Liga prvakov

'Če bi Neymar ostal v Barceloni, bi osvojil še dve ali tri LP'

Pariz, 28. 04. 2021 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester City gostuje v Parizu, varovance trenerja Pepa Guardiole čaka prva tekma polfinala Lige prvakov. Trener Cityja Pep Guardiola se je pred tekmo razgovoril tudi o mladih asih PSG-ja Neymarju in Kylianu Mbappeju ter tudi Cityjevemu obetajočemu mladeniču Philu Fodnu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Chelsea (1:1)
    02:54
    Vrhunci tekme Real Madrid - Chelsea (1:1)
  • Trening PSG-ja pred polfinalno tekmo Lige prvakov z Man Cityjem
    01:28
    Trening PSG-ja pred polfinalno tekmo Lige prvakov z Man Cityjem
  • Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Manchester City
    19:10
    Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Manchester City
  • Vrhunci tekme Bayern - PSG (2:3)
    08:55
    Vrhunci tekme Bayern - PSG (2:3)

Vse misli so usmerjene v večerni dvoboj na Parku princev, a na novinarski konferenci je trener pariškega moštva Pep Guardiola spregovoril tudi o temah, ki niso vezane neposredno na tekmo. Nekdanji trener Barcelone in münchenskega Bayerna dobro pozna kakovost udarnih asov Paris Saint-Germaina, Brazilca Neymarja in Francoza Kyliana Mbappeja. Oba sodita med najboljše nogometaše na svetu, 29-letni Brazilec in 22-letni Francoz sta izjemno neugodna za obrambo tekmecev.

Guardiola se prvič spominja Neymarja, ko je bil Brazilec še najstniška senzacija v domovini, pri Santosu. "Spomnim se, kako sem tam gledal posnetke Neymarja in potem mislil, da je to kralj Santosa. Igralci so imeli odprta usta. Reprezentanco Brazilije ima na svojih ramenih in dres s številko 10 ni najenostavneje nositi. Sem njegov občudovalec, iz nogometa naredi veselje", pravi španski strateg. 

"Če bi Neymar ostal v Barceloni, bi osvojil še dve ali tri Lige prvakov. On, Messi in Suarez so bili najboljši napad. Odšel je v Pariz, kar ni videti slaba odločitev. Od zunaj se zdi, da je to dober klub, lepo mesto," je na to temo še dodal Guardiola.

Neymar

O primerjavah med Kylianom Mbappejem in Philom Fodnom pa je dejal takole: "Oba sta mlada fantastična talenta z neverjetnimi znanji, vendar je težko primerjati igralce na različnih položajih. Prepričan sem, da je PSG vesel, da ima Mbappeja, vi pa si ne predstavljate, kako srečni smo, da imamo Phila. Igralcem ne dajem nagrad in ne igrajo, ker so člani Manchester Cityja. Phil igra, ker je na dobrem nivoju."

Nazadnje je City v polfinalu LP igral v sezoni 2015/2016, ko Guardiole še ni bilo v Manchestru. Prišel je leto kasneje, zato o izzivu, ki jih čaka, predvsem njegove igralce, pravi: "Za večino teh igralcev je prvič, da igrajo v tej fazi tekmovanja, zato se morajo osredotočiti na igro in šibke točke, ki jih imajo. Vsi so v formi, pripravljeni in srečni. Obenem smo vsi hvaležni, da imamo to priložnost. V nekaterih klubih je to normalno, nekateri imajo za seboj veliko ključnih tekem Lige prvakov in je to običajno za njih, za nas pa je to novo in smo hvaležni."

Odločitev o zmagovalcu bo padla na povratni tekmi 4. maja v Manchestru. A prva bo zelo pomembna, o tem, kaj lahko pričakuje danes, pa je dejal: "Zvečer poskušam dobro spati in dobro sem spal, ko nisem razmišljal o njihovih igralcih. Poskušali jih bomo ustaviti tako, da se bomo branili kot ekipa in igrali dobro. Morali se bomo prilagoditi, vendar hkrati ne bi bilo smiselno, če ne bi bili to, kar smo."

Polfinale Uefine Lige prvakov
Polfinale Uefine Lige prvakov FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
28. 04. 2021 18.55
Pep legenda...
Kollerik
28. 04. 2021 16.26
+0
Se popolnoma strinjam z Guardiolo. Se še predobo spomnem dveh zaporednih porazov na el classicih v Copa takoj po nenadnem odhodu Neymarja.
Mamba4Life
28. 04. 2021 15.19
-2
5 neymarjev ne bi blo dost za use blamaže proti romi, liverpoolu in bayernu...
CestniKolesar370Wattov
28. 04. 2021 12.46
-1
Barca je kot Che Guevara. Nič posebnega, že zdavnaj mrtva. Pa še vseeno eni nosijo njihove majice in skandirajo razne nesmisele. Mes que un club, revolution... Kar žalostno.
cripstoned
28. 04. 2021 12.57
-1
bolj zalostno je to da se 80% ''navijacev'' barcelone na tem portalu bolj ukvarja z realom ....iz leta v leto vedno bolj...kot pa da se ukvarjajo s tem zakaj barca ne more premagati real, zakaj je vedno znova delezna ponizanj v ligi prvakov....ampak ja na koncu je njim vazen samo real madrid...uspehi reala so njihova bolecina...neuspehi reala je pa njihovo veselje da lahko provocirajo....ampak kje je tu na koncu barcelona? stavim da v kolikor messi odide iz barce v psg da bo psg po novem dobil zelo veliko navijacev...sploh tistih ki so leta 2006 kot 6letni otroci zaceli spremljati messija....ni cudno zakaj ima ravno navijac barcelone dalec najmanj spostovanja med ostalimi navijaci drugih klubov...
CestniKolesar370Wattov
28. 04. 2021 13.13
-2
Pa vedno jim je nekaj krivo. Sodniki, vreme, vesolje, žreb. Real za nasprotnika dobi Marseille, Barca pa Bayern in Barca fani v jok "Real je dobil najlažjega nasprotnika", kar pa ni res. Najlažjega nasprotnika je dobil Bayern.
Štanjkol
28. 04. 2021 16.16
-1
Zanimivo da je ta že zdavnaj mrtva Barcelona v španskem prvenstvu pred super opevanim Royalem!
Kollerik
28. 04. 2021 16.26
+1
Zanimivo, kaj se lahko danes, dan po včerajšnji tekmi prebere! Zadetek, ki ga je v 29. minuti zabil Karim Benzema, bi po mnenju španskega strokovnjaka za sojenje Juana Andujarja Olivera morali razveljaviti zaradi prekrška, ki naj bi ga v gradnji napada nad Cesarjem Apzilicueto storil Casemiro. Andujar je za Radio Marca povedal: »Casemiro je storil prekršek nad C. Apzilicueto, preden je Eder Militao žogo poslal Benzemaju, ki je zadel« (Sportklub, 28.4.2021). Se kdo spomni prvega zadetka Benzemaja na zadnjem el classicu proti Barci nedolgo nazaj? Zadetek je bil dosežen iz napada, do katerega ne bi smelo priti, ker je bil tik pred tem nad Messijem narejen nedosojen prekršek pred kazanskim Reala. Barca ne samo, da ni dobila prostega strela, nekasj sekund po tistem je padel tudi zadetek za Real. Torej, kot že toliko krat do sedaj: čestitke belim sodnikom!
Kollerik
28. 04. 2021 16.27
+1
za gospoda miltona, pa cripsa in kar je še njim podobnih...
CestniKolesar370Wattov
28. 04. 2021 16.36
+1
Tematika Barcelona, vi pa o Realu. Ne gre to tko Uefalona!!
Maxx365
28. 04. 2021 16.48
+0
Videti je, da ima realov fan klub novega aroganttnega člana in velikega poznavalca španskega nogometa. Z "Uefalona" si povedal vse, predvsem koliko se spoznaš na nogomet in da ti je cilj komentiranja zgolj poniževanje navijačev nasprotnikovega kluba.
Štanjkol
28. 04. 2021 17.04
-1
Kollerik
28. 04. 2021 17.40
-1
Tematika je Neymar, drži. Toda nekateri ne bi nikoli "umrli" za resnico...kajne Milton... :)
Vladimir.Krutov
28. 04. 2021 20.28