Liga prvakov

Maccabi odhaja v Ligo prvakov, Crvena zvezda v Ligo Evropa

Beograd, 23. 08. 2022 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., M.D.
Komentarji
17

Na beograjskemu stadionu Marakana je padla odločitev, katero moštvo se bo uvrstilo v skupinski del Lige prvakov. Rahlo prednost Izraelcev s prve tekme (3:2) je zadostovala za odhod Maccabija v Ligo prvakov. Zvezda je vodila že 2:0. Sledila je zapravljena enajstmetrovka in zadetek gostov, ki je postavil izid 2:1, ob izdihljajih pa še srečen zadetek, ki je Izraelce poslal v Ligo prvakov, Srbe pa v Ligo Evropa. V skupinski del Lige prvakov sta se uvrstila tudi Viktoria Plzen, ki je na povratni tekmi premagala Qarabag 2:1 (0:1). Benfica je premoč iz prvega srečanje proti Dinamu iz Kijeva, ko je zmagala 2:0, nadgradila pred domačimi navijači in Ukrajince premagala še s 3:0.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih povratnih tekem kvalifikacij za Ligo prvakov
    16:57
    Vrhunci torkovih povratnih tekem kvalifikacij za Ligo prvakov
  • Ubranjena enajstmetrovka in zadetek Maccabija za 2:1
    01:18
    Ubranjena enajstmetrovka in zadetek Maccabija za 2:1
  • Čudovita akcija in zadetek zvezde za 2:0.
    01:28
    Čudovita akcija in zadetek zvezde za 2:0.
  • Prvi zadetek zvezde
    01:20
    Prvi zadetek zvezde

V Ligi prvakov je potrjenih že 26 klubov, ki bodo igrali v skupinskem delu, po kvalifikacijah bo znana še preostala šesterica. Danes so bile odločilne tekme "play-offa" kvalifikacij, odločitve so padle v Plznu, Lizboni in Beogradu.

Beograjska Crvena zvezda je pred svojimi navijači lovila zaostanek gola na svojem domačem terenu. Njihova prednost so bili glasni navijači, na razprodanem stadionu Rajka Mitića oziroma legendarni Marakani je bilo zbranih več kot 50 tisoč navijačev.

Odločen začetek Zvezde in vodstvo
Crvena zvezda je tekmo razumljivo začela bolj odločno. Čeprav si v prvih petih minutah domači igralci niso priigrali omembe vredne priložnosti, so gostom poslali jasno sporočilo, da poln stadion ne bo videl lahke predaje srbskih predstavnikov v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Izraelcem so isto sporočilo poslali tudi navijači, saj so že znotraj prvih desetih minut sodnika Anthonyja Taylorja prisilili v daljšo pavzo zaradi pirotehničnih sredstev, ki so ustvarila znano megleno zaveso na igrišču. 

Aleksandar Katai je v prvem polčasu bil najbolj živahen igralec Crvene zvezde
Aleksandar Katai je v prvem polčasu bil najbolj živahen igralec Crvene zvezde FOTO: AP

Sledil je prvi nevaren strel domačih. Osman Bukari je podal Guelorju Kangi, ki je z roba kazenskega prostora zatresel vratnico gostujočega vratarja Joshue Cohena. Priložnost ni napovedala daljšega obdobja pritiska domačih. Bolj blede minute sicer borbene in disciplinirane igre je šele v 21. minuti prekinil Din David, ki je s strelom preko vrat zbudil domačega vratarja Milana Brojana. V 24. minuti pa je za trenutek zaspal gostujoči vratar, ki strela Kange z velike razdalje sprva ni uspel ukrotiti, ampak njegove napake domači niso kaznovali. Ta kazen je sledila v 27. minuti po čudovitem prodoru Aleksandra Kataia, ki je žogo poslal v osrčje kazenskega prostora Izraelcev, po zmedi v gostujoči obrambi pa je žogo v mrežo pospremil hvaležni Aleksandar Pešić

Polčas Crvena zvezda - Maccabi Haifa
Polčas Crvena zvezda - Maccabi Haifa FOTO: Sofascore.com

Ponovitev scenarija
Zbujena Marakana je hitro videla novo priložnost, ko je Bukari poslal predložek do Mirka Ivanića, ki je z atraktivnim strelom za las zgrešil Cohenova vrata. Odlična igra domačih se je nadaljevala in nadgradila v 43. minuti, ko je po čudovitih podajah Kataija in Rodića mrežo zatresel prav Ivanić.

A veselje ni trajalo dolgo, saj sta sledili dve napaki. Najprej je Slavoljub Srnić v kazenskem prostoru igral z roko, kar je sodnik po posvetovanju s počasnim posnetkom kaznoval z enajstmetrovko za Maccabi. Novi junak domačih je postal vratar Milan Borjan, ki je strel Doleva Hazize odlično ubranil. A kmalu je junak, po starem reklu, postal bedak. Branilec Maccabija Daniel Sundgren je z velike razdalje kupil srečko, dobitek pa mu je izplačal nesrečni domači vratar, ki njegovega sicer nevarnega, a ukrotljivega strela ni uspel preusmeriti stran od svojih vrat.

Dejan Stanković je s predstavo svojih varovancev v prvih 45 minutah lahko bi zelo zadovoljen, podaljški prvega polčasa pa so ga verjetno zelo razjezili.
Dejan Stanković je s predstavo svojih varovancev v prvih 45 minutah lahko bi zelo zadovoljen, podaljški prvega polčasa pa so ga verjetno zelo razjezili. FOTO: AP

Drugi polčas pripadel Maccabiju
Goste je zadetek ob zaključku prvega polčasa očitno opogumil, saj so drugi polčas začeli veliko bolje od zvezde, kljub temu pa dobre igre niso kronali z zadetkom. Najbližje so bili v 65. minuti, ko je Pierre Cornud streljal proti golu. Vratar Borjan se je izkazal z obrambo, žoga pa je oplazila vratnico. V 86. minuti je domači vratar znova moral posredovati, ko je iz na videz nenevarnega položaja proti vratom močno ustrelil Haziza. 

V 90. minuti so gostje z obilico sreče le dosegli odločilni zadetek. Nenevarna podaja Izraelcev iz prostega strela se je znašla med nogama rezervista Milana Pavkova, ki je žogo poslal mimo nemočnega Borjana. 

Izidi Play-offa Lige prvakov (torek):
Crvena zvezda - Maccabi Haifa 2:2 (2:3)

Benfica - Dinamo Kijev 3:0 (2:0)

Viktoria Plzen - Qarabag 2:1 (0:0)

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.15

V sredo na Kanalu A in VOYO Dinamo Zagreb - Bodo/Glimt

Jutri prenos povratne tekme iz Zagreba, pomerila se bosta Dinamo in norveški Bodo/Glimt, dogajanje lahko spremljate na Kanalu A in VOYO ob 20.45.

23.13

Uspešna tudi Benfica in Plzen

V skupinski del Lige prvakov sta se uvrstila tudi Viktoria Plzen, ki je na povratni tekmi premagala Qarabag 2:1 (0:1). Benfica je premoč iz prvega srečanje proti Dinamu iz Kijeva, ko je zmagala 2:0, nadgradila pred domačimi navijači in Ukrajince premagala še s 3:0.

23.12

Končna statistika tekme v Beogradu:

23.10

Najkoristnejši igralec (MVP) tekme po izboru spletne strani Sofascore:

23.05

Posest na strani Maccabija

V posesti žoge je bilo na koncu 56:44 (v odstotkih) za Maccabi, v strelih v okvir gola pa 5:5.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pfc1945
24. 08. 2022 12.22
Đaba vam novci moji sinovci...vučiću to se ti vrača , ker hočeš uničiti JSD PARTIZAN.Danes dan žalosti v Srbiji za sns -ovce i picoustega vučića. Niso vam pomagali niti neomejen budžet , niti Čeferin niti Laković, niti režimski mediji , niti ultra kop....
drimtim
24. 08. 2022 09.48
+3
Chicago Bulls
24. 08. 2022 09.41
+3
Bravo Makabi.
BellaCiao
24. 08. 2022 08.47
Ne eno ne drugo moštvo nista za ligo prvakov. Zvezda je igrala, imela tudi nekaj smole, kondicijsko pa padla, kar je botrovalo napakam iz katerih so prejeli gole. Vso srečo maccabiju.
Kitamita
24. 08. 2022 08.55
+1
Zvezda je kondicijsko padla ker igra v zanič Srbski ligi se prav razen dveh tekem z Partizanom vse tekme so lahke ko so hoteli zmanjšat ligo na 12 ekip da bi bila liga bolj kompetetivna se je Vučič oglasu in rekel neeeee 😄 🤣 diktator
el capitano
24. 08. 2022 08.35
-4
Balkanjerose je preprosto povozil čas v nogometa.So premajhni in premalo robustni.Sedanji nogometaši imajo 190 nabildani in hiteri..
cripstoned
24. 08. 2022 08.56
+0
verjetno pises iz sovraštva proti omenjenim (balkanjerosi)... na zadnjem mundialu je hrvaška igrala finale... tudi na letošnjem spju imajo Hrvati top ekipo in tudi srbi znajo presenetiti... kar se pa klubskega nivoja tiče pa je smola vedno na strani klubov iz Balkana... pa če te malo razočaram...slovenci smo za Avstrijce in Nemce pravtako Balkanci...
Kitamita
24. 08. 2022 09.48
-2
To ni res Slovenci nismo za Austrijce in Nemce Balkanci verjetno nimaš veliko izkušenj z Austrijci in Nemci zato pa pišeš traparije Slovenija pa postaja Balkanska država to pa lahko vidiš lahko v Ljubljanii Mariboru Kranju itd
cripstoned
24. 08. 2022 10.48
+1
srbiodio pojdi malo v avstrijo in vprasaj ce smo slovenci balkanci..
Mariborrrrrrrrr
23. 08. 2022 21.58
-2
Gremooopp 🌟
Septična jama vseh jam
23. 08. 2022 21.48
+2
einar blackstenius
23. 08. 2022 21.45
-3
cz v ligi prvakov!
Magiko
23. 08. 2022 21.39
+0
Novica za???????
Optimisty
23. 08. 2022 21.45
-2
Feraltribune
23. 08. 2022 21.13
+1
Talw "atmosfera" na marakani je stokrat precenjena. Bil sem trikrat na tekmi in to v času ko je bilo na stadionu 100.000 gledalcev pa hrup ni bil nič posebnega. Akustika na stadionu je slaba tako da gre večino zvoka navzgor, igralci na igrišču ne slišjo prav huronskega hrupa.. Poleg tega je igrišče predaleč od tribun, posebej od severne tribune kjer so delije. Marsikateri manjši stadion je bilj obremenilena za gostujoče nogometaše. Tudi Poljud nima dobre akustike in se na igrišču navijači ne slišijo dobro saj so tudi tam tribune predaleč od igrišča.
DaKi3
23. 08. 2022 21.57
-1
Haha pa kaj te kvasiš ti. Ravno pri Zvezdi in Hajduku si mimo pihnil tak da je joj. Poglej si malo izjave gostujočih igralcev, ki so igrali na Rajko Mitić in Poljud pa se prepričaj sam kaka je akustika na teh dveh stadionih.
User513426
23. 08. 2022 21.59
-1
po tvoje bi bilo najbolje, da so navijači na igrišču in tekmo igrajo na prostoru za gledalce. enako kot za pešce reklama, da raje vozimo po pločnikih ker je tam manj pešcev kot na vozišču