Liga prvakov

Inter Lukakujeve gole potrebuje tudi na 'vročem' gostovanju v Dortmundu

Dortmund, 05. 11. 2019 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Borussie in Interja imajo še svež spomin na zadnjo medsebojno tekmo, pomerili so se v 3. krogu, v Milanu pa so tri točke vpisali Samir Handanović in soigralci. V 4. krogu skupinskega dela Lige prvakov je na sporedu povratni dvoboj v Dortmundu (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.40). Romelu Lukaku je drugi strelec italijanske Serie A, v Ligi prvakov pa v tej sezoni še ni dosegel gola.

V skupini F je po polovici skupinskega dela Lige prvakov v najboljšem položaju Barcelona (sedem točk), v boju za drugo mesto pa sta izenačeni zasedbi dortmundske Borussie in milanskega Interja (obe moštvi s po štirimi točkami). S tekmami 4. kroga se tekmovanje preveša v drugo polovico, na sporedu je povratni dvoboj nemškega in italijanskega moštva. V Milanu so z 2:0 slavili gostitelji in ujeli točkovni priključek z Borussio, kapetan črno-modrih Samir Handanović pa je na tej tekmi "zaprl" svoja vrata.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Inter je izgubil na zadnjih treh gostovanijih v Ligi prvakov, trener Antonio Conte se zaveda zahtevnosti tekme na vročem gostovanju: "To je dober izziv za nas, stimulacija za igralce. Vemo, da bo zelo težko in pokazati bomo morali več, kot na prvi tekmi, tudi zaradi atmosfere, ki nas čaka. Lukaku in Lautaro se vedno bolj vklapljata v naš koncept, za nas so napadalci osnova. Sta stara 26 in 22 let in imata še veliko prostora za napredek in da postaneta še boljša." 

Borussia Dortmund - Inter, Crvena zvezda - Tottenham

Ravno Conte je bil najbolj vztrajen, da se je klub okrepil z Lukakujem, za odškodnino so Manchester Unitedu plačali za klub rekordnih 80 milijonov evrov odškodnine. Lukaku se je z goli že izkazal v tej sezoni. A zaenkrat le v Serie A, v Ligi prvakov še ni dosegel gola, Inter pa jih je na treh tekmah dosegel le štiri. Belgijski napadalec je dosegel devet golov na prvih 11 tekmah italijanskega prvenstva in izenačil klubski rekord (brazilskega) Ronalda iz sezone 1997/1998. Lukaku je drugi strelec prvenstva, pred njim je le Laziov Ciro Immobile (13 golov).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo pomembna tekma za nas, ki je lahko že tudi ključna za razplet v skupini. Zavedamo se težav in naloge, ki nas čaka, dobro smo pripravljeni. Takšna tekma je pomembna za napredek našega moštva," pa pravi Antonio Candreva, ki je dosegel drugi gol na tekmi z Borussio. Kar se tiče poškodb ključnih igralcev, je pri Borussii vprašljiv nastop Marca Reusa (poškodba noge), pri Interju pa ne bo Alexisa Sancheza, ki je zaradi poškodbe odsoten že od reprezentančne akcije.

Romelu Lukaku bo adut Interja v napadu na tekmi Lige prvakov v Dortmundu.
Romelu Lukaku bo adut Interja v napadu na tekmi Lige prvakov v Dortmundu. FOTO: AP

Predvideni postavi:
Borussia: Bürki, Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro, Witsel, Delaney, Sancho, Brandt (Reus), Hazard, Götze;
Inter: Handanović, Godin, De Vrij, Škriniar; Candreva, Sensi, Brozović, Barella, Biraghi, Martinez, Lukaku;

Liga prvakov
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

denis pohoric
05. 11. 2019 13.27
+7
o zapirać si nazaj, kje si bil v soboto zvečer
DR.Fejsbuk
05. 11. 2019 14.17
+6
Ta, ki nekaj zapira se težko sooča z razgibanostjo življenja, kjer so stvari enkrat lepe, drugič grde! Ne ve, da smo vsi pod istim soncem in vsi pazimo eden na drugega!
DR.Fejsbuk
05. 11. 2019 12.00
-4
O tekmi Barcelone, ki jo bo spremljal cel svet, pa niti besede!
derek angelus
05. 11. 2019 12.21
+4
samo otroci bodo farso spremljali mi moski vse ostalo
ehjaehja
05. 11. 2019 13.11
+1
lih dolgočasno barco bojo spremljali ja 🤣🤣
DR.Fejsbuk
05. 11. 2019 14.13
-5
Mogoče se bo dalo priti do podatka, koliko glredalcev bo spremljalo tekmo Barcelone in koliko jih bo spremljalo tekmo interja proti borusiji! Prepričan sem, da bo že v sloveniji razlika v večkratniku! Prepričan sem, da se ne motim!
dark horse
05. 11. 2019 19.49
Kaj je zatvaralo si se le prikazal ko si poniknil pa tako glasen si bil ter se šopiril kot vedno pacient. Pa kdo tebe resno jemlje,še sam sebe ne