Liga prvakov

Devet od 12 klubov Superlige znova del združenja ECA

London, 16. 08. 2021 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Devet od dvanajstih nogometnih klubov, ki so ustanovili hitro propadlo evropsko Superligo, je bilo znova sprejetih v Združenje evropskih nogometnih klubov. Zunaj združenja pa ostajajo Barcelona, Real Madrid in Juventus, ki še vedno vztrajajo pri projektu zaprte Superlige, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je sporočilo Združenje evropskih nogometnih klubov (ECA), so španski Atletico Madrid, italijanska AC Milan in Inter Milan ter šest angleških elitnih klubov, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal in Tottenham Hotspur, znova postali del njihove organizacije, potem ko so spoznali, da Superliga "ni v interesu širše nogometne skupnosti".

Teh devet klubov je sprva podprlo projekt Superlige, a od njega odstopilo v roku 48 ur, potem ko so navijači, igralci in organizacije močno nasprotovali tej ideji. ECA je to obdobje označila za obžalujoče in turbulentno za evropski nogomet, je pa zdaj prepoznala "pripravljenost klubov za aktivno sodelovanje z ECA z namenom razvijanja evropskega klubskega nogometa na način, ki bo v interesu vseh, ne le peščice".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Deveterica se je za "napako" že pred časom opravičila in sprejela kazen Evropske nogometne zveze (Uefa), ki med drugim vključuje izgubo petih odstotkov prihodkov, ki bi jih dobili iz ene sezone Uefinih tekmovanj, ta delež bo Uefa razdelila drugam.

Ideje o Superligi pa še vedno niso opustili španska Real Madrid in Barcelona ter italijanski Juventus. Predsednik Barce Joan Laporta tako meni, da ta projekt še ni zamrl ter da bi pomenil finančno stabilnost za klube in bolj atraktivno tekmovanje.

ECA, ki ima sicer skoraj 250 članov iz vse Evrope, se predstavlja kot "edino telo, ki neposredno predstavlja nogometne klube na evropski ravni".

Nogometni klub Chelsea se tako kot ostali angleški klubi vrača v združenje ECA.
Nogometni klub Chelsea se tako kot ostali angleški klubi vrača v združenje ECA. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yokerxdinterfan
16. 08. 2021 18.56
-7
Res me zanima koliko so katarci podmazali Čeferina.
Nimasmisla
16. 08. 2021 18.29
+2
blackkesi
16. 08. 2021 18.17
+6
Bojo pa sami igrali
Tomo Ivic
16. 08. 2021 17.44
+22
Jasno, trije najbolj zadolženi klubi pa še kar vztrajajo!
Brtoldo
16. 08. 2021 18.07
+2
Če gledaš povprečje, mogoče. Real in Juve sta kar na dobre napram Interju recimo.
Brtoldo
16. 08. 2021 17.37
+13
Dobrodošli nazaj v nogometu ljudstva!