Liga prvakov

Bo Conte preporodil Inter? 'Vem, da veliko pričakujejo od mene'

Milano, 20. 06. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Antonio Conte se je vrnil v italijanski klubski nogomet, a tokrat ne nazaj k Juventusu, ki ga je uspešno vodil, temveč k enemu največjih rivalov stare dame v Serie A, milanskemu Interju. Conte ni želel dvigovati pritiska glede rivalstva, je pa dejal, da mora Inter začeti zmagovati.

Italijanski trener je nazadnje vodil londonski Chelsea, po krajšem premoru pa se je odločil sprejeti izziv v Serie A. Antonio Conte je z Juventusom kraljeval na klubski sceni, saj je trikrat zapored osvojil naslov državnega prvaka. Tako je 49-letni naslednik dozdajšnjega trenerja črno-modrih Luciana Spallettija znova v Italiji, pet let po tem, ko je zapustil Juve.

strelci

Inter, kjer je kapetan slovenski vratar Samir Handanović, že osem let ni osvojil nobene lovorike, nazadnje je pred osmimi leti dvignil pokal v pokalnem tekmovanju. Conte je 13 let vodil torinski klub, zato dobro pozna razmere v Serie A. "Normalno je, da človek dela za različne klube. Veselim se izziva in Inter želim pripeljati tja, kamor spada. Navijači veliko pričakujejo in so velik podpornik moštva. Čaka nas trdo delo. Treba bo delati, to je v mojem genskem zapisu. Lahko sprejmem, da imamo na začetku majhne možnosti za zmage, a to moramo spremeniti. Lahko zmagujemo, za nas ni meja," je optimističen Conte.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Povezovali so ga tudi z vrnitvijo k Juventusu, kot menjavo za Massimiliana Allegrija, vendar sta ga za prestop k milanskemu klubu prepričala izvršni direktor Giuseppe Marotta in predsednik Steve Zhang. "Marottova navzočnost mi je pomagala, da sem se tako odločil, to je bila potrditev, da imajo resne namene. Vem, da veliko pričakujejo od mene, tudi glede na rezultate, ki sem jih dosegal, in s hitrostjo, kot so prišli," je še dejal Conte. Dobra novica je, da bo Inter igral v Ligi prvakov, saj je v prvenstvu zasedel četrto mesto, ki še vodi med evropsko klubsko elito, za prvakom Juventusom pa je na lestvici Serie A zaostal kar 21 točk.

inter

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.