Liga prvakov

De Laurentis: Liverpool smo že premagali, zakaj bi se ga bali?

Neapelj, 16. 09. 2019 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kontroverzni lastnik Napolija Aurelio de Laurentis se pred prvim obračunom letošnje Lige prvakov, ki ga bo njegova ekipa v torek ob 20.45 (s prenosom na Kanalu A in VOYO) odigrala proti Liverpoolu, nasprotnika niti najmanj ne boji. Še več, 70-letni Italijan opozarja, da bodo Neapeljčani srečanje odigrali s takšno bojevitostjo, kot da jim gre za življenje ali smrt.

Aurelio de Laurentis spada v skupino lastnikov, ki si želijo biti neposredno vpleteni v klubsko dogajanje, tuje pa mu ni niti nastopanje v medijih, kjer 70-letni milijonar rad postreže s kontroverznimi izjavami. Eno izmed takšnih je pred lanskoletnim obračunom skupinskega dela Lige prvakov namenil tudi Liverpoolu. "Zamislite si, da morate živeti v Liverpoolu? Vse, kar lahko nogometašem klub ponudi je hiša skupine Beatles in Abbey Road," se je pošalil na račun aktualnega angleškega podprvaka, ki jih je kasneje izločil iz tekmovanja, v katerem se bosta kluba srečala tudi letos.

Lani so bili na torkovem prizorišču uspešnejši domači. Za zmago z 1:0 je v 90. minuti srečanja zadel ljubljenec domačega občinstva Lorenzo Insigne. San Paolo bo gotovo zapolnjen do zadnjega kotička, de Laurentis pa obljublja srdit boj svojih fantov. "Vsaka tekma mora biti odigrana, kot da gre za tekmo sezone. Zgolj tako bomo letos dosegli zastavljene cilje. Liverpool? V pripravljalnem obdobju smo jih odpihnili, a ne bi želel, da bi tista zmaga povzročila zasanjanost med našimi navijači. Odigrati bomo morali zelo zbrano, želim da fantje v obračun vstopijo z jezo. Želim se jim maščevati za lansko sezono," je pred torkovim obračunom, ki si ga boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO ogledali od 20.40 naprej, dejal de Laurentis. Varovanci Carla Ancelottija so lahko zadovoljni z rezultati v prvih treh krogih italijanskega državnega prvenstva. Sinjemodri so zabeležili zmagi proti Sampdoriji in Fiorentini ter nesrečno izgubili z Juventusom

Ancelotti upa, da bo na srečanju, kjer bo glavni delilec pravice Felix Brych, že lahko računal na rekonvalescenta Elseida Hysaja in Arkadiusza Milika. Že zdaj pa je jasno, da med osemnajsterico, ki jo bo na jug Italije popeljal Jürgen Klopp, ne bo Alissona, Nathaniela Clyna, Nabyja Keitaja, pod vprašajem pa je nastop junaka junijskega finala Divocka Origija, ki je v soboto staknil poškodbo gležnja.

tekma

lestvica

Liga prvakov Napoli - Liverpool in Atletico - Juventus
Liga prvakov Napoli - Liverpool in Atletico - Juventus FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.