Liga prvakov

De Jong sporoča Madridčanom: Morda pa bo Ramosu žal

Amsterdam, 01. 03. 2019 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bodoči član Barcelone, vezist Ajaxa Frenkie de Jong, je pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov z madridskim Realom zbodel kapetana kraljevega kluba Sergia Ramosa, ki si je na prvi tekmi v Amsterdamu z namernim rumenim kartonom "priigral" dodatno tekmo kazni.

Ramos (na fotografiji), potem ko je dobil rumeni karton na prvi tekmi z Ajaxom.
Ramos (na fotografiji), potem ko je dobil rumeni karton na prvi tekmi z Ajaxom. FOTO: AP
Povratno tekmo osmine finala Lige prvakov med Realom in Ajaxom si boste lahko v torek, 5. marca, od 20.40 naprej ogledali na Kanalu A in VOYO.

Realov kapetan Sergio Ramos po tekmi ni skrival, da je namenoma storil prekršek nad Kasperjem Dolbergom, zaradi katerega mu je slovenski sodnik Damir Skomina pokazal rumeni karton. A odkrite izjave so se španskemu branilcu vrnile kot bumerang, saj si je nekaj podobnega privoščil že nekajkrat, Evropska nogometna zveza (Uefa) pa mu je suspenz v četrtek podaljšala z ene na dve tekmi, zato Ramos ne bo smel igrati na povratnem obračunu z Ajaxom in prvem dejanju četrtfinala, če bo Real tam seveda igral.

DEJONG

Na Nizozemskem so Ramosovo potezo razumeli kot podcenjevalno, vezist Frenkie de Jong, ki se poleti seli k Realovi največji tekmici Barceloni, pa je v pogovoru za dnevnik AD napovedal boj do zadnje kaplje krvi na stadionu Santiago Bernabeu.

Pred tekmo se je razgovoril tudi zaželeni Ajaxov branilec Matthijs de Ligt, ki bi se De Jongu kaj lahko pridružil na Camp Nouu. "Real Madrid ni ekipa, priti kateri lahko igraš z 80 odstotki, zato menim, da je KNVB sprejela dobro odločitev," je De Ligta citiral nizozemski NUsport. "Če bi morali igrati proti Zwolleju v soboto, bi imeli le dva celotna dneva za regeneracijo. V Ligi prvakov je za Real vedno povsem drugačna zgodba, to smo videli tudi v prejšnjih letih. V zadnji sezoni so bili tretji v La Ligi, a najboljši v Evropi," še pravi De Ligt.

Zadovoljen z odločitvijo zveze
"Morda pa bo Sergiu Ramosu žal, če se uvrstimo v četrtfinale," je dejal De Jong, ki je v isti sapi dodal, da je "Real očiten favorit", a da se s soigralci "ne bo predal, dokler bodo obstajale možnosti". 

Poročali smo že, da je Nizozemska nogometna zveza (KNVB) šla na roko amsterdamskemu velikanu in prestavila ligaško tekmo, ki bi jo moral ta konec tedna odigrati z ekipo PEC Zwolle

"Igrati v soboto bi pomenilo, da bi morali v nedeljo počivati. Potem moraš v ponedeljek na letalo in opraviti še regeneracijo, to pa ni idealno," je še dejal De Jong.

Griezmann: Bil je moj najtežji nasprotnik
Pred nekaj dnevi je s svojo izjavo močno presenetil napadalec madridskega Atletica, Francoz Antoine Griezmann. Nesojeni član Barcelone, ki ji je lani poleti obrnil hrbet in podaljšal pogodbo z rdeče-belimi, je De Jonga označil za nogometaša, ki ga je na zelenici kot član nasprotnih ekip zaenkrat najbolj navdušil. Francoski napadalec se je z nizozemskim vezistom dvakrat pomeril na tekmah Lige narodov, kjer je "oranje" navdušilo z osvojenim prvim mestom v skupini s Francijo in Nemčijo, ki je izpadla v drugi rang tekmovanja.

"Kdo je najtežji nasprotnik, s katerim sem se pomeril? Rekel bi, da De Jong iz Ajaxa," je za Oh My Goal dejal Griezmann. "Ker sem poskušal pritisniti nanj, a nisem niti enkrat uspel. Najboljši vseh časov? Veste, odvisno je od obdobja, a rekel bi (Lionel) Messi in Cristiano (Ronaldo). Nikoli nisem videl, kako sta igrala Pele ali (Diego) Maradona. Vprašanje je težko. Vsi imajo svoj lasten slog. Tu je tudi (Zinedine) Zidane. Zidane je osvojil svetovno prvenstvo. Messi in Ronaldo ga nista nikoli," je še dodal svetovni prvak z lanskega mundiala v Rusiji.

REALAJAX

PARI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
02. 03. 2019 08.38
+4
Allepotnik Nihče ne ve, kako se bo tekma razpletla in kdo bo zmagovalec. Nesporni favorit je Real . Samo dva gola Ajaxa in Real se poslovi od tekmovanja v Ligi prvakov.
cripstoned
02. 03. 2019 11.13
-6
to je pac tvoje upanje...real madrid je z eno nogo ze u cetrtfinalu...naj te skrbi lyon z fekirjem na celu...
Uvolf
02. 03. 2019 11.42
+7
cripstoned
02. 03. 2019 13.15
-4
Uvolf
02. 03. 2019 19.00
+2
alien8potnik
02. 03. 2019 07.38
-6
malo prenapeta izjava, de jong. koliko golov bo treba dati v madridu za napredovanje?
idiu3krasne
01. 03. 2019 21.28
+14
Konec z belimi...Ajax jih bo povozil...še prej pa Barca
alien8potnik
02. 03. 2019 07.35
-6
vsaj sapo zajemi vmes, preveč si zadihan na temo real madrida ;)
cripstoned
02. 03. 2019 08.13
-12
Alien tako pac je ko cakas da klub zaradi katerega si zacel spremljati nogomet zacne kiksati...potem je veselje nepopisno zgleda in idi to opravicuje...revez je cakal 5sezon nato in koncno je to dozivel...pa ceprav za kratek cas...hahahahah
idiu3krasne
02. 03. 2019 08.22
+14
hahaha en stavek pa nakedraš dva soma...kaj delam hejterom barce....nepopisno...hahahaha barca pa orje...
cripstoned
02. 03. 2019 11.12
-3
pod mojimi komentarji vas je nakedranih po 6+....se tu cripsi dominira...hahahaa
idiu3krasne
02. 03. 2019 12.07
+4
Še enkrat na isto vabo...som ki ga 2x nakedraš...Crisp.
dark horse
02. 03. 2019 13.45
+3
Enkrat je 5 sezon enkrat jih je 6. Enkrat ima Real najboljše mladeniče in bo kmalu spet haral enkrat da še nekaj let ne bo nič. Pa enkrat letos bodo osvojili vse enkrat ne bodo osvojili nič ko že veš da si odletel iz pokala v prvenstvu barco gledajo z daljnogledom spet itd. Odloči se že enkrat ne pisat bedarij kar znaš je le 13 pa 33 bolnik hejter barce
cripstoned
02. 03. 2019 14.20
-4