Liga prvakov

De Rossi: Zaradi odhoda Ronalda ne čutim nobenega olajšanja

Madrid, 19. 09. 2018 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan Rome Daniele De Rossi se je pred današnjim obračunom med Real Madridom in Romo dotaknil tudi odhoda Cristiana Ronalda iz belega baleta. Pravi, da zaradi tega ne čuti nobenega olajšanja, saj ima Real tudi brez Ronalda izvrstno ekipo. "Če bi prodali osem ali devet igralcev, potem morda bi," je dejal De Rossi. Prenos tekme na Kanalu A in VOYO ob 20.45.

Italijanski vezist se zaveda, da Roma sezone ni začela dobro, in priznava, da bi si želel lažjega nasprotnika na uvodni tekmi nove sezone Lige prvakov. "Če bi lahko izbiral, bi si želel uvodne tekme v Ligi prvakov v novi sezoni bi izbral drugega nasprotnika. Toda treba je povedati, da smo v preteklosti že trpeli proti nasprotnikom, ki so se na papirju zdeli preprosti. Treba je uživati v tekmi in se spomniti, kako dobri smo bili pred meseci, ko smo izločili Barcelono, in to ponoviti," je povedal Daniele De Rossi pred tekmo v Madridu. 

Rossi nosi dres Rome že vse od leta 2001.
Rossi nosi dres Rome že vse od leta 2001. FOTO: AP

Roma je pred novo sezono, potem ko je lani igrala v polfinalu (izločil jo je Liverpool), doživela kar nekaj sprememb. A takšen je pač nogomet. "Celo življenje sem že v Romi. So igralci, ki pridejo v ekipo in ostanejo veliko časa, v Romi je bilo mnogo takih. Vse je mogoče: eden takih je pri Realu Sergio Ramos. Lahko pa zapustiš ekipo po devetih letih, kot Cristiano Ronaldo. To je nogomet. Včasih je težko, ko te zapusti kakšen soigralec, ni nam prijetno, ko kdo odide. Toda to trpljenje traja, dokler traja. In potem je treba delati. A ostajamo v stikih, takšen je nogomet," je pojasnil De Rossi. 

"Seveda, lahko se zgodi, da bo to moja zadnja tekma na Bernabeuu. Navdušuje me, gre za pomembno tekmo, zahtevno. Ta čustva je treba obrniti v pozitivno smer. Vedno je lepo igrati tukaj, to je čast. Zelo sem vesel," je še dodal 35-letnik, ki dres Rome nosi že vse od leta 2001. 

Olajšanje? 'Če bi odšlo osem ali devet igralcev, potem mogoče'
"Veliko je dobrih nasprotnikov, veliko jih je, ne takšnih kot Cristiano, toda veliko jih je v Madridu. Zaradi odhoda Ronalda ne bom čutil nobenega olajšanja. Če bi prodali osem ali devet igralcev, potem morda bi. Seveda Ronaldo zabija veliko golov, proti nam je skoraj vedno zadel, toda imajo odlične igralce, neverjetno ekipo. Občudujem jih, toda ne čutim nobenega olajšanja," je čistega vina nalil De Rossi.

Real Madrid : Roma
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZelenGrm
19. 09. 2018 14.11
+2
Zakaj te modrčke nosijo
ehjaehja
19. 09. 2018 14.34
+1
Ker je z puncami nekaj narobe da se grebejo za take moške:)
blueboy0
19. 09. 2018 15.34
+3
Kolko jaz vem, imajo v tem nek čip, ki spremlja gibanje igralca, da pol po tekmi lažje analizirajo igro vsakega posameznika.
cripstoned
19. 09. 2018 13.15
-8
3:1 za real madrid....benz, bale, ramos...reeeaaal maaaaaadrid...
ehjaehja
19. 09. 2018 12.42
-8
Tako se govori o najboljšem klubu v zgodovini nogometa.kapo dol:)) pa treba je še dodati da real ni barca tako da verjamem v zmago kraljevega kluba:)
apodgra
19. 09. 2018 17.58
Kaj pa če Real ne bo zmagal proti Rome , kaj bo potem Roma Real Madrid. Potem bo še samo kraljevi klub ,kaj pa bo najboljšim klubom na svetu. Odgovor boš dobil že nocoj.
The Dude
19. 09. 2018 12.37
+6
S tem nedrčkom izgleda prav gejvsko.