Liga prvakov

De Bruyne podaljšal pogodbo s Cityjem

Manchester, 07. 04. 2021 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
1

Iz vodstva Manchester Cityja so sporočili, da je Kevin de Bruyne je podaljšal sodelovanje s klubom. Novico je klub sporočil le dan po uvodni četrtfinalni zmagi Lige prvakov. City je v Manchestru premagal Borussio iz Dortmunda z 2:1. Belgijski reprezentant je podaljšal pogodbo še za dve dodatni leti.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
    08:34
    Vrhunci drugega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
  • Vrhunci prvega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
    10:14
    Vrhunci prvega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund

Kevin de Bruyne je podaljšal pogodbo, ki sedaj velja do leta 2025, je danes na klubski spletni strani zapisala trenutno vodilna ekipa angleške Premier League.

"Ne bi mogel biti bolj zadovoljen. Odkar sem se pridružil Cityju leta 2015, se počutim kot doma. Rad imam navijače, moja družina je zadovoljna v Manchestru in tudi moja igra se lepo razvija. Klub mi ponuja vse, kar potrebujem, da dam svoj maksimum, zato podaljšanje pogodbe ni bila težka odločitev. Igram najboljši nogomet v svoji karieri in iskreno rečeno, pričakujem še več," je za uradno spletno stran povedal Belgijec.

Ob tem je 29-letni nogometaš še dodal: "Osredotočen sem na to, da uspešno končamo sezono. Rezultati in igre so bili izvrstni do sedaj, vendar moramo poskrbeti, da bomo na koncu sezone odnesli vso "srebrnino", ki si jo zaslužimo. S Pepom vidiva nogomet na isti način. Dober odnos s trenerjem je zelo pomemben zame, ker so najini cilji povsem enaki, želiva iste stvari."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

De Bruyne je član meščanov od leta 2015. Pred tem je igral za nemška kluba Wolfsburg in Werder iz Bremna, za slednjega kot posojen igralec Chelseaja, poklicno nogometno pot je pričel v Genku. Belgijec je za Manchester City v tej sezoni dosegel sedem golov in 16 podaj, nekateri angleški mediji pa so zapisali, da bo njegova tedenska plača znašala 350 tisoč angleških funtov oziroma 407 tisoč evrov.

Manchester City je na torkovi prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov premagal Borussio iz Dortmunda z 2:1 in ima lepe možnosti za polfinale. Povratna tekma bo 14. aprila v Nemčiji.

Devetindvajsetletni de Bruyne je z Manchester Cityjem doslej dvakrat osvojil angleško prvenstvo, enkrat pokal FA, štirikrat pa ligaški pokal.

Lani je bil izbran za najboljšega nogometaša v Premier League, v tej sezoni pa je prva "violina" moštva, ki ima v domačem prvenstvu 14 točk prednosti pred drugouvrščenim Manchester Unitedom ter se je uvrstil v polfinale pokala FA in finale ligaškega pokala.

Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne FOTO: AP
Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezcasni
07. 04. 2021 16.18
-1
odličen nogometaš,priden ,deloven in vdan klubu.....kaj si lahko še želijo več.....