtfinala nogometne Lige prvakov sta se na stadionu Etihad v Manchestru pomerila domači City in Borussia iz Dortmunda. Vodilna ekipa angleškega prvenstva je slavila z 2:1. V začetnem obdobju tekme je za domače vodstvo zadel kapetan Kevin De Bruyne, v finišu je za Nemce najprej izenačil Marco Reus, za odtenek boljše izhodišče Cityja pred povratno tekmo v Dortmundu pa je poskrbel Phil Foden (2:1).

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
    08:34
    Vrhunci drugega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Liverpool (3:1)
    09:51
    Vrhunci tekme Real Madrid - Liverpool (3:1)
  • Vrhunci prvega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
    10:14
    Vrhunci prvega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne FOTO: AP

Manchester City je v osmini finala LP odpravil Borussio Mönchengladbach, Borussia Dortmund pa Sevillo Trenutno najboljše moštvo angleške lige bo izzvala Borussia iz Dortmunda z najboljšim strelcem tekmovanja, Norvežanom Erlingom Brautom Haalandom (10 golov), sicer sinom nekdanjega igralca Cityja Alf-Ingeja Haalanda. Zmagovalka Lige prvakov v sezoni 1996/97 pa je šla v boj z zanesljivo vodilno ekipo angleškega prvenstva s slabo popotnico - prvenstvenim porazom proti Eintrachtu in dejstvom, da na petem mestu za omenjenim tekmecem in mesti za ligo prvakov zaostaja že za sedem točk.

City, ki je na dobri poti do naslova prvaka v domačem prvenstvu, je gostil rumeno-črne. Začel je kot favorit dvoboja in čeprav je imel v sedmi minuti lepo priložnost za Nemce Jude Bellingham, ko je njegov strel iz bližine obranil Ederson, so prav Angleži prvi zadeli. V 19. minuti si je napako na sredini igrišča privoščil Emre Can, Kevin de Bruyne je stekel v protinapad, ki ga je nato na koncu po podaji Riyada Mahreza tudi sam zaključil. V 30. minuti so sodniki že dosodili najstrožjo kazen po domnevnem prekršku Emreja Cana, a so po pregledu posnetka spremenili odločitev. Malce sporna pa je bila tudi odločitev 37. minuti, ko je Bellingham odvzel žogo Edersonu in tudi zadel, toda sodniki so menili, da je do žoge prišel s prekrškom oziroma igro s podplatom.

Manchester City - Borussia Dortmund
Manchester City - Borussia Dortmund FOTO: Sofascore.com

V 48. minuti je Erling Haaland prišel do svoje priložnosti, a mu je veselje preprečil Ederson. Na drugi je imel v 65. minuti izjemno priložnost Phil Foden, a je po de Bruynejevi podaji streljal v vratarja Borussie, Belgijec pa je v 76. meril le malce premalo natančno. Foden je takoj zatem znova meril preveč po sredini vrat. V 84. minuti pa je po lepi akciji Borussia izenačila. Pomemben zadetek v gosteh je dosegel Marco Reus po Haalandovi podaji. V 90. minuti je na drugi strani Foden po nekaj zapravljenih priložnostih vendarle žogo potisnil v mrežo in tako Cityju priigral rahlo prednost pred povratnim obračunom.

Marco Reus
Marco Reus FOTO: AP

Povratne tekme bodo 13. in 14. aprila. Polfinale bo nato 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa 29. maja v Istanbulu.

Izida, Liga prvakov, četrtfinale, prva tekma:              
Manchester City - Borussia Dortmund  2:1 (1:0)
De Bruyne 19., Foden 90.; Reus 84.  

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Cancelo, Rodri, Gündogan, Foden, De Bruyne, Mahrez, Bernardo Silva (60./Jesus).
Borussia (D): Hitz, Guerreiro, Hummels, Akanji, Morey (81./ Meunier), Dahoud (82./Delaney), Can, Bellingham, Knauff (62./Reyna), Reus, Haaland.

Real Madrid - Liverpool 3:1 (2:0)
Vinicius 27., 65., Asensio 36.; Salah 51.

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov
Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
07. 04. 2021 08.27
+1
bomo šele videli
motorist_mb
07. 04. 2021 08.03
+2
Zmaga je pa City bolše zunaj špila tak da...