Liga prvakov

Bayernova simfonija v Münchnu, United do zmage v sodnikovem podaljšku

Moskva, 27. 11. 2018 20.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 5. krogu skupinskega dela Lige prvakov so odigrali prvi sklop tekem. Najvišjo zmago je dosegel münchenski Bayern, ki je kar s 5:1 premagal Benfico. Juventus je premagal Valencio (1:0), Kluba iz Manchestra sta imela različen izkupiček. City je v Lyonu remiziral (2:2), United pa na Old Traffordu slavil proti Bernu (1:0).

Naveza Cristiano Ronaldo - Mario Mandžukić je poskrbela za zmago Juventusa.
Naveza Cristiano Ronaldo - Mario Mandžukić je poskrbela za zmago Juventusa. FOTO: AP

Bayern München je v skupini E proti Benfici večino dela opravil že v prvem polčasu, ko je dosegel tri gole, končni izid je bil 5:1. Po dvakrat sta zadela Arjen Robben in Robert Lewandowski, enkrat Franck Ribery.

V tej skupini je nizozemski Ajax slavil v vročih Atenah proti AEK (0:2), oba gola je dosegel srbski napadalec Dušan Tadić. Prvega v 68. minuti iz najstrožje kazni, drugič je bil uspešen le štiri minute kasneje, ko je postavil končni izid.

V skupini F je Lyon doma remiziral z Manchester Cityjem (2:2). Francozi so povedli v 55. minuti preko Maxwela Corneta, devet minut kasneje je izenačil Aymeric Laporte. Cornet je bil nato natančen še v 81. minuti, točko in napredovanje je Angležem v 83. minuti priigral Sergio Aguero.

Pet golov je padlo v Hoffenheimu, domači so proti Šahtarju izgubili z 2:3, junak je bil z golom v 92. minuti Taison.

Bayern je visoko odpravil Benfico.
Bayern je visoko odpravil Benfico. FOTO: AP

V skupini H je Juventus z zmago z 1:0 proti Valencii napredoval v osmino finala. Stara dama je povedla v 59. minuti po golu Maria Madžukića, podal mu je Cristiano Ronaldo. Tri minute kasneje je za 1:1 zadel Mouctar Diakhaby, a je sodnik razveljavil gol zaradi igranja z roko.

Manchester United si je proti švicarskemu moštvu Young Boys priigral tri točke v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je bil uspešen Marouanne Fellaini. S tem so v izločilne boje napredovali tudi Angleži.

Ajax je dosegel zmago v Atenah.
Ajax je dosegel zmago v Atenah. FOTO:

V skupini G je moskovski CSKA je izgubil proti Viktorii Plzen z 1:2. Moskovčani so imeli sicer še teoretične možnosti za preboj v osmino finala LP, vendar so s porazom na Lužnikih krog pred koncem skupinskega dela zapravili te možnosti. Slovenski reprezentant Jaka Bijol tokrat ni igral in je tekmo presedel na klopi za rezerve. Nikola Vlašić je sicer popeljal CSKA v vodstvo v 10. minuti iz enajstmetrovke, nato pa sta zmago gostom zagotovila Roman Prohaska v 56. (slednji bi lahko prvi gol dosegel v 44. minuti iz enajstmetrovke, a mu je strel ubranil vratar Igor Akinfejev), in Lukas Hejda v 81. minuti.

V Rimu so se zmage z 2:0 veselili Španci, v 47. minuti je zadel Gareth Bale, v 59. Lucas. Real in Roma sta si zagotovila izločilne boje, Rusi in Čehi bodo v zadnjem krogu lovili evropsko ligo.

Izidi:
skupina E:
AEK Atene - Ajax                    0:2 (0:0)
Bayern - Benfica                    5:1 (3:0)

skupina F:
Hoffenheim - Šahtar Donjeck         2:3 (2:2)
Olympique Lyon - Manchester City    2:2 (0:0)

skupina G:
CSKA Moskva - Viktoria Plzen        1:2 (1:0)
Roma - Real Madrid                  0:2 (0:0)

skupina H:
Juventus - Valencia                 1:0 (0:0)
Manchester United - Young Boys Bern 1:0 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
28. 11. 2018 18.06
-3
Bayern je sploh še živ?
RUBEŽ
28. 11. 2018 12.48
+0
Kljub prepričljivi zmagi proti slabi ekipi sem še vedno mnenja, ga CRO companija NIMA KAJ ISKATI na trenerski klopi Bayerna. Če bi jih nagnali že pred dvema mescema, bi BILO PREPOZNO.
mariomandzukic
28. 11. 2018 09.39
+0
Super Mario.tole bo Mariotova sezona