Liga prvakov

Del Piero za 24ur.com: Zmagovalec? Resno? Liverpool ali Tottenham ...

Madrid, 31. 05. 2019 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
0

Nekdanji italijanski nogometaš Alessandro Del Piero je bil med bolj obleganimi na tekmi legend v središču Madrida, kjer so se zbrala številna velika imena evropskega in svetovnega nogometa. Kapetan torinskega Juventusa je v izjemno bogati karieri osvojil vse, kar je v klubskem in reprezentančnem nogometu moč osvojiti. Tudi Ligo prvakov.

Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero FOTO: Dr. Bosko

Alessandro Del Piero je na tekmi legend v središču Madrida, kjer so se zbrali skoraj vsi, ki so zaznamovali evropski in svetovni klubski in reprezentančni nogomet v preteklosti, pokazal svoje bogato znanje in z nekaterimi nogometnimi vložki spomnil na tiste svoje zate čase. "Še znam, a ne? Lepo je bilo združiti moči z nekdanjimi tekmeci in nogometnimi prijatelji," je na začetku ekskluzivno za 24ur.com povedal legendarni Italijan, ki se seveda ni mogel izogniti najvažnejšem vprašanju pred glavno tekmo podaljšanega vikenda v Madridu. Kdo bo zmagal? "Zagotovo bo zmagal Liverpool. Ali pa Tottenham," nas je s širokim nasmehom na licu z neresnim odgovorom "nagradil" nekdanji nogometni virtuoz, ki je imel vselej potezo več. "Finale je nepredvidljiv. Drži, da je Tottenham v podrejenem položaju, Liverpool pa je tudi zaradi izkušenj, ki si jih je nabral v lanskoletnem finalu, ki ga je sicer izgubil, favorit." Del Piero opozarja navijače Liverpoola: "Da so redsi tudi pod pritiskom nujne zmage." Drugače kot spursi, ki lahko le veliko pridobijo. "Potrebno je vedeti, da se oba kluba odlično poznata, tako da bo tekma posebna. Gre za tipični derbi angleške lige, kjer je vse mogoče."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Je za Italijana Jürgen Klopp res veliki poraženec? Če bo izgubil, ga bodo znova pribijali na križ in mu lepili to etiketo .. "Na tekmi kot je finale izgubiš ali zmagaš. Imel je nekajkrat nesrečo na takšnih dvobojih, ni bil vedno kriv za poraz svoje ekipe, ne bi rekel, da je rojeni poraženec. Tudi če bo v soboto zvečer izgubil, bo v mojih očeh še naprej veliki strokovnjak," je za našo spletno stran 24ur.com še dejal neuničljivi Del Piero, ki je za Juventus odigral več kot 500 tekem in zabil več kot 200 golov. V evropskem in svetovnem klubskem ter reprezentančnem nogometu je osvojil skoraj vse. Tudi Ligo prvakov, ki jo njegov Juve vse od leta 1996 zaman lovi. "Tako pač je. Tudi Juventus je, tako kot Klopp, bil nekajkrat zelo blizu osvojitvi laskave lovorike. Škoda, da mu to ni uspe,o pod vodstvom Massimiliana Allegrija, ki ga zelo spoštujem. Morda pa mu to uspe v prihodnjih letih. Verjamem, da bo Cristiano Ronaldo našel še dovolj motiva, da staro damo popelje na evropski klubski prestol."

Liverpool - Tottenham
Liverpool - Tottenham FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.