Liga prvakov

Coutinho: Poraz v Cadizu nas je 'zamoril', a gremo po prvo mesto skupine G

Barcelona, 08. 12. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
5

Nogometaš Barcelone Philippe Coutinho pred izjemno pomembnim spopadom z Juventusom poudarja, da si katalonski ponos želi v izločilne boje Lige prvakov napredovati s prvega mesta skupine G. Prenos nogometne poslastice s Camp Noua bo nocoj na Kanalu A in VOYO ob 20.40.

"Tekma z Juventusom je ena izmed tistih velikih tekem, ki jih nogometaši zelo radi odigrajo. V izločilne boje (tako Barca kot Juve imata mesto med najboljšimi 16 ekipami že zagotovljeno, op. p.) želimo napredovati s prvega mesta v skupini. Pomembno je, da se znova srečamo z zmago, še posebej zato, ker je za nami težek poraz," je na novinarski konferenci pred tekmo z Juventusom poudaril Barcin napadalec Philippe Coutinho. "Morda imamo še več želje, da po vrnitvi na igrišče dokažemo svojo moč," je dodal Brazilec, ki je imel v tej sezoni nekaj težav s poškodbami, tako da je v Ligi prvakov odigral le dva obračuna, enkrat pa se je vpisal med strelce.

Philippe Coutinho in Ronald Koeman
Philippe Coutinho in Ronald Koeman FOTO: AP

Coutinho je priznal, da je nogometaše Barcelone ligaški poraz v Cadizu (1:2) močno bolel. "Po porazu so nas prevzeli občutki frustracije, toda obenem imamo vsi močno željo, da spremenimo ta trenutek. Danes se počutim močnejšega in če pogledam našo ekipo, jo vidim kot zelo dobro in z željo po spremembi trenda," je obrazložil Coutihno. Barcelona ima sicer zelo dobro priložnost, da osvoji prvo mesto skupine G, saj brani dva gola prednosti pred Juventusom, tudi poraz ne bi bil nujno usoden, saj bi Katalonci, če bi zgubili z golom razlike ali z dvema (ob edinem možnem rezultatu 0:2) še vedno zasedli prvo mesto v skupini G. 

Zdi pa se, da Barcelona v Ligi prvakov za zdaj deluje bistveno bolje (pet tekem – pet visokih zmag, gol razlika 16:2), bolj motivirano kot v domačem prvenstvu, kjer ji nikakor ne steče. Če se je po treh zaporednih visokih zmagah že zdelo, da je forma blaugrane, ki je vmes dokazala, da lahko zmaguje tudi brez Lionela Messija, v vzponu, pa je vse skupaj presekal zadnji poraz v Cadizu. A vendarle velja opozoriti, da Cadiz ni 'leva' ekipa, pač pa je v tej sezoni španskega prvenstva sila uspešen in trenutno drži peto mesto. 

"Barcelona je v nekem procesu remodeliranja in potrebuje čas. Prišlo je do nekaj zamenjav trenerjev in odšli so pomembni nogometaši. Treba je imeti potrpljenje. Medtem pa se nogometaši trudimo, kolikor se le da, da bi vse skupaj funkcioniralo," je opozoril Coutinho, potem ko se je trener Ronald Koeman znova znašel na udaru kritik, saj za vodilnim Atletico Madridom Barca v španski La ligi zaostaja že za visokih 12 točk.

Barcelona vs Juventus, prenos bo na VOYO in Kanalu A.
Barcelona vs Juventus, prenos bo na VOYO in Kanalu A. FOTO:

Torek ob 21.00:
Barcelona – Juventus -:-*
*Prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.40.

Primerjava Barce in Juveta v tej sezoni Lige prvakov
Primerjava Barce in Juveta v tej sezoni Lige prvakov FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MesOjediPinGvin
08. 12. 2020 16.19
+1
Če se bo ponovila predstava proti Cadizu, potem bo dovolj samo en polčas, da se osramotijo. Drugega lahko kar odsedijo v slačilnici.
Kollerik
08. 12. 2020 13.02
+0
Bravo! Tako se govori..... Baaarrrcccaaaa, Messsiiiii....!!!!!
Definbahija
08. 12. 2020 11.13
+0
kje si Filip s formo iz Bayerna?? Kaj je spet intenzivnost treningov na dosti nižjem nivoju kot pri Bayernu?
realmadrid the best
08. 12. 2020 10.35
-3
Pušnili bote
MesOjediPinGvin
08. 12. 2020 16.18
+1
Hvala. Enako želim tudi vam. Razlika je samo v tem, da gre Barca potem vseeno naprej, Real pa ne.