Liga prvakov

De Bruyne o Haalandu in 'ljubezni na prvi pogled': Zadovoljen sem s svojo ženo!'

Istanbul, 10. 06. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
3

Od enega virtuoza do drugega. Če je na novinarski konferenci Interja največ pozornosti požel Hakan Calhanoglu, je novinarje na stadionu Atatürk najbolj navdušil Cityjev Kevin De Bruyne, ki kljub resnosti tekme ohranja sproščenost. S šalo na račun soigralca Erlinga Haalanda nas je vse iskreno nasmejal.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Finalisti Lige prvakov že spoznavajo igrišče
    04:48
    Iz 24UR: Finalisti Lige prvakov že spoznavajo igrišče
  • Iz 24UR: Zelenica stadiona Atatürk je preizkušena
    03:54
    Iz 24UR: Zelenica stadiona Atatürk je preizkušena
  • Vpogled v garderobe Manchester Cityja in Interja
    00:38
    Vpogled v garderobe Manchester Cityja in Interja
  • Iz 24UR: Finale Lige prvakov: Na prizorišču že oba finalista
    03:06
    Iz 24UR: Finale Lige prvakov: Na prizorišču že oba finalista
  • Iz 24UR: Napetost pred nogometnim dogodkom leta se stopnjuje
    02:23
    Iz 24UR: Napetost pred nogometnim dogodkom leta se stopnjuje
  • Iz 24UR: Vse oči uprte v boj Manchester cityja in Interja
    03:47
    Iz 24UR: Vse oči uprte v boj Manchester cityja in Interja
  • Iz 24UR: Pred finalom lige prvakov
    01:45
    Iz 24UR: Pred finalom lige prvakov

Belgijski vezist Kevin de Bruyne in norveški napadalec Erling Haaland sta se od prihoda visokoraslega napadalca v Manchester City ujela 'kot rit in srajca'. Norveški novinar je zato na tiskovni konferenci Belgijca vprašal, ali se je med njima zgodila 'ljubezen na prvi pogled'. "Ne, ne, ne ...," je najprej odgovoril De Bruyne in nato v veselje vseh zbranih novinarjev dodal: "Zadovoljen sem s svojo ženo!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem pa je dolgoletni član Cityja začel prejemati bolj resna vprašanja. "Tu (pri Manchester Cityju, op. a.) sem že dolgo časa, zame je bilo teh osem let neverjetnih. Veliko je bilo dobrih trenutkov, a tega tekmovanja še nismo uspeli osvojiti. To je edina pripomba, ki jo imajo ljudje. Moramo najti način, da prvič zmagamo v prvem ... to bo izjemno za igralce, za klub in za navijače," je o pomembnosti finala povedal De Bruyne, ki je zasluge za uspeh pripisal tudi trenerju Pepu Guardioli in dodal: "Zaradi trenerja res trdo delamo, da smo najboljši, da lahko zmagujemo na veliko tekmah in osvajamo lovorike. Mislim, da vsi vedo, kako igramo, napadalno in obrambno."

In čeprav je za Cityjem že zelo dolga sezona, ki jo je za en mesec prekinilo tudi svetovno prvenstvo v Katarju, De Bruyne pomirja, da imajo nogometaši še dovolj energije: "Ob takšni priložnosti, kot je finale Lige prvakov, bosta motivacija in energija zagotovo prisotni."

Erling Haaland in Kevin De Bruyne
Erling Haaland in Kevin De Bruyne FOTO: AP

Na očitke nekaterih, da je City obseden z Ligo prvakov, ki je kljub večletni dominanci v angleški ligi še ni osvojil, pa je belgijski reprezentant odgovoril tako: "Mogoče je zmaga v Ligi prvakov obsedenost, a hkrati so to tudi sanje. Vsak profesionalni nogometaš si želi zmagati v Ligi prvakov in biti na vrhu tako s svojo ekipo kot tudi posamezno."

Manchester City je prvo končno žogico sicer zapravil pred dvema letoma, ko je bil v Portu za minimalnih 1:0 boljši Chelsea."Pred dvema letoma smo izgubili ... to se zgodi, to moramo sprejeti. Ne morem vzeti samo dobrih trenutkov in pustiti, da slabi trenutki izginejo. Na srečo imamo še eno priložnost, da dokažemo, da lahko osvojimo to tekmovanje," je povedal De Bruyne, ki je omenjeni finale opisal tako: "Ne čutim velike razlike (s tistim leta 2021, op. a.). Morda je razlika zdaj v tem, da smo morali prejšnji teden igrati v finalu pokala FA, kar je bilo drugače kot pred dvema letoma, ko smo imeli dva tedna časa za priprave. Mogoče je bilo dobro igrati polnih 90 minut finala pokala proti Manchester Unitedu."

Pred mikrofone na novinarski konferenci se je usedel tudi branilec Manchester Cityja Ruben Dias, ki si močno želi trojne krone. "Naredili bomo vse, da osvojimo še tretjo lovoriko v sezoni," je uvodoma dejal Portugalec in nadaljeval: "V sezoni je veliko tekem in za nas je to le še ena tekma, ki pa bo več kot posebna in naredili bomo vse, da bomo pripravljeni na zmago."

"Za zdaj imamo dva pokala in gremo še na zadnjega. Narediti moramo vse, kar je v naši moči, da ga osvojimo. Ni pošteno primerjati različnih sezon, saj se nogomet spreminja in nogometaši menjajo. Moramo biti le najboljša različica samih sebe," je prepričan portugalski reprezentant, ki pri Cityju opravlja tudi nekatere kapetanske dolžnosti.

Bernardo Silva, John Stones in Ruben Dias na treningu Manchester Cityja
Bernardo Silva, John Stones in Ruben Dias na treningu Manchester Cityja FOTO: AP

"To je pomemben del moje vloge. Imamo pet kapetanov, a vsi smo nekakšni kapetani po svoje," je dejal osrednji branilec in o morebitnem pritisku glede velikega finala dodal: "Obožujemo pritisk, zaradi pritiska hitreje tečeš in skočiš višje ... to je tisto, kar tovrstne igre potrebujejo. Moramo ga sprejeti. Uživamo v trenutku in vemo, kaj to pomeni za naš klub, navijače, naše družine."

 

Finale Lige prvakov 2023: Manchester City – Inter
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
11. 06. 2023 08.41
Ona ni bila zadovoljna pa je odšla Courtoisu.